Dating sider og apps
Foto: Getty Images Har du også svært ved at holde styr på alle de datingsider og apps, der findes?

Datingsider og apps

Ude efter en date? Her er 17 datingsider og apps, du skal kende

Siden internetdating blev et fænomen, er der oprettet så mange sider og apps, at det er svært at holde styr på, hvad de enkelte i grunden indeholder. Vi giver dig en forklaring på de mest populære.

Det har aldrig været så nemt at få kontakt med omverdenen, som det er i dag. Og siden det blev udbredt at date på nettet, er det blomstret frem med forskellige datingsider og apps.

Ja, faktisk er det blevet så udbredt, at der nærmest findes en app til et hvilket som helst ønske, du måtte have, til din kommende partner.

Vi har fundet de mest populære og giver dig her et overblik over, hvor der er størst chancer for at møde andre singler, der ønsker det samme som dig.

KLASSISKE DATINGSIDER

1. Tinder – kærlighed eller knald

Hos Tinder kan du både finde kærlighed for en aften eller for resten af livet. I app'en swiper du "ja" eller "nej" mellem singler, hvor du kan læse en lille profiltekst om vedkommende og se billeder af dem. Trykker de også "ja" til dig, får I et match, og så kan I skrive sammen. Du kan både søge efter singler, der er tæt på dig eller langt væk, og det er muligt at søge efter samme eller modsatte køn.

LÆS OGSÅ: Kvinder glemmer én afgørende ting på Tinder

2. Happn  – match med de singler, der går forbi dig

Happn er en af de nyeste apps, og den fokuserer på, at du kan matche med de personer, der lige er gået forbi dig, eller som befinder sig meget tæt på dig. På Happn er idéen nemlig, at du kan møde singler i dit nærområde og ikke hundredvis af kilometer fra dig. Du får løbende en liste over alle dem, der passerer dig (eller dit hjem) i løbet af en dag. Bor du centralt, er der derfor mange at trykke "ja" eller "nej" til.

3. Zoosk  – se flere billeder af potentielle partnere

På datingsitet Zoosk koster et medlemskab 100-200kr. om måneden alt efter, hvor mange måneder du binder dig til. Søgefunktionen er meget detaljeret, så du kan vælge (eller fravælge) de ting, du ønsker hos en partner. Du kan "blinke", "give en gave" eller skrive en besked til de andre brugere. Alle skal desuden uploade minimum fem billeder af dem selv fra start.

4. Scor.dk – lumre beskeder

Det ér muligt at tjekke "søger efter kæreste"-boksen af, men Scor.dk er nu mest kendt for at være datingsiden, hvor du finder dit næste "hook-up". Du kan søge efter partnere af begge køn, og det er også muligt at søge efter singler sammen med din kæreste i en såkaldt partnerprofil. Betaler du til sitet, får du adgang til endnu flere funktioner.

5. Dating.dk – den største datingside i Danmark

Ifølge Dating.dk er tjenesten Danmarks største datingside med flest aktive profiler, ligesom det er den tjeneste, danskerne tilsyneladende foretrækker. På sitet, der har eksisteret i 20 år, får mest ud af din søgning, hvis du betaler til et abonnement hver måned - ellers kan du ikke skrive beskeder til andre. Der er enormt mange felter, du kan udfylde om dig selv og læse om andre, men du bestemmer selv, hvor detaljeret din profil skal være.

6. Badoo  – national eller global dating

Her er dit fornavn altid dit brugernavn, og dukan søge efter partnere i både ind- og udland. Du kan enten swipe "ja", "nej" eller "måske" til nye partnere, hvor du får vist deres billede og en lille profiltekst, eller du kan søge efter andre. Du får enkelte ekstrafunktioner, hvis du betaler for det i app'en, men du kan sagtens søge og skrive til andre uden.

7. Blendr  – fra skaberne af Grindr

App'en minder meget om Badoos, hvilket måske skyldes, at de har opkøbt Blendr. Tjenesten markedsfører sig på at være god til at finde folk i dit nærområde ud fra dine GPS-lokationer. Skaberne af Blendr er desuden de samme, som lavede den populære app Grindr, der primært er til homo- og biseksuelle mænd. I denne datingapp ligger fokus dog på at finde nye venner og kærester - det er hvert fald dét, den selv hævder.

