Opskrift på tærte med morkler, ramsløg og salat til

Tærte med morkler ramsløg serveret med grøn salat

4

Ingredienser

  • Tærtedej
  • 125 g smør
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • Fyld
  • staniol
  • ris eller lign. til at tynge, når du bager tærtebunden
  • 2 stk skalotteløg
  • ca. 165 g friske morkler (tørrede kan også bruges, hvis du ikke kan finde friske.)
  • 1-2- spsk olie (til stegning)
  • 50 g smør
  • 50 g frisk ramsløg
  • 2 æg
  • 1 æggeblommer
  • 275 g creme fraiche 18 %
  • salt og peber
  • muskatnød
  • Salat
  • 1 pose blandede salatblade
  • 1 dl olivenolie
  • 1/4 dl eddike
  • 1-2 spsk akaciehonning
  • salt og peber

Sådan laver du tærten

  1. Tærte
  2. 1. Bland smør og mel og salt med fingrene til det ligner brødkrummer. Tilsæt æg samt æggeblomme, og ælt dejen til en ensartet masse.
  3. 2. Dejen pakkes i film og lægges på køl i minimum 1 time. (Kan med fordel laves dagen før)
  4. Fyld og salat
  5. 1. Rul tærtedejen ud i ca. 1/2 cm tykkelse. Put dejen i en stor tærteform eller fire små. Prik bunden med en gaffel, dæk bunden med et lag staniol og hæld rigeligt med ris eller lign oven på, så den ikke 'vokser' Bag bunden i ca. 20 min ved 175 grader (lad ovnen køre - du skal bruge den igen.)
  6. 2. Hak de 2 skalotteløg og læg dem til side. Steg morklerne på en meget varm pande med en lille smule olie – ca. 1 spsk. Lad morklerne stege et par minutter. Træk dem af varmen, og tilsæt 50 g smør samt de fint hakkede skalotteløg.
  7. 3. Hak ramsløgene fint og læg dem til side. Pisk æg, æggeblomme, cremefraiche med salt, peber samt lidt revet muskatnød til en ensartet masse.
  8. 4. Fordel morkler samt hakket ramsløg i bunden af den forbagte tærtebund. Hæld æggemassen over, og bag til æggemassen har sat sig – ca. 15 min ved 175 grader)
  9. 5. Mens tærten bager, skylles de blandede salater og dressingen af olie, eddike og honning blandes og smages til med salt og peber. Hæld dressingen over salaterne lige inden servering. Pynt med spiselige stedmoderblomster.
  10. TIP:
  11. Ramsløg har sæson i april og maj, så sørg for at nyde dem, mens du kan.