
Småkager med kvædemarmelade
Brug den lækre kvædemarmelade til skønne sprøde småkager. Her får du opskriften på hjemmebagte småkager med kvæde.
Ingredienser
175 g smør
200 g sukker
250 hvedemel
½ tsk. hjortetaksalt
Ca. 1½ dl kvædemarmelade (se opskriften her: Velsmagende kvædemarmelade)
Sådan bager du småkager med kvædemarmelade
1. Rør smør og sukker blødt. Bland mel og hjortetaksalt, og ælt det i dejen.
2. Tril dejen i små kugler (ca. 50 stk.), og lav en fordybning i midten af hver kage med en finger.
3. Bag kagerne ved 175 gr. i ca. 10 min. Tag kagerne ud, og prik gerne ned i hullerne igen. Sæt ca. ½ tsk. syltetøj i hver kage.
4. Bag kagerne med syltetøj i ca. 10 min. ved 175 gr. Lad de færdige kager køle af på en bagerist.
TIP: Marmeladen skal være fast i konsistensen, kog den evt. lidt ind, og køl den af, inden du kommer den på småkagerne.