Havregrynskugler med et twist af chokolade, appelsin og Baileys
SPONSORERET indhold

Havregrynskugler med et twist af chokolade, appelsin og Baileys

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Havregrynskugler hører sig altid til hjemme hos madbloggeren Julia Ring Olsen, når julen nærmer sig, og hun kan godt lide at give havregrynskuglerne et nyt twist hvert år. I år er det blevet til et twist af appelsin, Baileys – og til slut et dyp i smeltet mørk chokolade tilsat hakkede ristede hasselnøddekerner.

Af: Julia Ring Olsen Foto: Julia Ring Olsen
24. nov. 2021 | Opskrift | ALT.dk
Ca. 40 stk. havregrynskugler | Total: en time

Ingredienser

15 gram usødet kakao
250 gram havregryn
200 gram sukker
100 gram blødt smør
Skallen fra ½ økologisk appelsin
1 spsk. appelsinsaft
50 ml Baileys
300 gram mørk chokolade
75 gram hasselnøddekerner

Sådan laver du havregrynskugler med Baileys

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Kom hasselnødderne på en bageplade, og bag dem i ovnen i cirka 7 minutter, eller indtil skallen revner på nødderne og de er blevet gyldne.
  3. Kom dem i et rent viskestykke og gnid skallen af.
  4. Hak nødderne i fine og mellemfine stykker og stil dem til side. Kom havregryn, sukker, smør, appelsinskal, appelsinsaft og Baileys i en røreskål og si kakaoen i. Rør det godt sammen – gerne på røremaskine.
  5. Form og rul havregrynskugler ud af massen – der bliver cirka 40.
  6. Stil dem i køleskabet.
  7. Imens havregrynskuglerne er i køleskabet hakkes den mørke chokolade og smeltes i mikroovnen. Giv chokoladen 20 sekunder ad gangen og rør så i den. Når chokoladen begynder at smelte, så gives der kun 10 sekunder ad gangen. Denne metode gør, at du ikke ender med at varme din chokolade for meget.
  8. Vend hasselnødderne i chokoladen.
  9. Kom bagepapir på en bageplade eller skærebræt.
  10. Havregrynkuglerne skal nu dyppes én ad gangen i chokolade-og nøddeblandingen og så placeres på bagepapiret. Kom havregrynskuglerne i køleskabet, indtil chokoladen har sat sig - så er de klar til servering.
  11. De kan nemt opbevares i køleskabet i en uges tid i en lufttæt beholder. Velbekomme.

    LÆS OGSÅ: Julia fra Masterchef Jul: ”Jeg griber enhver chance for at jule lidt ekstra”