
Foto: Nemme brunede kartofler... Der IKKE brænder på!
Nemme brunede kartofler, der ikke brænder på
En klassiker, der stiller krav til kokkens opmærksomhed. Men brunede kartofler er slet ikke så svært at lave, hvis bare du er opmærksom på panden, mens sukkeret smelter og bliver til 'karamel'. Se her, hvordan du laver nemme brunede kartofler, der ikke brænder på:
preparation
Total: 40 minutter
plate
Brunede kartofler til ca. 6 personer
Af Pernille Skjødt
Ingredienser
- 700-800 g kogte, pillede små kartofler
- 5-6 spsk sukker
- 2 spsk smør
- evt. lidt frisk citrontimian
Sådan laver du brunede kartofler, der ikke brænder på
- Kom de kogte kartofler i en sigte, overhæld dem med lidt koldt vand, og lad vandet løbe fra.
- Kartoflerne skal være let fugtige af vand på overfladen, når de kommes på panden – men ikke for våde. På den måde hænger det smeltede sukker bedre ved kartoflerne, når de karamelliseres på panden.
- Smelt sukkeret på en pande ved jævn varme, til det er gyldenbrunt.
- Tilsæt smørret, og rør i det med en træske, så det samler sig til en jævn masse. Tilsæt de kogte kartofler – pas på – det kan godt sprutte.
- Rør eller sving forsigtigt kartoflerne rundt i karamellen i 10-15 min., til de er sukkerbrunede og lækre.
- Anret kartoflerne i en skål, og drys dem evt. med lidt frisk citrontimian.
SE OGSÅ: Sauce til and, gås, kalkun, flæskesteg og ribbensteg
Julens dejligste opskrifter
Tilbehør til din julesteg
Læs Også
Følg ALT.dk/MAD på Facebook
Få vores NYHEDSBREV: