Opskrift på kastanjebrød
SPONSORERET indhold

Kastanjebrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kastanjemel indeholder sunde flerumættede fedtstoffer og intet gluten. Kastajnemel har en aromatisk sødmefuld smag. Du kan få det i specielbutikker, særligt med italienske varer.

Af: Marie Steenberger Foto: Mikkel Adsbøl
14. apr. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
1

Ingredienser

10 g gær
1 tsk salt
1 tsk olivenolie
1 liter koldt vand
1 kg speltfuldkornsmel
½ kg kastanjemel
1 dl hvedemel

Sådan laver du kastanjebrød

Dag 1. Bland gær, salt og olie og vandet. Tilsæt halvdelen af spelmelet og bland godt.
Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, mens du ælter brødet. Ælt yderligere i 5 minu efter du har tilsat alt melet. Hæl dejen i 2 olierede forme og sæt dejen i køleskabet, hvor det hviler til dagen efter.

Dag 2: Tag brødet ud ca. 30 min før det skal bages. Sæt ovnen på 225 grader og bag brødet i 30 min, hvorefter du skruer ned til 200 grader. Bag brødet yderligere i 20 – 25 min.

Tag brødet ud af formen og lade det køle af på en rist.

1 skive kastanjebrød: 160 kcal.


Se også opskrift på Kamutboller.

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter.


Nøgleord til denne opskrift: brød, franskbrød, kastanjer, kastanjebrød, opskrift.