Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Tærte med fennikel og bacon
Foto: Ditte Lykke Ingemann Tærte med fennikel og bacon

Tærte med fennikel og bacon

Tærte med fennikel og bacon

Skøn kombination med salt, røget bacon og grønt.

clock en time
printer Print
plate 4

Tærtebund:
125 g smør
125 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
½ tsk salt
2 spsk vand
Fyld:
200 g bacontern
1 rødløg, finthakket
1 fennikel, skåret i tynde skiver
2 æg
1 dl mælk
salt og peber
100 g mild ost, revet

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader. Smuldr smørret i mel og salt, tilsæt vand og ælt dejen hurtigt sammen. Hvis du bruger en foodprocessor, så kom alle ingredienserne i den, og kør nogle sekunder, indtil dejen samler sig og er smidig og blød. Form den til en kugle, læg den på et meldrysset bord og rul den forsigtigt ud, indtil den passer til din tærteform. Forbag tærtebunden i 20 minutter, og tag ud.

Steg baconternene på en varm pande, indtil de er sprøde, og hæld overskydende fedt fra. Tilsæt løg og fennikel, og steg videre i 2-3 minutter. Fordel blandingen i den forbagte tærtebund. Rør æg, mælk, salt, peber og ost sammen og hæld det over fyldet. Bag tærten i 30 minutter, og servér den lun – gerne med sprød salat til.

PRØV OGSÅ fuldkornstærte med laks og rødbede

FÅ MERE inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter

Se, hvad vi ellers skriver om: Tærte, Bacon, Fennikel og Ditte Ingemann