Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på julesauce med gastrik
Foto: Line Thit Klein Julesauce med gastrik

Opskrift på julesauce med gastrik

Julesauce med gastrik

Sovsen er smagt til med gastrik. En indkogt æbleeddike, der kan erstatte smør og fløde.

plate 5
printer Print

2 spsk hvedemel pr. ½ liter sauce væske
gastrik (se opskrift her)
havsalt
peber fra kværn.

Sådan laver du julesovs

Bring afkog til kogepunktet. Hæld safterne fra bradepanden ned i gryden. Lad fedtet samle sig på toppen af sovsen og skum fedtet væk bortset fra ca. 1 cm. Drys eller sigt to spsk hvedemel til ca. 1/2 liter sauce ned over (dvs. fire spsk til 1 liter) Lad det synke til bunds.

Pisk sovsen sammen og kog den ind til passende intensitet og konsistens. Smag til med gastrik, salt og peber.

 

Madredaktørens note

Lad være med at plumpe melet ned i sovsen. Så kommer der klumper. Går det galt, kan den sis, og du kan forsøge med melet en gang til.
Se, hvad vi ellers skriver om: Sovs, Jul, Julemad, Dansk mad og Tilbehør