Risalamande og kirsebærsauce

Foto: Jes Buusmann Du kan med fordel forberede din risengrød den 23. december, så du er klar til juleaftensdag.

Risalamande og kirsebærsauce opskrifter

Risalamande og kirsebærsauce

En skøn ris a la mande med kirsebærsauce afslutter en god julemiddag. Her får du den bedste opskrift. Psst... Husk at gemme en hel mandel.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
Ingredienser

Ris a la mande med kirsebĂŚrsauce

 

Ris a la mande
1 dl grødris
1 dl vand
½ liter let- eller sødmÌlk
1 flĂŚkket udskrabet vaniljestang
2-3 spsk. sukker
50 g mandler
3 dl piskefløde

KirsebĂŚrsauce
1 glas dessertkirsebĂŚr (ca. 400 g)
1½ spsk. majsstivelse
½ dl koldt vand
lidt sukker

Sådan laver du risalamande med kirsebærsauce

  1. Kog 1 dl grødris et par min. i 1 dl vand. TilsÌt ½ liter let- eller sødmÌlk og en flÌkket udskrabet vaniljestang.
  2. Lad det koge ved svag varme ca. 50 min. under lĂĽg. 
  3. Rør nogle gange undervejs, sü grøden ikke brÌnder pü.
  4. Tag vaniljestangen op. Rør 2-3 spsk. sukker i grøden. Afkøl grøden. Skold, smut og hak 50 g mandler. Gem en hel mandel. Rør mandler og vaniljekorn i grøden.
  5. Vend flødeskum af 3 dl piskefløde i. Kom risalamanden i en skül.
  6. Gem den hele mandel heri. Stil skülen tildÌkket i køleskabet, til den skal serveres.

-

SĂĽdan laver du kirsebĂŚrsauce til din risalamande

  1. Varm 1 glas, ca. 400 g, dessertkirsebĂŚr og lage op i en gryde.
  2. Rør 1½ spsk. majsstivelse ud i ½ dl koldt vand, og rør det i.
  3. Kog saucen kort igennem.
  4. Smag evt. til med lidt ekstra sukker.
  5. Afkøl saucen.
star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Dessert, Risalamande og Julemad