Opskrift på julesauce med gastrik
SPONSORERET indhold

Julesauce med gastrik

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sovsen er smagt til med gastrik. En indkogt æbleeddike, der kan erstatte smør og fløde.

Af: Meyers Madhus Foto: Line Thit Klein
23. dec. 2011 | Mad | ALT for damerne
5

Ingredienser

2 spsk hvedemel pr. ½ liter sauce væske
gastrik (se opskrift her)
havsalt
peber fra kværn.

Sådan laver du julesovs

Bring afkog til kogepunktet. Hæld safterne fra bradepanden ned i gryden. Lad fedtet samle sig på toppen af sovsen og skum fedtet væk bortset fra ca. 1 cm. Drys eller sigt to spsk hvedemel til ca. 1/2 liter sauce ned over (dvs. fire spsk til 1 liter) Lad det synke til bunds.

Pisk sovsen sammen og kog den ind til passende intensitet og konsistens. Smag til med gastrik, salt og peber.