Opskrift på risotto med kantareller
SPONSORERET indhold

Risotto med kantareller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Friske kantereller dufter mildt af abrikos og har en god, fast konsistens, der gør dem velegnet til madlavning. Her er det risotto med kantareller.

Af: Mira Arkin Foto: Line Thit Klein
09. sep. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
Risotto med kantareller til 4 personer

Ingredienser

250 g kantareller
2 små skalotteløg
1 fed hvidløg
5 dl hønsefond- eller suppe
2 spsk smør
1½ dl risottoris, feks arborio
1 dl hvidvin eller tør vermouth
50 g revet parmesan
salt og peber
1 lille bdt purløg

Sådan laver du risotto

1. Rens svampene grundigt med en lille børste eller pensel. Tag de flotteste svampe fra – ca. 2/3 – og hak resten groft. Hak løg og hvidløg fint. Hav lun hønsefond eller suppe klar i en gryde ved siden af.

 

2. I en tykbundet gryde steges løg og hakkede kantareller blidt i 1 spsk smør i ca. 4 minutter. De må ikke brune. Tilsæt hvidløg og ris, og lad dem stege lidt sammen med løgene, til yderkanten af riskornene bliver klare. Tilsæt vin/vermouth. Herefter tilsættes hønsefonden gradvist - omkring 1 dl. ad gangen - mens risene bobler ved middel varme. Lad risene absorbere hver portion væske, før nyt hældes på. Der skal røres jævnligt for at undgå, at risene brænder på i bunden.
Hvis du løber tør for hønsefond, inden risene er færdige, spæder du bare op med vand.

 

3. Efter ca. 12 minutter tjekkes risene – de skal være al dente. Rør den revne parmesan i, og smag til med salt og friskkværnet peber.

 

4. Lige inden risottoen er færdig, varmes en pande godt op, og de øvrige kantareller svitses kort i 1 spsk smør. Krydr med salt og peber, og vend hakket purløg i, og spis risottoen med de stegte kantareller ovenpå.

 

 

Se også opskrift på Svampe-risotto.