Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

low carb brunkager
Foto: Maria Nørregaard En sundere udgave af julens brunkager med meget få kulhydrater i.

Low carb brunkager

Low carb brunkager

Det ligner en julekage, og det smager som en julekage – men det er en sundere udgave med meget lidt kulhydrat i. Her får du opskriften på brunkager bagt på rugmel:

30 minutter
Print
60 stk. low carb brunkager

150 g rugmel
100 g BageSød, Suvida Sødebagemiddel eller Perfect fit
70 g mandellager
1/2 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk nelliker
lidt revet appelsinskal
60 g lydende oliemargarine, f.eks. Kærgården Steg & Bag
60 g rapsolie
1 æg

Energi pr. person:
35 Kcal

Sådan bage du low carb brunkager

1/ Bland først de tørre ingredienser sammen i en skål: rugmel, BageSød, mandelflager, bagepulver, krydderier og appelsinskal.


2/ Pisk lydende oliemargarine, rapsolie og æg sammen i en skål, og rør det derefter sammen med de tørre ingredienser.


3/ Rul dejen ud på køkkenbordet til en pølse. Læg den evt. på køl nogle timer.


4/ Skær tynde skiver, pres dem flade, og stik dem evt. ud med forskellige forme eller et glas. Dyp fingrene i vand indimellem, så det ikke klistrer.


5/ Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 710 min. Servér.

FAKTA

I en af disse brunkager får du kun 2 g kulhydrat. Mængden af mel er i denne opskrift helt i bund, og du får en småkage, der primært består af fedt fra mandler, olie og flydende oliemargarine.

Se, hvad vi ellers skriver om: Brunkager, Julesmåkager, Kage, Dansk mad, Low carb og Bageopskrifter