LÆS OGSÅ: Kvinder får magten på populær dating-app

DATINGSIDER TIL DET MODNE PUBLIKUM OG SENIORER

8. Senior.dk – klassisk dating for seniorer

Dig, der er 50+ og søger venner, nye bekendtskaber eller en kæreste, kan måske være heldig på Senior.dk. Det er et forholdsvis nyt datingsite, hvor samlingspunktet er en højere alder. Du kan aktivt angive, hvad du søger på Senior.dk, men ellers er der ikke mange søgefelter, der skal udfyldes, hvilket både kan være en fordel og ulempe. Du skal betale for at få flest funktioner.

9. 50Plusmatch.dk – populært seniorsite med fælleschat

Meget i samme stil som Senior.dk, er fokuspunktet på 50Plusmatch.dk en højere alder. Herinde er der en næsten en 50/50 fordeling af mænd og kvinder, og du skal betale for at sende beskeder til andre. Du skal enten søge efter en partner, eller du kan bruge den åbne chat "Things2Share", hvor alle medlemmer kan skrive sammen.

10. 40plus.dk – dating for det modne publikum

Som navnet indikerer, er 40plus.dk en datingside, hvor singler over 40 år kan finde hinanden – enten som venner eller kærester. Det er rimelig billigt at være medlem, da det blot koster 59 kr. hvert måned. Dog er det kun muligt at søge efter en kæreste af modsatte køn.

DATING MED SÆRLIGE KRAV

11. Partner Med Niveau – krav til uddannelse og indkomst

Hos Partner Med Niveau indtaster du standarddata om dig selv, når du opretter din profil, men du udfylder også en anonym personlighedstest, der spørger til dit liv og dine ønsker til en kommende partner. Som sitet selv skriver, er det for voksne og veluddannede singler. Er du forvirret omkring, hvad "niveau" indebærer, så refererer det til din uddannelse og indkomst.

12. Elitedaters – krav til dit billede og uddannelse

Hos Elitedaters bliver din profil vurderet af redaktionen bag, og minimumkravet for at komme ind er en videregående uddannelse. Dog sættes der også krav til ens billede og formuleringsevne i profilteksten, skrives der på hjemmesiden. Det resulterer tilsyneladende i, at det kun er cirka hver anden, hvis "ansøgning" bliver godkendt. Du skal betale for at bruge datingsiden.

LÆS OGSÅ: 7 ting mænd har lært for at blive succesfulde datere

DATINGAPPS TIL HOMO- OG BISEKSUELLE MÆND

13. Grindr – særligt god til "hookups"

Grindr er en datingapp for homo- og biseksuelle mænd, hvor du kan skrive til andre, hvis I befinder jer tæt på hinanden. App'en er kendt for sin meget seksuelle karakter, hvor "hook-ups" ofte er intentionen. Dog er det garanteret også muligt også at finde en kæreste, hvis du søger det. Du behøver ikke at matche for at kunne skrive til personen, og Grindr henvender sig til alle aldersgrupper.

14. Hornet – primært for yngre mænd

App'en Hornet minder meget om Grindr og henvender sig også til homo- og biseksuelle mænd. Den har dog nogle anderledes funktioner, hvor du blandt andet kan lave et privat album med billeder, som folk kan bede om adgang til. Det er primært yngre mænd, der benytter denne app.

15. Boyfriend.dk – for alle homo-, bi eller transseksuelle

Egentlig er datingsiden både for homo- og biseksuelle kvinder og mænd samt transseksuelle, men efter sitet Girlfriend.dk blev oprettet, henvender Boyfriend.dk sig nu mere til mænd. Du kan søge på forskellige kriterier, når du leder efter andre singler.

16. Scruff – særligt mænd med skæg

Scruff er en datingapp, der henvender sig til homo- og biseksuelle mænd, hvoraf størstedelen har skæg. Du behøver ikke at matche for at skrive med nye personer.

LÆS OGSÅ: 5 grunde til, at jeg ikke er på Tinder

ONLINEDATING TIL HOMO- OG BISEKSUELLE KVINDER

17. Girlfriend.dk – Boyfriend.dk til kvinder

Et af de helt store sites, der henvender sig specifikt til bi-, homo- og transseksuelle kvinder, er Girlfriend.dk. Sitet kom til, efter Boyfriend.dk var udnævnt som en succes, og det fungerer på samme måde, hvor du søger efter personer ud fra specifikke ønsker.

Er der en datingside, vi har glemt at få på listen, og som du synes, vi skal have med, så smid en kommentar.

Artiklen er oprindeligt bragt i januar 2018, men opdateret i januar 2019.

Se, hvad vi ellers skriver om: Dating, Apps, Kærlighed, Sex og Tinder