Grøntsagskorma

Foto: Anders Schønnemann Grøntsagskorma

Grøntsagskorma

Grøntsagskorma

Normalt er korma ikke så stærk. Men i Louisa Lorangsversion er der skruet op for krydderierne. Server gerne en sød chutney til. For eksempel en mangochutney.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
plate 4-8 Person(er)
Ingredienser

3 spsk friskrevet kokos
20 g rå cashewnødder
1 tsk korianderfrø
3 fed hvidløg
15 g ingefær
3 små, tørrede chilier (evt. uden frø)
½ tsk fennikelfrø
2 nelliker
2 tsk hvide birkes
1 dl vand

Desuden
2 bagekartofler
300 g grønne bønner
1 løg
2 tomater, i tern
3 spsk tyk yoghurt, 10 %
3-4 dl vand
salt
evt. ½ - 1 tsk asafoentida*
lidt hakket koriander 

Sådan gør du

Blend kokos, cashewnødder, korianderfrø, hvidløg, ingefær, chili, fennikelfrø, nelliker, birkes og vand til en masse i en foodprocessor eller en minihakker. Sæt den til side.

Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Sauter dem i olie og ghee** (klaret smør) i en stor, varm gryde. Lad dem få varmen under omrøring, så de ikke tager for meget farve, men sauter alligevel i cirka 8 minutter, til de er næsten møre. Nip bønnerne, og skær løget i både, og kom begge dele ved. Lad det sauterer kort. Tilsæt krydderpastaen sammen med tomat og yoghurt, og kog op. Spæd med vand efter behov, og lad det hele simre i cirka 1 minut. Smag til med salt og eventuelt asafoentida, og kog op igen. Server med et drys koriander.

PRØV OGSÅ: Louisa Lorangs 5 indiske livretter

PRØV OGSÅ: Mynte-chutney

PRØV OGSÅ: Indisk middag - Kalv masala, naanbrød & mangolassi

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tip

*) asaforentida lugter forfærdeligt og kraftigt gasagtigt. Men det smager helt fantastisk særligt i indisk! Brug det endelig, hvis du kan skaffe det. Køb det for eksempel hos etniske grønthandlere eller hos fuglebjerggaard.dk.

**Ghee er en slags klaret smør. Du kan selv lave det ved at smelte smør og kassere den hvide valle. Det kan også købes færdigt, for eksempel i helsekosten. Klaret smør kan tåle højere temperaturer, uden at det branker, og er derfor velegnet til stegning.