Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Confit de canard - confiterede andelår
Foto: Line Thit Klein Confit de canard er en skøn fransk klassiker - også på julebordet.

Opskrift på confit de canard

Confit de canard

Der er mange måder at servere den klassiske juleand på juleaften - her har vi valgt udvidet julemiddagen med den franske klassiker 'Confit de canard', som som supplement til andestegen.

Confit de canard til 6 personer
Print

Confit de canard - confiterede andelår

6 andelår
2 spsk salt
½ tsk rørsukker
½ tsk knust allehånde
lidt frisk kværnet peber
1 laurbærblad
4 kviste timian
2 dl andefedt
hønse eller andebouillon, så det dækker lårene.

Sådan laver du confit de canard

Gnid andelårene godt med salt og rørsukker, og krydr dem med knust allehånde og sort peber. Læg dem i en skål, og sæt dem i køleskabet, og lad dem stå og salte 6-8 timer. 

Læg andelårene i et ovnfast fad eller gryde, som tåler at komme i ovnen. Kom laurbær, timian, andefedt og bouillon i, så det dækker 2/3 op omkring andelårene. Sæt fadet i ovnen 3 timer ved 150 grader, indtil andelårene er supermøre. Tilbered dem under stanniol de første 2 timer og den sidste time uden stanniol. Opbevar dine syltede andelår i en boks med låg i køleskabet, indtil de skal steges.

De skal opbevares med bouillonen og andefedtet omkring lårene. Tag dem op, og befri dem for bouillon og fedt. Opvarm en pande med andefedt, og kom lårene på panden. Brun dem ca. 2 min. på hver side ved høj varme. Skru ned og steg lårene ved jævn varme, til skindet er sprødt og kødet gennemvarmet. Det tager ca. 15-20 min.

Du kan også stege de confiterede andelår i ovnen ved 200 grader i 25-30 min., til de er sprøde i skindet  og gennemvarme. Hvis skindet ikke er sprødt, skrues ovnen op på grill og de grilles gyldne og sprøde.

Tip

Confit de canard er en fransk klassiker, hvor andelårene bliver syltet i deres eget fedt, og dermed bliver supermøre. Du kan også købe kødet færdigconfiteret og bare stege det færdigt juleaften.

Se, hvad vi ellers skriver om: And, Confit de canard og Hovedret