
Flæskestegssandwich med rødkål og chilimarinerede agurker
Brug resterne af flæskestegen og rødkål til lækre sandwiches dagen efter.
Ingredienser
1 agurk
½ tsk salt
½ dl æbleeddike
1 dl rørsukker
1½ tsk revet ingefær
1 tsk rød chili, mellemstærk, fintsnittet
4 spsk rødkål
Rest af flæskesteg – 1 eller 2 skiver pr. person
4 gode sandwichboller, evt. lunet.
Sådan laver du flæskestegssandwich:
1. Skær agurken i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Kom agurkeskiverne i et glas, og drys dem med lidt salt. Kom æbleeddike, rørsukker, ingefær og chili i en skål, og pisk det, indtil sukkeret er opløst. Hæld marinaden over agurkerne, og bland det godt sammen. Sæt låg på glasset, og sæt det i køleskabet. Lad agurkerne trække i marinaden, gerne 2-3 timer, og vend glasset undervejs, så marinaden fordeler sig.
2. Flæk bollerne, og kom rødkål, skiver af flæskesteg og en god skefuld marinerede agurker på. Læg den sammen, og spis med det samme.
PRØV OGSÅ: Andebryst med stegt julesalat, appelsin og granatæble
Tip
Hvis du vil du have mere syrlige agurker, tilsætter du blot lidt ekstra æbleeddike.