SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

Brunede kartofler
Foto: Line Thit Klein Nemme brunede kartofler...

Nemme brunede kartofler, der ikke brænder på

En klassiker, der stiller krav til kokkens opmærksomhed. Men brunede kartofler er slet ikke så svært at lave, hvis bare du er opmærksom på panden, mens sukkeret smelter og bliver til 'karamel'. Se her, hvordan du laver nemme brunede kartofler, der ikke brænder på.

printer Print
clock 40 minutter
plate Brunede kartofler til ca. 6 personer
  • 700-800 g kogte, pillede små kartofler
  • 5-6 spsk sukker
  • 2 spsk smør
  • evt. lidt frisk citrontimian

Sådan laver du brunede kartofler, der ikke brænder på

1. Kom de kogte kartofler i en sigte, overhæld dem med lidt koldt vand, og lad vandet løbe fra. (kartoflerne skal være let fugtige af vand på overfladen, når de kommes på panden – men ikke for våde.

SE OGSÅ: Sauce til and, gås, kalkun, flæskesteg og ribbensteg

2. På den måde hænger det smeltede sukker bedre ved kartoflerne, når de karamelliseres på panden. Smelt sukkeret på en pande ved jævn varme, til det er gyldenbrunt. Tilsæt smørret, og rør i det med en træske, så det samler sig til en jævn masse.

SE OGSÅ: Kalkun med 'stuffing' og sauce

3. Tilsæt de kogte kartofler – pas på – det kan godt sprutte. Rør eller sving forsigtigt kartoflerne rundt i karamellen i 10-15 min., til de er sukkerbrunede og lækre. Anret kartoflerne i en skål, og drys dem evt. med lidt frisk citrontimian.

SE OGSÅ: Flæskesteg med sprød svær

Se, hvad vi ellers skriver om: Julemad, Kartofler og Tilbehør