
Indisk aubergine
Sådan laver du indisk aubergine med tomat
1 aubergine
½-1 portion tomatsovs,
se opskrift nedenfor
olivenolie
salt og peber
1 spsk revet ingefær
1 spsk garam masala
1 tsk tørret eller frisk
chili
2 fed hvidløg
Dressing:
1 dl yoghurt
½ bundt koriander
Tomatsovs:
1 løg
1 fed hvidløg
olivenolie
krydderier (rosmarin, oregano eller timian)
1 spsk mørk
balsamicoeddike
1 dåse hakkede tomater
1 spsk ketchup eller 1 tsk sukker
salt og peber
Sådan laver du indisk aubergine med tomat
Indisk aubergine:
Skær auberginen i skiver på langs i ½ cm tykkelse. Drys salt på, og lad dem stå i et dørslag. Hak hvidløget, og riv ingefæren.
Varm olien i en gryde, og steg garam masala, ingefær, tørret chili og hvidløg af. Når det begynder at dufte, kommes tomatsovsen over og varmes op sammen med krydderiblandingen. Grill auberginerne på en pande. Anret dem i et fad, hæld sovsen over, og lun det 3 min i ovnen. Servér med kold yoghurt og koriander.
Tomatsovs:
Hak løget og hvidløget. Varm olien op i en gryde, kom løget i, og steg det, til det bliver blankt. Kom hvidløget og krydderurterne i, og steg dem med ganske kort. Tilsæt balsamico, og åbn dåsen med tomat. Tilsæt de flåede tomater og kom salt, peber og ketchup i. Lad det småsimre i et kvarter, og smag til. Prøv at give tomatsovsen en tur med stavblenderen, og få en ekstra lækker, cremet konsistens.
PRØV OGSÅ: Se hvordan du laver indisk dhal