Tærte med fennikel og bacon
SPONSORERET indhold

Tærte med fennikel og bacon

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn kombination med salt, røget bacon og grønt.

Af: Ditte Lykke Ingemann Foto: Ditte Lykke Ingemann
07. apr. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: en time

Ingredienser

Tærtebund:
125 g smør
125 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
½ tsk salt
2 spsk vand
Fyld:
200 g bacontern
1 rødløg, finthakket
1 fennikel, skåret i tynde skiver
2 æg
1 dl mælk
salt og peber
100 g mild ost, revet

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader. Smuldr smørret i mel og salt, tilsæt vand og ælt dejen hurtigt sammen. Hvis du bruger en foodprocessor, så kom alle ingredienserne i den, og kør nogle sekunder, indtil dejen samler sig og er smidig og blød. Form den til en kugle, læg den på et meldrysset bord og rul den forsigtigt ud, indtil den passer til din tærteform. Forbag tærtebunden i 20 minutter, og tag ud.

Steg baconternene på en varm pande, indtil de er sprøde, og hæld overskydende fedt fra. Tilsæt løg og fennikel, og steg videre i 2-3 minutter. Fordel blandingen i den forbagte tærtebund. Rør æg, mælk, salt, peber og ost sammen og hæld det over fyldet. Bag tærten i 30 minutter, og servér den lun – gerne med sprød salat til.

PRØV OGSÅ fuldkornstærte med laks og rødbede

FÅ MERE inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter