Vegetarlasagne a la Jamie Oliver
En soleklar vinder, hvor den lækre sødme i fennikel og porrer virkelig bliver trukket frem og kommer til sin ret. Denne lasagne uden kød er et stilfuldt og selvsikkert samlingspunkt.
Næringsindhold
-  Energi pr. person:584 Kcal
 -  Fedt:34 %
 -  Protein:25 %
 -  Kulhydrat:42 %
 
8-10 personer
Total:2 timer 20 minutter
Ingredienser
- 4 store porrer
 - 3 fennikler
 - 6 fed hvidløg
 - 50 g usaltet smør
 - ½ bundt frisk timian (15 g)
 - 1¼ dl soave-hvidvin
 - 75 g hvedemel
 - 1½ l sødmælk
 - 1 hel muskatnød, til at rive af
 - 50 g pecorino eller parmesan
 - 100 g taleggio
 - 400 g tørrede lasagneplader
 - 125 g mozzarella (en kugle)
 - 100 g gorgonzola olivenolie
 
Sådan laver du lasagnen
- Rens porrer og fennikler og skær dem i skiver, pil og hak hvidløget fint.
 - Smelt smørret i en stor gryde ved jævn varme, pluk de fleste af timianbladene ned i, vend grøntsagerne og hvidløget i.
 - Krydr med havsalt og friskkværnet peber, svits i 15 min., rør undervejs.
 - Hæld vinen ved, læg låg over og kog i 30 min. eller til grøntsagerne er møre og søde, rør undervejs og tilsæt et skvæt vand om nødvendigt.
 - Rør melet i og svits videre et par minutter, tilsæt derefter mælken et lille skvæt ad gangen under konstant omrøring.
 - Lad saucen simre, til den tykner, rør undervejs.
 - Riv halvdelen af muskatnødden ned i det.
 - Tag gryden af varmen, riv halvdelen af pecorinoen fint ned i saucen, bræk halvdelen af taleggioen i små stykker og rør dem i.
 - Smag igen omhyggeligt til med havsalt og friskkværnet peber og lad saucen køle af.
 - Varm ovnen op til 180°.
 - Saml lasagnen ved at lægge skiftevis sauce og pastaplader i et stort ovnfast fad sammen med små klumper mozzarella, gorgonzola og resten af taleggioen.
 - Riv resten af pecorinoen fint ud over og læg evt. resterende småklumper af de andre oste på, bag lasagnen i 40 min. eller til den er gyldenbrun og boblende.
 - Pluk resten af timianen ud over 5 min. før lasagnen er færdig, stænk med lidt olie og bag videre.
 - Lad den stå og trække i 15 min., og så er den klar.
 
    