Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Opskrift på islagkage med sprød nøddebund og skovbærparfait
Foto: Line Thit Klein Islagkage med sprød nøddebund og skovbærparfait

Opskrift på islagkage med sprød nøddebund og skovbærparfait

Islagkage med sprød nøddebund og skovbærparfait

Brug sommerens lækre bær i den her vidunderlige dessert, hvor du får is, kage og bær i en mundfuld.

Islagkage med sprød nøddebund og skovbærparfait til 8 personer
Print

Springform på ca. 26 cm i diameter.

 

Nøddebund:

3 æggehvider

75 g sukker

50 g hasselnøddeflager.

 

Parfait med skovbær:

4 æggeblommer

300 g friske skovbær

125 g sukker

5 dl piskefløde.

Sådan laver du islagkagen:

Bund: Tænd ovnen på 175 grader.


Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukkeret lidt af gangen og pisk til det er stift, hvidt skum. Vend forsigtigt hasselnøddeflagerne i massen.


Brug bunden af en springform til at tegne en cirkel og fordel dejen på cirklen.


Sæt den i ovnen i 20-25 min. Afkøl nøddebunden på en bagerist.

 

Parfait med skovbær:

Pisk æggeblommerne hvide med sukker. Rør skovbærrene i.

Pisk fløden til skum, og vend flødeskummet i bærmassen.


Læg nøddebunden i en springform og fordel skovbærpairfaiten i formen.


Frys den 6-8 timer.

 

Tag islagkagen ud 30 min før den skal serveres.


Pynt kagen med evt. lilla blomster, franske anemoner, lavendel eller med rosablomster og brug friske frugter f.eks blåbær, hindbær, brombær eller skovjordbær.

 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Islagkage, Lagkage, Søde sager, Dansk mad og Dessert