Opskrifter med kvæder
SPONSORERET indhold

Kvæder: De bedste opskrifter & tips

Kvæder er flotte kernefrugter, der spreder en fantastisk aromatisk duft. De gule frugter kan bruges til pynt, men de er også guld værd i køkkenet. Her får du gode tips til den søde - og hårde frugt + 4 lækre opskrifter med kvæder.

Af: Bente Halkjær Jensen Foto: Kira Brandt
17. sep. 2018 | Mad | Hendes Verden

Her i sensommeren står kvædetræerne med dejlige gule og dunede frugter, der spreder en vidunderlig duft. Frugterne kan have form som æbler eller pærer, alt afhængig af sorten.

De er stenhårde og kan ikke spises friske, men de er blandt andet gode i bagværk og til marmelade. I starten af sommeren dukker de betagende hvide blomster op med et fint lyserødt anstrøg, og så snart blomsterne visner, kan man ane frugterne, der begynder som små og grønne og slutter som store og gule.

Kvædetræer har været dyrket i flere tusinde år, og de trives fint i almindelig god havejord, gerne på et sted, hvor der er godt med sol. Kvæden er selvbestøvende, så det er tilstrækkeligt at plante et enkelt træ og alligevel opnå god frugtsætning.

Vidste du...… kvæden er symbol på kærlighed og frugtbarhed?

ET GODT TIP TIL AT TILBEREDE KVÆDER: 

  • Kvæder kan være lidt genstridige at have med at gøre, så kog den evt. hele i  40ž-50 minutter.
  • Køl dem af og fjern herefter skræl og kernehus, når de er møre.
  • Nu kan du let mode kvæderne gennem en sigte eller blende dem.
  • HUSK: Kvæderne skal høstes, før frosten kommer, men hvis de opbevares køligt og frostfrit, kan de holde i adskillige uger.