Opskrift på risalamande med varm kirsebærsauce
Foto: Henrik Freek Risalamande med varm kirsebærsauce.

Opskrift på risalamande med varm kirsebærsauce

Risalamande med varm kirsebærsauce

Skøn opskrift på den helt klassiske dessert til juleaften - risalamande med varm kirsebærsauce.

Risalamande:
2½ dl vand
250 g grødris
1,4 l økologisk sødmælk
1 tsk salt
2 spsk sukker
200 g smuttede mandler
3 dl piskefløde
2 vaniljestænger.


Kirsebærsauce:
500 g kirsebær, friske,
frosne eller i lage
150 g sukker
1 vaniljestang
2½ dl vand
2 spsk maizena.


Begynd med risengrøden: Hæld vand og grødris i en tykbundet gryde og lad det småkoge, til vandet er væk. Tilsæt mælken og lad det koge op, hvorefter der skrues ned, og grøden simrer færdig – efter ca. 20-30 minutter. Rør jævnligt, så det ikke brænder på.


Tag gryden af blusset, og tilsæt salt og sukker og lad grøden køle helt af. Hak mandlerne groft undtagen én, gem den til mandelgavelegen. Pisk fløden let stiv.Halvér vaniljestænger, og skrab kornene ud med spidsen af en kniv. Kom dem i risene. Rør forsigtigt en tredjedel af flødeskummet i grøden. Når blandingen er cremet, vendes resten af flødeskummet og de hakkede mandler i. Smag til med sukker og vanilje.Hæld desserten i en serveringsskål, og gem den hele mandel nedei. Dæk skålen til og sæt den i køleskabet til servering.Kirsebærsauce:
Hæld kirsebærrene i en gryde sammen med sukker, vaniljestang og vand. Bring det i kog, skru ned for blusset, og lad det simre 15 minutter.Rør maizena ud i lidt vand, og hæld det langsomt i kirsebærsaucen under konstant omrøring, til det tykner og langsomt kommer i kog. Det er ikke sikkert, du skal bruge al maizenaen. Smag, om der skal mere sukker i, men lav ikke saucen for sød, da risalamanden er meget sød, og kirsebærsaucen skal tilføje lidt syre og friskhed til desserten.Lige før desserten skal serveres, opvarmes kirsebærsaucen igen og serveres i en skål til risalamanden.

Se, hvad vi ellers skriver om: Risalamande