Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Ristet blomkål
Foto: Anders Schønnemann Ristet blomkål

Ristet blomkål

Ristet blomkål

Supernemt tilbehør som en del af et større måltid. Eller god som selvstændig ret med lidt yoghurt og ris.

4-8
Print

1 blomkål
2 spsk ghee (klaret smør)
1 spsk olie
2 tsk jomfru i det grønne
1 grøn chili, i tynde skiver
1 fed hvidløg, i skiver
2 tsk ingefær, revet
½ tsk stødt koriander
½-1 tsk garam masala
1 tomat, i tern
lidt hakket koriander

Sådan gør du

Del blomkålen i mindre stykker. Rist dem i ghee og olie på en varm pande. Lad dem tage lidt farve (ca. 4 minutter). Kom jomfru i det grønne, chili, hvidløg, ingefær, stødt koriander, garam masala og tomat ved. Skru lidt ned for panden, og rist i yderligere 2-3 minutter. Smag til med salt, og server straks med lidt frisk koriander på toppen.

PRØV OGSÅ: Louisa Lorangs 5 indiske livretter

PRØV OGSÅ: Mynte-chutney

PRØV OGSÅ: Indisk middag - Kalv masala, naanbrød & mangolassi

Tip

Du kan sagtens også lave samme ret med kartofler. Rist dem møre, inden du tilsætter resten af ingredienserne, men ellers helt samme princip.
Se, hvad vi ellers skriver om: Blomkål