Mazariner
Mørdej:
250 g hvedemel
100 g flormelis
200 g køleskabskoldt smør i små terninger
1 pasteuriseret helæg
Fyld til 10-12 små forme (a ca. ½ dl):
100 g ren rå marcipan
100 g lys rørsukker
100 g blødt smør
100 g æg (2 bægre pasteuriserede helæg)
2 spsk mel.
Bland ingredienserne til mørdejen, og ælt den hurtigt sammen, brug gerne food processor. Lad mørdejen hvile køligt, så den forbliver fast.
Skær en lille dejklump ad gangen af, læg den på meldrysset bagepapir, læg et stykke bagepapir over, og udrul dejen 2-3 mm tykt. Beklæd formene med dejen, og stil dem koldt, til du vil bage.
Fyld: Pisk revet marcipan sammen med rørsukker, smør og æg. Bland mel i, og fyld de dejbeklædte forme næsten helt op med massen. Bag kagerne i en 180 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Afkøl dem på en rist, før de vendes ud af formene.