
SPONSORERET indhold
Risalamande og kirsebærsauce
En skøn ris a la mande med kirsebærsauce afslutter en god julemiddag. Her får du den bedste opskrift. Psst... Husk at gemme en hel mandel.
Ingredienser
Ris a la mande med kirsebærsauce
Ris a la mande
1 dl grødris
1 dl vand
½ liter let- eller sødmælk
1 flækket udskrabet vaniljestang
2-3 spsk. sukker
50 g mandler
3 dl piskefløde
Kirsebærsauce
1 glas dessertkirsebær (ca. 400 g)
1½ spsk. majsstivelse
½ dl koldt vand
lidt sukker
Sådan laver du risalamande med kirsebærsauce
- Kog 1 dl grødris et par min. i 1 dl vand. Tilsæt ½ liter let- eller sødmælk og en flækket udskrabet vaniljestang.
- Lad det koge ved svag varme ca. 50 min. under låg.
- Rør nogle gange undervejs, så grøden ikke brænder på.
- Tag vaniljestangen op. Rør 2-3 spsk. sukker i grøden. Afkøl grøden. Skold, smut og hak 50 g mandler. Gem en hel mandel. Rør mandler og vaniljekorn i grøden.
- Vend flødeskum af 3 dl piskefløde i. Kom risalamanden i en skål.
- Gem den hele mandel heri. Stil skålen tildækket i køleskabet, til den skal serveres.
-
Sådan laver du kirsebærsauce til din risalamande
- Varm 1 glas, ca. 400 g, dessertkirsebær og lage op i en gryde.
- Rør 1½ spsk. majsstivelse ud i ½ dl koldt vand, og rør det i.
- Kog saucen kort igennem.
- Smag evt. til med lidt ekstra sukker.
- Afkøl saucen.