Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Grøn fuldkornsrisotto
Foto: Anders Schønnemann

Grøn fuldkornsrisotto

Grøn fuldkornsrisotto

Det tager lang tid at lave en fuldkornsrisotto. Men det er tiden værd. Nyd denne grønne version, der virkelig smager af dansk sommer.

Grøn fuldkornsrisotto til 4 personer
Print

3 dl fuldkornsris
3 fed hvidløg
1 løg
olivenolie
1 dl hvidvin
ca. 2 l grøntsagsboullion
eller hønsebouillon

Tilbehør til fuldkornsrisotto:
10-12 små perleløg, gerne røde
3 dl frisk bælgede ærter
150 g babyspinat
150 g ricotta
50 g revet parmesan

Sådan laver du grøn fuldkornsrisotto

Skyl risene. Hak hvidløg og løg fint. Sauter hvidløg og løg i olivenolie på en varm, dyb pande. Kom ris ved, og sauter 1 minuts tid, uden at noget af det tager farve. Hæld vin på, og kog op. Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og rør jævnligt i risene. Det tager ca. 1½ time for risene at blive møre, så vær tålmodig.

 

Tilbehør: Halver de små løg, og tilsæt dem de sidste 3 minutter. Giv ærterne 1 minut, og spinaten ½. Rør til sidst ricotta i, og smag til med salt og peber. Tag panden af varmen, og vend parmesan i. Server straks.

Se, hvad vi ellers skriver om: Risotto, Risretter, Vegetarisk og Hovedret