Risengrød under dynen
SPONSORERET indhold

Sådan laver du risengrød under dynen

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

At koge risengrød under dynen er en klimavenlig måde at koge risengrød på. Her får du en nem opskrift på risengrød lavet efter høkasse-princippet.

Af: Mette Mølbak Foto: Line Thit Klein
08. nov. 2020 | Opskrift | ALT for damerne
Risengrød til ca. 4 personer | Total: 10 timer

Ingredienser

Risengrød under dynen

  • 125 g grødris
  • 1 dl vand
  • 1 l sødmælk
  • smør 
  • kanelsukker

Prøv også: Risengrød i stegepose og 11 andre gode tip til julens bedste risengrød

Sådan laver du risengrød under dynen

  1. Skyl 125 g grødris om morgenen. Kog dem op med cirka 1 dl vand. Kom 1 liter sødmælk på, og rør rundt.
  2. Når grøden koger, tager du den af blusset og pakker gryden ind i et håndklæde og et ekstra tæppe.
  3. Kom den ind under din dyne, og lad den stå i et par timer.
  4. Kog den forsigtigt op (kog evt. et par min. til den har den rette konsistens).
  5. Server med smør og kanelsukker.

    NB: Det er vigtigt, at du ikke lader risengrøden stå i sengen hele dagen, så risikerer du nemlig at der dannes for mange bakterier i grøden i det "lunkne" miljø under dynen.
    Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen, at du lader grøden stå under dynen i max én time – og enten spiser den med det samme, eller sætter den på køl til senere brug.

SE OGSÅ: Risengrød på brune ris og mandelmælk

SE OGSÅ: Klassisk risengrød med kanelsukker

SE OGSÅ: Klatkager og tranebærsovs med ahornsirup

Anbefalet til dig