
Islagkage med sprød nøddebund og skovbærparfait
Brug sommerens lækre bær i den her vidunderlige dessert, hvor du får is, kage og bær i en mundfuld.
Ingredienser
Springform på ca. 26 cm i diameter.
Nøddebund:
3 æggehvider
75 g sukker
50 g hasselnøddeflager.
Parfait med skovbær:
4 æggeblommer
300 g friske skovbær
125 g sukker
5 dl piskefløde.
Sådan laver du islagkagen:
Bund: Tænd ovnen på 175 grader.
Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukkeret lidt af gangen og pisk til det er stift, hvidt skum. Vend forsigtigt hasselnøddeflagerne i massen.
Brug bunden af en springform til at tegne en cirkel og fordel dejen på cirklen.
Sæt den i ovnen i 20-25 min. Afkøl nøddebunden på en bagerist.
Parfait med skovbær:
Pisk æggeblommerne hvide med sukker. Rør skovbærrene i.
Pisk fløden til skum, og vend flødeskummet i bærmassen.
Læg nøddebunden i en springform og fordel skovbærpairfaiten i formen.
Frys den 6-8 timer.
Tag islagkagen ud 30 min før den skal serveres.
Pynt kagen med evt. lilla blomster, franske anemoner, lavendel eller med rosablomster og brug friske frugter f.eks blåbær, hindbær, brombær eller skovjordbær.