
SPONSORERET indhold
Morgenmadspizza: Lav en perfekt pizza med bacon og æg
Alle elsker pizza. Så hvorfor ikke bage den sprøde, italienske klassiker til morgenmad? Det er nemt, sundt - og smager skønt. Se opskriften her.
4 personer
Ingredienser
Grunddej til pizza:
- 25 g gær
- 2½ dl lunkent vand
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 250 g tipo mel
- 250 g fuldkornshvedemel
Morgenmadspizza:
- 4 spsk. olivenolie
- 4 spsk. tomatsauce (fra f.eks. Urtekram)
- 4 skiver god bacon
- 4 æg
- 100 g babyspinat
Sådan gør du
- Opløs gær i lunkent vand med salt og sukker. Ælt de to slags mel i dejen, og ælt til dejen er glat og smidig.
- Form dejen til en kugle, og skær et kryds på midten. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i et par timer et lunt sted.
- Tænd ovnen på 250 gr. Rul pizzadejen tyndt ud i fire cirkler, eller hvad man har lyst til, på et melstrøget bord.
- Beklæd to bageplader med bagepapir. Løft pizzabundene over på bagepladerne. Pensl bunden med olivenolie. Dæk bunden med pizzasauce. Slå et æg ud på hver pizza.
- Læg en skive bacon, og placer en håndfuld spinat. Bag morgenmadspizzaerne på midterste ovnribbe i 25-30 min., til ægget har sat sig, og bacon er gennemstegt.
PRØV OGSÅ: Sund morgenmad - over 100 ideer og opskrifter