
SPONSORERET indhold
Julesauce med gastrik
Sovsen er smagt til med gastrik. En indkogt æbleeddike, der kan erstatte smør og fløde.
5
Ingredienser
2 spsk hvedemel pr. ½ liter sauce væske
gastrik (se opskrift her)
havsalt
peber fra kværn.
Sådan laver du julesovs
Bring afkog til kogepunktet. Hæld safterne fra bradepanden ned i gryden. Lad fedtet samle sig på toppen af sovsen og skum fedtet væk bortset fra ca. 1 cm. Drys eller sigt to spsk hvedemel til ca. 1/2 liter sauce ned over (dvs. fire spsk til 1 liter) Lad det synke til bunds.
Pisk sovsen sammen og kog den ind til passende intensitet og konsistens. Smag til med gastrik, salt og peber.
Madredaktørens note
Lad være med at plumpe melet ned i sovsen. Så kommer der klumper. Går det galt, kan den sis, og du kan forsøge med melet en gang til.