Snurrer med rabarber og marcipan
Lækre snurrer er skønt til eftermiddagskaffen. Disse søde snurrer er fyldt med rabarber og marcipan. Mums!
14 stk.
Ingredienser
- 25 g gær
 - 2 dl sødmælk
 - 2 æg
 - 1 tsk. salt
 - 2 spsk. sukker
 - 100 g smør
 - ca. 500 g hvedemel
 
Fyld:
- 150 g rabarber
 - 100 g blødt smør
 - 100 g sukker
 - korn af 1 vaniljestang
 - 75 g ren rå marcipan
 - 1 sammenpisket æg til pensling
 
Pynt:
- sigtet flormelis
 
Sådan gør du:
- Lun mælken i en gryde eller i mikroovnen, den skal kun være lunken. Udrør gæren i mælken. Kom æg, salt og sukker i. Smuldr smørret i hvedemelet.
 - Bland gærblandingen og melblandingen, og ælt dejen meget smidig. Stil dejen til hævning tildækket ca. 1 time.
 - Skær rabarberne i 1 cm’s skiver. Fordel dem på bagepapir, og stil dem i ovnen ved 200 gr. i 10 min. Afkøl dem.
 - Rør smør, sukker, vaniljekorn og reven marcipan sammen. Vend rabarberne heri.
 - Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset bord (30 x 42 cm). Smør fyldet på. Fold 1/3 af dejen ind over fyldet. Fold den anden tredjedel ind over, så alt fyldet nu er helt lukket inde.
 - Rul forsigtigt ud til en bredde på ca. 22-25 cm. Skær i 3 cm brede strimler. Sno strimlerne. Den ene ende snos to gange rundt om den modsatte hånds pege- og langefinger, og den ene ende stoppes ned i midten. Eller saml dem bare i en ring.
 - Læg dem på en bageplade. Lad snurrerne efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg. Pensl også hen over fyldet, så løber det ikke ud under bagningen.
 - Bag snurrerne på midterste ovnribbe i ca. 15-18 min. ved 200 gr.
 
Flere lækre opskrifter på snurrer
- 
    
        
Nemme & lækre kardemommesnurrer: Sådan bager du dem selv
 - 
    
        
Minisnurrer med tapenade & mandler
 - 
    
        
Klassiske kanelsnurrer - sådan bager du dem selv
 - 
    
        
Snurrer med hvid chokolade og lakrids
 - 
    
        
Snurrer med Nutella - Mums!
 - 
    
        
Lækre julesnurrer: Safran-snurrer med marcipanfyld
 - 
    
        
Blåbærsnurrer
 - 
    
        
Lækre nybagte julesnurrer
 - 
    
        
Kanelsnurrer med rosiner og marcipan
 - 
    
        
Speltsnurrer med daddel- & birkesfyld
 - 
    
        
Snurrer med pesto og parma
 - 
    
        
Snurrer med rabarber og marcipan