-
Farvepsykolog: ”Alle er født med personlige farver, det er ligesom med stjernetegn”
-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
Snurrer med rabarber og marcipan
Lækre snurrer er skønt til eftermiddagskaffen. Disse søde snurrer er fyldt med rabarber og marcipan. Mums!
14 stk.
Ingredienser
- 25 g gær
- 2 dl sødmælk
- 2 æg
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. sukker
- 100 g smør
- ca. 500 g hvedemel
Fyld:
- 150 g rabarber
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- korn af 1 vaniljestang
- 75 g ren rå marcipan
- 1 sammenpisket æg til pensling
Pynt:
- sigtet flormelis
Sådan gør du:
- Lun mælken i en gryde eller i mikroovnen, den skal kun være lunken. Udrør gæren i mælken. Kom æg, salt og sukker i. Smuldr smørret i hvedemelet.
- Bland gærblandingen og melblandingen, og ælt dejen meget smidig. Stil dejen til hævning tildækket ca. 1 time.
- Skær rabarberne i 1 cm’s skiver. Fordel dem på bagepapir, og stil dem i ovnen ved 200 gr. i 10 min. Afkøl dem.
- Rør smør, sukker, vaniljekorn og reven marcipan sammen. Vend rabarberne heri.
- Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset bord (30 x 42 cm). Smør fyldet på. Fold 1/3 af dejen ind over fyldet. Fold den anden tredjedel ind over, så alt fyldet nu er helt lukket inde.
- Rul forsigtigt ud til en bredde på ca. 22-25 cm. Skær i 3 cm brede strimler. Sno strimlerne. Den ene ende snos to gange rundt om den modsatte hånds pege- og langefinger, og den ene ende stoppes ned i midten. Eller saml dem bare i en ring.
- Læg dem på en bageplade. Lad snurrerne efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg. Pensl også hen over fyldet, så løber det ikke ud under bagningen.
- Bag snurrerne på midterste ovnribbe i ca. 15-18 min. ved 200 gr.
Flere lækre opskrifter på snurrer
-
Nemme & lækre kardemommesnurrer: Sådan bager du dem selv
-
Minisnurrer med tapenade & mandler
-
Klassiske kanelsnurrer - sådan bager du dem selv
-
Snurrer med hvid chokolade og lakrids
-
Snurrer med Nutella - Mums!
-
Lækre julesnurrer: Safran-snurrer med marcipanfyld
-
Blåbærsnurrer
-
Lækre nybagte julesnurrer
-
Kanelsnurrer med rosiner og marcipan
-
Speltsnurrer med daddel- & birkesfyld
-
Snurrer med pesto og parma
-
Snurrer med rabarber og marcipan