
SPONSORERET indhold
Bacontærte (quiche lorraine)
Bacontærte eller quiche lorraine - kald den hvad du vil for den smager himmelsk lige meget hvad...
4 personer
Ingredienser
Bacontærte (quiche lorraine)
100 g smør
175 g hvedemel
¼ tsk. salt
1 æggeblomme
1 spsk. koldt vand
Fyld:
200 g bacon i tern
4 æg
2½ dl piskefløde
½ tsk. salt
peber
¼ tsk. revet muskatnød
evt. 2 tsk. friskhakket timian
- Smuldr smørret i hvedemel og salt. Saml dejen med æggeblommen og vand. Lad dejen hvile tildækket 30 min. i køleskab. Rul dejen ud, og kom den i en smurt tærteform. Pensl med lidt æggehvide fra 1 af æggene. Forbag bunden 10 min. ved 180 gr. på midterste ovnribbe.
- Steg baconternene på en pande, til de er gyldne. Tag dem af panden. Hæld baconfedtet fra.
- Pisk æg, fløde, salt, peber, muskatnød og evt. timian sammen. Fordel bacontern over tærtebunden. Kom æggemassen over. Stil tærten i ovnen ved 180 gr. i ca. 35 min.