Musiker og tv-kok James Price har nydt sin første revyfri sommer i 24 år, og i mange uger har han sammen med hustruen Annette nydt livet i deres ferielejlighed i Menton på den franske riviera.
Nu er James klar til premieren på 17. sæson af ”Spise med Price”, hvor de otte programmer har hvert sit tema. Programmet med ungarsk tema bød på lidt af en udfordring for James. Adam og James var til hest på sletten ude bag Adams sommerhus klædt ud som ungarske csikós i blå kofter.
– Jeg holder frygteligt meget af heste, men jeg er ustyrligt allergiker. Jeg blev sendt til ridning som seksårig af mine forældre, og de kunne ikke forstå, at jeg var ved at dø flere gange hver gang, jeg havde været til ridning. Især når jeg havde stået inde i stalden og striglet den søde hest, så var jeg gasblå i hovedet, og jeg kunne ikke trække vejret, forklarer James Price, 65, grinende.
– Dengang midt i 1960’erne var allergi ikke moderne, så de tænkte bare: ”Han er hysterisk eller bange for hesten”. Jeg forsøgte at forklare mine forældre, at jeg ikke var bange for hesten, men kunne ikke tåle den.
James og Adam har reddet i et tidligere ”Spise med Price”-program, så James var udmærket klar over, hvordan han skulle håndtere udfordringen på den store, gule nordbagge.
– Jeg skal huske ikke at klappe hesten og bagefter klø mig i øjet. Og så at vaske hænder med det samme. Men det hjalp gevaldigt, at vi var ude i fri luft, og at jeg kunne skifte tøj bagefter og vaskede mig grundigt.
Med hestene på behørig afstand på sletten var smilet tilbage i ansigtet på James Price, og han kunne vifte med det ungarnske flag.Foto: Jacob Snedevig/DR
Svært at lave pølser
Tilbage i Adams sommerhus omdanner brødrene også Adams køkken til et pølsemageri.
– For mange er det et mysterium, at kan man selv lave pølser? Svaret er, at det er virkelig svært. Der er en masse ting med temperatur og konsistens, så man får en saftig frankfurterpølse med et godt knæk. Men der er pølser, som er lettere at lave, blandt andet den italienske salsiccia med svinekød, hvidløg, salt og peber og lidt fennikel, fortæller James, som er kendt for at have en kæmpe vognpark af køkkenudstyr hjemme.
– Jeg har pølseudstyr hjemme. Jeg har lavet pølser i 20 år og synes, det er rasende interessant. At lave pølser uden alle e-numrene bare med kød, krydderier osv. Jeg har i mange år lavet min egen julemedister, og den opskrift ligger på min youtube-kanal sammen med en opskrift på grillpølser.
Gode pølser jo temmelige dyre, så derfor viser vi, at man godt kan lave nogle af dem selv, blandt andet den italienske salsiccia med fennikel.Foto: Jacob Snedevig/DR
Artiklen fortsætter under billederne:
Det er lige efter min smag med temaet "amerikansk diner-morgenmad". Jeg elsker at spise salt om morgenen, gerne noget med bacon og æg, baked beans og tomater. Jeg er ikke til sødt om morgen, fortæller James.Foto: Jacob Snedevig/DR
Jeg har aldrig selv været til en oktoberfest, og det står ikke allerøverst på min ønskeseddel. Men det ser jo festligt ud, når man ser de store haller med flere tusinde mennesker, der sidder og gynger i takt og klasker sig på lånene. Til fadøllet skal vi have tyske saltkringler, brezel og griseskank på grill med knasende sprød svær, og så naturligvis apfelstrudel.Foto: Jacob Snedevig/DR
Mord og mozzarella
Med sommerferien overstået har James igen travlt.
– Vi er allerede i gang med at planlægge sæson 18 af ”Spise med Price”, og Annette og jeg udgiver vores anden krimi ”Mord og mozzarella” her i august.