Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Klassisk risengrød med kanelsukker
Foto: Line Thit Klein Klassisk risengrød med kanelsukker

Klassisk risengrød med kanelsukker

Klassisk risengrød med kanelsukker

45 minutter
Print
4

Klassisk risengrød med kanelsukker

2 ½ dl grødris
1 liter vand
1 liter sødmælk
½ dl piskefløde
¼- ½ tsk fint salt

Kanelsukker:
1 spsk stødt kanel
1 ½ dl rørsukker
lidt smør efter behag

Sådan laver du klassisk risengrød med kanelsukker

Anbring grødris og vand i en gryde, og bring det i kog. Lad det simre under låg i ca. 20 min, hvorefter du tilsætter mælken og lader grøden koge videre i yderligere 20 min.

Når risene er bløde, men stadig faste, tager du grøden af varmen og tilsætter piskefløden og salt, mens du rører rundt. Lad grøden hvile fem minutter under låg, og servér herefter med smørklat og kanelsukker.

PRØV OGSÅ: Havregrød med tørret og friske æbler, kanel og mandler

Se, hvad vi ellers skriver om: Risengrød og Julemad