
Low carb brunkager: Brunkager med rugmel
I en af disse brunkager får du kun 2 g kulhydrat. Mængden af mel er i denne opskrift helt i bund, og du får en småkage, der primært består af fedt fra mandler, olie og flydende oliemargarine. Det ligner en julekage, og det smager som en julekage – men det er en sundere udgave med meget lidt kulhydrat i. Her får du opskriften på brunkager bagt på rugmel:
Ingredienser
150 g rugmel
100 g BageSød, Suvida Sødebagemiddel eller Perfect fit
70 g mandelflager
1/2 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk nelliker
lidt revet appelsinskal
60 g flydende oliemargarine, f.eks. Kærgården Steg & Bag
60 g rapsolie
1 æg
Næringsindhold
-
Energi pr. person:35 Kcal
Sådan bager du low carb brunkager
- Bland først de tørre ingredienser sammen i en skål: rugmel, BageSød, mandelflager, bagepulver, krydderier og appelsinskal.
- Pisk flydende oliemargarine, rapsolie og æg sammen i en skål, og rør det derefter sammen med de tørre ingredienser.
- Rul dejen ud på køkkenbordet til en pølse. Læg den evt. på køl nogle timer.
- Skær tynde skiver, pres dem flade, og stik dem evt. ud med forskellige forme eller et glas. Dyp fingrene i vand indimellem, så det ikke klistrer.
- Læg kagerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 7-10 min.
- Servér.
FAKTA
I en af disse brunkager får du kun 2 g kulhydrat. Mængden af mel er i denne opskrift helt i bund, og du får en småkage, der primært består af fedt fra mandler, olie og flydende oliemargarine.