Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Madpandekager med kyllingefyld
Foto: Mikkel Adsbøl Madpandekager med kyllingefyld.

Madpandekager med kyllingefyld

Madpandekager med kyllingefyld

Pandekager behøver ikke være usund dessert, prøv denne herlige ret med salte pandekager og lækkert fyld.

45 minutter
Print
Madpandekager med kyllingefyld til 4 personer

Madpandekager med kyllingefyld

 

Dej:
4 æg
6 dl minimælk
¼ tsk. salt
2½ dl fuldkornsspeltmel el. grahamsmel
2 dl hvedemel
olie til stegning


Fyld:
500 g kyllingebryst
2 spsk. olie
salt, peber
1 spidskål
2 porrer
4 tomater i tern
salt


Tilbehør:
revet mild ost og cremefraiche 6 %.

Sådan laver du madpandekager med kyllingefyld


1. Pisk æggene luftige. Rør mælk, salt og begge slags mel i.

 

2. Bag dejen til 8-12 pandekager. Beregn ca. 1 dl til hver pandekage. Brug en slip let pande til at bage på.

 

3. Pensl med lidt olie, inden en ny portion dej kommes på panden.

 

4. Skær kødet i tern, og steg det i olie, til det er gyldent og gennemstegt. Krydr medsalt og peber. Snit kål porrer. Kog grønsagerne op i letsaltet vand 3-4 min., og afdryp dem i en sigte.

5. Fyld grønsagerne i pandekagerne sammen med kylling, ost og cremefraiche.

Tip

Madpandekagerne kan tilberedes, når du har tid, og fryses ned med bagepapir imellem. Det er en god måde at gøre hverdagens madlavning lidt nemmere.

Se, hvad vi ellers skriver om: Madpandekager, Pandekager, Kylling, Frokost og Hovedret