SPONSORERET indhold
Kamutboller
Disse boller kommer fra Bornholm og kan mætte selv den mest hårdtarbejdende fisker, når han er på havet.
25
Ingredienser
8-10 gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
1 liter lunkent vand
600 g hvedemel
600 g durummel
300 g kamutmel
2 spsk solsikkekerner
2 spsk chiafrø (fås i helsekost)
½ dl byggryn
2 spsk økologisk rapsolie
æg til pensling
sesamfrø til drys
Næringsindhold
-
Energi pr. person:150 Kcal
Sådan laver du kamutboller
Dag 1. Drys sukker og salt over gæret. Rør lidt til gæren bliver flydende. Hæld vand i.
Tilsæt mel, kerner og olie og ælt godt. Dejen må ikke være for hård, men lige til at ælte boller af.
Tildæk dejen med et fugtigt viskestykke og stil dejen i køleskab med et til næste dag.
Dag 2. Form bollerne og pensl dem med et æg. Drys sesamfrø henover og bag dem i en forvarmet ovn på 225 grader i 25 min.
Se også opskrift på Kastanjebrød.