Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

5 små kyllinge-galettes
Foto: Ditte Lykke Ingemann 5 små kyllinge-galettes

5 små kyllinge-galettes

5 små kyllinge-galettes

Dejlige mini-tærter, der er en ekstra lækker bonus i madpakken næste dag.

clock 40 minutter
printer Print
plate 4

Tærtebund:
125 g smør
125 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
½ tsk salt
2 spsk vand
Fyld:
250 g kyllingebryst, skåret i tern
1 spsk olivenolie
3 spsk god pesto
ca. 15 cherrytomater, halverede
salt og peber
75 g parmesan, revet

Sådan laver du galettes:

Smuldr smørret i mel og salt, tilsæt vand og ælt dejen hurtigt sammen. Hvis du bruger en foodprocessor, så kom alle ingredienserne i den, og kør nogle sekunder, indtil dejen samler sig og er smidig og blød.

Form dejen til en kugle, læg den på et meldrysset bord og del den i fem lige store stykker. Rul forsigtigt hvert stykke ud til en lille cirkel, og læg tærtebundene på en bageplade med bagepapir – de skal ikke bages endnu.

Tænd oven på 200 grader. Varm en pande op med en smule olie, og steg kyllingestykkerne i et par minutter, indtil de er gyldne. Tilsæt tomater, og steg videre i et par minutter ved svag varme – krydr med salt og peber. Tag panden af varmen, og vend pestoen i blandingen. Kom 1-2 spsk af fyldet på hver tærtebund, og top med lidt revet parmesan. Fold kanterne lidt op hele vejen rundt, så fyldet bliver dækket en smule. Bag tærterne i ca. 20 minutter, eller indtil de er gyldne.

Servér dem lune, gerne toppet med en smule frisk timian og en sprød, grøn salat til.

PRØV OGSÅ galette med bagte grøntsager og gedeost

FÅ MERE inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter

Se, hvad vi ellers skriver om: Kylling, Pandekager og Ditte Ingemann