SPONSORERET indhold
Sådan laver du indisk aubergine med tomat
Få lidt indisk stemning ind i hverdagen med indisk aubergine med tomat.
Af: Helle Brønnum Carlsen & Louise Beck Brønnum.
Foto: Jepser Glyrskov
2
Ingredienser
1 aubergine
olivenolie
salt og peber
1 spsk revet ingefær
1 spsk garam masala
1 tsk tørret eller frisk
chili
2 fed hvidløg
Dressing:
1 dl yoghurt
½ bundt koriander
Tomatsovs:
1 løg
1 fed hvidløg
olivenolie
krydderier (rosmarin, oregano eller timian)
1 spsk mørk
balsamicoeddike
1 dåse hakkede tomater
1 spsk ketchup eller 1 tsk sukker
salt og peber
Sådan laver du indisk aubergine med tomat
- Indisk aubergine:
Skær auberginen i skiver på langs i ½ cm tykkelse. Drys salt på, og lad dem stå i et dørslag. Hak hvidløget, og riv ingefæren. - Varm olien i en gryde, og steg garam masala, ingefær, tørret chili og hvidløg af. Når det begynder at dufte, kommes tomatsovsen over og varmes op sammen med krydderiblandingen.
- Grill auberginerne på en pande. Anret dem i et fad, hæld sovsen over, og lun det 3 min i ovnen.
- Servér med kold yoghurt og koriander.
- Tomatsovs:
Hak løget og hvidløget. Varm olien op i en gryde, kom løget i, og steg det, til det bliver blankt. Kom hvidløget og krydderurterne i, og steg dem med ganske kort. Tilsæt balsamico, og åbn dåsen med tomat. - Tilsæt de flåede tomater og kom salt, peber og ketchup i.
- Lad det småsimre i et kvarter, og smag til. Prøv at give tomatsovsen en tur med stavblenderen, og få en ekstra lækker, cremet konsistens.
PRØV OGSÅ: Se hvordan du laver indisk dhal