Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Bacontærte (quiche lorraine)
Foto: Betina Hastoft

Bacontærte (quiche lorraine) - opskrift fra Hendes Verden

Bacontærte (quiche lorraine)

Bacontærte eller quiche lorraine - kald den hvad du vil for den smager himmelsk lige meget hvad...

plate 4 personer
printer Print

Bacontærte (quiche lorraine)
100 g smør
175 g hvedemel
¼ tsk. salt
1 æggeblomme
1 spsk. koldt vand
Fyld:
200 g bacon i tern
4 æg
2½ dl piskefløde
½ tsk. salt
peber
¼ tsk. revet muskatnød
evt. 2 tsk. friskhakket timian

  1. Smuldr smørret i hvedemel og salt. Saml dejen med æggeblommen og vand. Lad dejen hvile tildækket 30 min. i køleskab. Rul dejen ud, og kom den i en smurt tærteform. Pensl med lidt æggehvide fra 1 af æggene. Forbag bunden 10 min. ved 180 gr. på midterste ovnribbe.
  2. Steg baconternene på en pande, til de er gyldne. Tag dem af panden. Hæld baconfedtet fra.
  3. Pisk æg, fløde, salt, peber, muskatnød og evt. timian sammen. Fordel bacontern over tærtebunden. Kom æggemassen over. Stil tærten i ovnen ved 180 gr. i ca. 35 min.
Se, hvad vi ellers skriver om: Tærte, Bacon, Fransk mad og Hovedret