Nem aftensmad: Skøn julepizza
SPONSORERET indhold

Nem aftensmad: Skøn julepizza

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

I den travle juletid kan det være rart med noget aftensmad, der ikke tager en krig at lave. Så her får du opskriften på en nemme og lækker julepizza, der helt sikkert vil gøre lykke hos både store og små.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Tia Borgsmidt
22. dec. 2021 | Opskrift | Hendes Verden
1 pizza | Total: en time, 30 min | Arbejdstid: en time

Ingredienser

Pizzadej:
25 g gær
3½ dl lunkent vand
1 tsk. salt
200 g fuldkornshvedemel, gerne fuldkornsdurumhvedemel
300 g hvedemel, gerne pizzamel

Fyld:
2 små rødløg eller 1 stort
2 dl tomatpizzasauce fra glas
200 g pepperonipølse i skiver f.eks. fra Hanegal
150 g reven mild ost
1 spsk. tørret oregano

Pynt:
Evt. friske basilikumblade eller lidt salat

Sådan laver du julepizza

  1. Udrør gæren i vandet. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen. Ælt dejen smidig.
  2. Lad den hæve ca. 1 time et lunt sted tildækket. Udrul dejen på et meldrysset bord til et rektangel ca. 20 cm x 35 cm. Læg dejen på bagepapir. Form dejen til et juletræ ca. ½ cm tyk.

    PRØV OGSÅ: Gorm’s Julepizza: Brug dine julerester på pizzaen
  3. Skær løgene i tynde skiver. Kog dem i letsaltet vand ca. 3-4 min. Afdryp dem i en si.
  4. Fordel tomatsaucen over pizzabunden.
  5. Fordel løg og pepperoni over. Drys ost og oregano over.
  6. Bag pizzaen ved 225 gr. ca. 18 min. Pynt evt. pizzaen med lidt friske basilikumblade.

Anbefalet til dig