Kvædesmåkager - småkager med kvædemarmelade
Foto: Kira Brandt Lækre sprøde småkager med kvædemarmelade i midten.

Kvædesmåkager - småkager med kvædemarmelade

Småkager med kvædemarmelade

Brug den lækre kvædemarmelade til skønne sprøde småkager. Her får du opskriften på hjemmebagte småkager med kvæde.

printer Print
clock 30 minutter
plate Ca. 50 kvædesmåkager

175 g smør 
200 g sukker 
250 hvedemel 
½ tsk. hjortetaksalt
Ca. 1½ dl kvædemarmelade (se opskriften her: Velsmagende kvædemarmelade)

Sådan bager du småkager med kvædemarmelade

1. Rør smør og sukker blødt. Bland mel og hjortetaksalt, og ælt det i dejen.

2. Tril dejen i små kugler (ca. 50 stk.), og lav en fordybning i midten af hver kage med en finger.

3. Bag kagerne ved 175 gr. i ca. 10 min. Tag kagerne ud, og prik gerne ned i hullerne igen. Sæt ca. ½ tsk. syltetøj i hver kage.

4. Bag kagerne med syltetøj i ca. 10 min. ved 175 gr. Lad de færdige kager køle af på en bagerist.

TIP: Marmeladen skal være fast i konsistensen, kog den evt. lidt ind, og køl den af, inden du kommer den på småkagerne.

Se, hvad vi ellers skriver om: Småkager og Bageopskrifter