Kvædesmåkager - småkager med kvædemarmelade
Foto: Kira Brandt Lækre sprøde småkager med kvædemarmelade i midten.

Kvædesmåkager - småkager med kvædemarmelade

Småkager med kvædemarmelade

Brug den lækre kvædemarmelade til skønne sprøde småkager. Her får du opskriften på hjemmebagte småkager med kvæde.

printer Print
clock Total: 30 minutter
plate Ca. 50 kvædesmåkager

175 g smør 
200 g sukker 
250 hvedemel 
½ tsk. hjortetaksalt
Ca. 1½ dl kvædemarmelade (se opskriften her: Velsmagende kvædemarmelade)

Sådan bager du småkager med kvædemarmelade

1. Rør smør og sukker blødt. Bland mel og hjortetaksalt, og ælt det i dejen.

2. Tril dejen i små kugler (ca. 50 stk.), og lav en fordybning i midten af hver kage med en finger.

3. Bag kagerne ved 175 gr. i ca. 10 min. Tag kagerne ud, og prik gerne ned i hullerne igen. Sæt ca. ½ tsk. syltetøj i hver kage.

4. Bag kagerne med syltetøj i ca. 10 min. ved 175 gr. Lad de færdige kager køle af på en bagerist.

TIP: Marmeladen skal være fast i konsistensen, kog den evt. lidt ind, og køl den af, inden du kommer den på småkagerne.

Se, hvad vi ellers skriver om: Småkager og Bageopskrifter