Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Galette med bagte grøntsager og gedeost
Foto: Ditte Lykke Ingemann Galette med bagte grøntsager og gedeost

Galette med bagte grøntsager og gedeost

Galette med bagte grøntsager og gedeost

En galette er en mere rustik form for tærte, hvor du ikke behøver en tærteform.

45 minutter
Print
4

Tærtebund:
125 g smør
125 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
½ tsk salt
2 spsk vand
Fyld:
½ squash, skåret i tern
1 peberfrugt, skåret i tern
15 cherrytomater, halverede
1 rødløg, finthakket
2 stængler frisk rosmarin
1 spsk olivenolie
salt og peber
100 g fast gedeost, f.eks. Kirks

Smuldr smørret i mel og salt, tilsæt vand og ælt dejen hurtigt sammen. Hvis du bruger en foodprocessor, så kom alle ingredienserne i den, og kør nogle sekunder, indtil dejen samler sig og er smidig og blød.

Form dejen til en kugle, læg den på et meldrysset bord og rul nu forsigtigt dejen ud til en cirkel med en diameter på ca 28 cm.

Læg tærtebunden på en bageplade med bagepapir – den skal ikke i ovnen endnu.

Tænd ovnen på 200 grader. Kom squash, peberfrugt, tomater, løg, rosmarin, olie, salt og peber i en bradepande, og bag det i ca. 15 minutter. Tag ud og køl fyldet en smule af, inden du lægger den i midten af tærtebunden. Smuldr gedeosten over, og fold kanterne lidt op hele vejen rundt, så fyldet bliver dækket en smule.

Bag tærten bages i ca. 30 minutter, og server den lun – gerne med en sprød, grøn salat til.

FÅ MERE inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter

Se, hvad vi ellers skriver om: Ditte Ingemann, Tærte og Grøntsagstærte