Klassisk pinsefrokost med nye favoritter
SPONSORERET indhold

Klassisk pinsefrokost med nye favoritter

Byd familie og venner på et lækkert hjemmetilberedt frokostbord med gamle klassikere og nye favoritter.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
25. maj. 2020 | Opskrift | Hjemmet

Lækre opskrifter til pinsefrokosten: 

laks.jpgBlinis med røget laks og cremefraiche 

6 personer

Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 40 min.

15 g smør
3 dl mælk
15 g gær
3 æggeblommer
½ tsk. salt
200 g hvedemel
3 æggehvider
smør til bagning

Desuden:
200 g røget laks
salt
evt. lime- eller citronsaft

Tilbehør:
cremefraiche
snittet forårsløg
frisk dild

  1. Smelt smørret i en gryde. Kom mælken i. Hæld straks blandingen i en skål. Når blandingen er lunken, udrøres gæren heri. Rør æggeblommer og salt i. Rør hvedemelet i til en glat dej.
  2. Stil dejen til hævning med et klæde over et lunt sted 2-3 timer. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i.
  3. Bag dejen på en blinipande eller alm. pande til små tykke pandekager, der bliver ca. 36 stk. 3. Skær laksen i 1x1 cm tern.
  4. Server pandekagerne med laksetern, forårsløg, cremefraiche og dild.

 

fiskefilet.jpgPanerede fiskefileter med hjemmerørt remoulade og stegt citron

4 personer

Arbejdstid: 40 min.
Stegetid: 20 min.

8 rødspættefileter
2 dl hvedemel
1 tsk. salt
peber
1 sammenpisket æg
2 dl rasp smør og olie til stegning

Grov remoulade:
3 spsk. karrypickles
1-2 spsk. kapers
2 dl god mayonnaise

Stegte citronskiver:
1 usprøjtet citron
1 spsk. olivenolie

Pynt:
persille eller dild

Tilbehør:
rugbrød smør evt. salatblade

  1. Vend fiskefileterne i mælk og herefter i hvedemel med salt og peber. Vend dem herefter i sammenpisket æg og herefter i rasp.
  2. Steg fiskefileterne på en pande af et par omgange i en blanding af smør og olie, til de er gyldne og sprøde. Læg dem til afdrypning på køkkenrulle.
  3. Hak pickles og kapers groft. Rør mayonnaisen med pickles og kapers. Smag til med salt og peber. Server remouladen i en skål.
  4. Skær citronen i både. Steg citronbådene i olivenolie på en pande. Server de stegte citronbå
    de til fiskefileterne. Pynt med persille eller dild.

kyllingesalat.jpg

Kyllingesalat med grønne asparges

4 personer

Arbejdstid: 30 min.

300 g kogt kyllingekød
1 forårsløg
100 g kogte og afkølede grønne asparges

Dressing:
1½ dl god mayonnaise
1 dl cremefraiche 18 %
evt. 1 tsk. worchestershire sauce
salt og peber

Pynt:
8 cherrytomater
frisk dild

Tilbehør:
ristede fluteskiver

  1. Skær det kogte kyllingekød i mindre tern. Snit forårsløget fint. Skær asparges i skiver på 2 cm, gem hovederne til pynt. Bland kyllingekød, løg og asparges.
  2. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og vend den i salaten.
  3. Server kyllingesalaten med fluteskiver, og pynt med aspargeshovederne, halve cherrytomater og dild.

oksebryst.jpgSprængt oksebryst med peberods-brøndkarsefløde

4 personer

Arbejdstid: 15 min.

8 tynde skiver sprængt oksebryst fra slagteren

Peberrods- brøndkarsefløde:
1½ dl piskefløde
1 tsk. sukker
¼ tsk. salt
2 tsk. hvidvinseddike
4 spsk. friskhøvlet peberrod
2-3 spsk. hakket brøndkarse

Pynt:

brøndkarse høvlet peberrod

Tilbehør:
rugbrød smør
evt. skiver af syltet agurk eller kapers

  1. Pisk flødeskummet til blødt skum. Tilsæt sukker og salt. Rør eddiken i, og vend peberrod og brøndkarse i. Pynt med brøndkarse og peberrod.
  2. Server peberrodsfløden til det sprængte oksebryst sammen med rugbrød og smør.

Anbefalet til dig