Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Sådan laver du morgenmadspizza
Foto: Anders Schønnemann Morgenmadspizza

Sådan laver du morgenmadspizza

Sådan laver du morgenmadspizza

2-4
Print

Bund:
4 dl vand
25 g gær
1 spsk salt
300 g fuldkornshvedemel
300 g hvedemel

Topping:
2 dl mosede tomater
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
salt
1 rødløg
1 spsk balsamicoeddike
1 bøffelmozzarella (125 g)
1 håndfuld babyspinat
6 små æg
1 håndfuld frisk oregano

Sådan gør du

  1. Bland vand, gær, salt og de to slags mel. Føl efter på dejen, om du behøver alt melet eller måske en smule mere. Der er stor forskel på mel, ikke mindst, hvis du som jeg bruger stenkværnet, så du er nødt til at stole på fornemmelsen.
  2. Lad dejen hæve i 30 min på køkkenbordet (eller natten over, så er den klar, når du står op). Rør imens mosede tomater med presset hvidløg og olivenolie. Krydr med salt.
  3. Tænd ovnen på 250 grader, eller så varmt som overhovedet muligt. Skær løget i tynde skiver, og vend dem med en skefuld balsamico. Del dejen i to, og rul den aflangt ud på et stykke bagepapir. Brug evt. lidt ekstra mel til hænder og rulle. Lav lidt kanter, så æggene ikke glider af.
  4. Fordel tomatsauce, stykker af mozzarella, løg og spinat på bunden, og bag pizzaen i den varme ovn i 6-8 min. Tag den ud, og slå til sidst æggene ud på toppen. Bag pizzaen igen i 8-15 min, alt efter hvor varm din ovn er, til pizzaen er færdig.
  5. Servér straks med en gavmild håndfuld oregano på toppen.

PRØV OGSÅ: French toast med bær og ahornsirup

Se, hvad vi ellers skriver om: Pizza, Sund morgenmad og Morgenmad