Fuldkornstærte med laks og rødbede
SPONSORERET indhold

Fuldkornstærte med laks og rødbede

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Sundt, mættende og helt igennem lækkert. Vil du have en mere fedtfattig tærtebund, så skift smørret ud med tilsvarende mængde yoghurt naturel.

Af: Ditte Lykke Ingemann Foto: Ditte Lykke Ingemann
07. apr. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4 | Total: 55 min

Ingredienser

Tærtebund:
125 g smør
125 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
½ tsk salt
2 spsk vand
Fyld:
250 g frisk laks
100 g feta
3 små rødbeder, f.eks. bolchestribede, skåret i tynde skiver
2 stængler mynte, finthakket
2 æg
1 dl mælk
salt og peber

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader. Smuldr smørret i mel og salt, tilsæt vand og ælt dejen hurtigt sammen. Hvis du bruger en foodprocessor, så kom alle ingredienserne i den, og kør nogle sekunder, indtil dejen samler sig og er smidig og blød. Form den til en kugle, læg den på et meldrysset bord og rul den forsigtigt ud, indtil den passer til din tærteform. Forbag tærtebunden i ca. 20 minutter, og tag ud.

Fjern skindet på laksen, og skær kødet ud i små tern. Læg laksestykkerne på den forbagte tærtebund, smuldr feta og mynte henover og læg rødbedeskiverne ovenpå.
Rør æg, mælk, salt og peber sammen, og hæld det over tærtefyldet. Bag tærten i 30 minutter, og servér den lun.

PRØV OGSÅ 5 små kyllinge-galettes

FÅ MERE inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter