Dating sider og apps single
SPONSORERET indhold

Ude efter en date? Her er 24 datingsider og apps, du skal kende

Siden internetdating blev et fænomen, er der oprettet så mange sider og apps, at det er svært at holde styr på, hvad de enkelte i grunden indeholder. Vi giver dig en forklaring på de mest populære.

Af: Redaktionen Foto: Getty Images
15. aug. 2023 | Livsstil | ALT.dk

Det har aldrig været så nemt at få kontakt til nye mennesker og potentielle matches, som det er i dag. Og siden det blev udbredt at finde en partner på nettet, er det blomstret frem med forskellige datingsider og apps, hvor du kan oprette en profil og finde den store kærlighed.

Ja, faktisk er det blevet så udbredt, at der nærmest findes en app til et hvilket som helst ønske, du måtte have til din kommende partner.

Læs med her og gør dig klar til din næste date - for online dating har aldrig været så ligetil som nu!

Vi har fundet de mest populære og giver dig her et overblik over, hvor der er størst chancer for at møde andre singler, du finder interessante, og som ønsker det samme som dig.

KLASSISKE DATINGSIDER

1. Tinder – kærlighed eller knald

Hos Tinder kan du både finde kærlighed for en aften eller for resten af livet. I app'en swiper du "ja" eller "nej" mellem singler, hvor du kan læse en lille profiltekst om vedkommende og se billeder af dem. Trykker de også "ja" til dig, får I et match, og så kan I skrive sammen.

Du kan både søge efter singler, der er tæt på dig eller langt væk, og det er muligt at søge efter samme eller modsatte køn.

Du kan både oprette en gratis profil eller betale for at få et premium medlemskab, hvor du får flere muligheder for at finde dit match.

2. Happn  – match med de singler, der går forbi dig

Happn fokuserer på, at du kan finde dit rette match blandt de personer, der lige er gået forbi dig, eller som befinder sig meget tæt på dig.

På Happn er idéen nemlig, at du kan møde singler i dit nærområde og ikke hundredvis af kilometer fra dig. På den måde mener Happn, der er størst chance for at finde en kæreste. Du får løbende en liste over alle dem, der passerer dig eller dit hjem i løbet af en dag.

Bor du centralt, er der derfor mange at trykke "ja" eller "nej" til.

3. Bumble - kvinderne har styringen

På denne app er det kvinderne, der bestemmer. App'en ligner Tinder, og den er skabt af 31-årige Whitney Wolfe Herd, der tidligere har arbejdet netop for Tinder og desuden fandt på navnet. Hun blev udsat for seksuel chikane af sin tidligere chef og ekskæreste i virksomheden og tog afsked med Tinder i 2014.

Derefter fik hun idéen til Bumble, da hun havde lyst til at skabe en app, som kunne være et "safe space" for kvinder. Og hvor det ikke blev forventet, at de mandlige profiler tog kontakten, men derimod kvinderne, der skulle vise interesse.

På Bumble ligger ansvaret på kvindernes banehalvdel. Som kvinde skal du skrive først, og derudover er der et timegap, så hvis du får et match med en lækker sag, har du kun 24 timer til at tage kontakten. Ellers forsvinder kontakten definitiv, og du risikerer at lade kærligheden gå.

4. Facebookdating – bliv matchet ud fra likes og begivenheder

På Facebook Dating kan du overføre alt det bedste fra din Facebookprofil til din datingprofil. Siden foreslår matches ud fra, hvad du liker samt begivenheder, du har deltaget i.

På den måde ved du, at I begge to liker ”Rihanna” eller har været til samme udstilling på Louisiana. Så er du sikret et samtaleemne til første date og næsten også sikret kun at møde spændende mennesker for dig, fordi I deler interesser.

Du skal ikke være bekymret for at matche med dine Facebook-venner på datingsiden. Dem undgår sitet helt, medmindre du anvender funktionen ”Secret Crush”, hvor du kan tilføje Facebookvenner, du er interesseret i. I kan først se hinanden, hvis de også sætter dig på deres liste over hemmelige crushes.

LÆS OGSÅ: Hun er den yngste milliardær i verden – og så er hun Dronningen af Dating

5. Hinge - app'en, der er lavet til at blive slettet igen

Hinge er en datingapp i lækkert design og med detaljerede profiler, hvor du kan dele alt fra din religion til dit forhold til alkohol og cigaretter. Formålet er at vise mest muligt af dig selv frem, for som appen siger, så ”er singler i dag så travlt optaget af at matche med folk, at de ikke rigtigt connecter”.

Derfor har de skabt en app, der opfordrer til dybere connections og med en maks begrænsning på 10 matches om dagen. Alle profiler derinde er altså ude efter potentielle matches.

Det er en app, som tager dating seriøst, og hvor de mange brugere er klar til at finde kærligheden og få sig en dejlig kæreste. Det er til dig, der leder efter et seriøst forhold.

6. DOUBBLE - til dig, der gerne vil date med din ven

De fleste kender følelsen af at være virkelig nervøs, inden man skal på date med en ny potentiel partner. Dating kan nemlig være nervepirrende, hvis man ikke er naurligt afslappet, når man møder nye mennesker.

App'en fungerer på mange måder ligesom mange andre gratis datingsider. Men forskellen er her, at du dater sammen med dine venner og at I sammen tager på dobbeltdates. Derfor er app'en god til dig, der finder første date svær, fordi du har en god ven ved din side til at hjælpe dig.

Hver især opretter I jeres egen profil og swiper løs. Hvis du så får et match med en, som har en ven, der har matchet med din ven, får I et dobbeltmatch. Og så er I klar til at komme på date sammen alle fire.

Det er ikke sikkert, at I begge to går hjem med en kæreste, men måske er I heldige, at en af jer finder den store kærlighed på daten.

7. Lovla - flere gode dates

På denne danskproducerede app kan du indtaste alt fra, hvilke serier du kan lide, til om du gerne vil have børn. Derfor er den en smule anderledes en andre forskellige datingsider.

App'en anvender en intelligent algoritme, der matcher singler på personlige værdier fremfor det ydre. Og så er der tilmed en "hadeliste" derinde, hvilket forhåbentligt kan tage toppen af dårlige dates.

Alle profiler på datingsiden bliver godkendt af deres team, så du er sikker på ikke at falde over falske profiler. Du kommer derfor kun i kontakt med danske singler, som er klar på et langvarigt forhold.

8. Smitten - Gør datingen legende

Ved hjælp af spilelementer vil Smitten gøre dating sjovere og mere legende – og det giver dig som single adskillige skøre muligheder for at starte samtalen med din nye flirt.

For ud over at profilerne har mulighed for at lave unikke lister, de kan snakke ud fra, om alt fra foretrukne babynavne til de underligste steder, de har haft sex, kan de også kæmpe om at blive ’Top Guesser’. Resultaterne fra en serie ja-eller-nej-spørgsmål sendes automatisk til chatten og fungerer som en samtalestarter.

Det er derfor en app med mange funktioner, og som giver dig de bedste vilkår til at finde kærligheden blandt de mange brugere på datingsiden.

9. Zoosk  – se flere billeder af potentielle partnere

På datingsitet Zoosk koster et medlemskab penge, men prisen afhænger af, hvor mange måneder du binder dig til. Søgefunktionen er meget detaljeret, så du kan vælge (eller fravælge) de ting, du ønsker hos en partner.

Hvis du er en single med mange krav, er det derfor en god datingside at bruge, hvis du vil sikre dig dit perfekte match.

Du kan "blinke", "give en gave" eller skrive en besked til de andre brugere. Alle skal desuden uploade minimum fem billeder af sig selv fra start for at give et godt og virkelighedstro indtryk.

10. Dating.dk – den største datingside i Danmark

Ifølge Dating.dk er tjenesten Danmarks største datingside med flest aktive profiler, ligesom det ifølge Trustpilot er den tjeneste, danskerne tilsyneladende foretrækker, når de skal finde den store kærlighed.

På sitet, der har eksisteret i 20 år, får du mest ud af din søgning, hvis du betaler et abonnement hver måned - ellers kan du ikke skrive beskeder til andre. Der er enormt mange felter, du kan udfylde om dig selv og læse om andre profiler, men du bestemmer selv, hvor detaljeret din egen profil skal være.

Eftersom det er et af de største datingsites i Danmark, er der god mulighed for at møde nye mennesker, du potentielt kan dele tilværelsen med. Profilen egner sig til både den unge og den modne målgruppe.

11. Badoo  – national eller global dating

Her er dit fornavn altid dit brugernavn, og du kan søge efter partnere i både ind- og udland.

Du kan enten swipe "ja", "nej" eller "måske" til nye partnere, hvor du får vist deres billede og en lille profiltekst. Du får enkelte ekstrafunktioner, hvis du betaler for det i app'en, men du kan sagtens søge og skrive til andre uden.

Badoo har også en blog, hvor de berører en masse emner, der omhandler dating. Som single kan du udover at oprette en profil derfor også læse om, hvordan man får mest ud af dating online. Bloggen er et tegn på, at appen forsøger at tage sig godt af sine brugere, der forsøger at finde en partner.

LÆS OGSÅ: Er dette dating-appen, du har ventet på?

12. Scor.dk – lumre beskeder

Det ér muligt at tjekke "søger efter kæreste"-boksen af, men Scor.dk er nu mest kendt for at være datingsiden, hvor du finder dit næste "hook-up". Du kan søge efter match af begge køn, og det er også muligt at søge efter singler sammen med din kæreste i en såkaldt partnerprofil.

Med hensyn til diskretion og anonymitet sikrer siden dig den bedste oplevelse når du søger en partner, så du uden bekymringer kan udleve dine frække fantasier.

Betaler du til datingsiden, får du adgang til endnu flere funktioner.

13. Feeld – hvis du bare har brug for et knald

På Feeld slipper du for at være i tvivl om, hvorvidt din date leder efter den store kærlighed eller blot er ude efter et bootycall. Feeld er nemlig rendyrket sex, og appen anvendes især til at prøve lyster og fantasier af.

Det er derfor en datingside til dig, der leder efter en partner in crime, som er klar til at eksperimentere med dig i sengen. Her kan du i din bio på din profil tilføje kinks, hvis du eksempelvis drømmer om at prøve en trekant eller andet.

App'en har desuden 20+ kønsopfattelser og seksualiteter, du kan krydse af ved, så det er det perfekte sted at finde hurtige seksuelle relationer for queer-personer.

Når appen kun bruges til sex, skal man sikre sig, at man har en gensidig tillid til hinanden, så ens grænser ikke bliver overskredet.

DATINGSIDER TIL DET MODNE PUBLIKUM OG SENIORER

14. Senior.dk – klassisk dating for seniorer

Dig, der er 50+ og søger nye venner, nye bekendtskaber eller en kæreste, kan måske være heldig på Senior.dk. På dette datingsite er samlingspunktet en alder over 50, så det er det ideelle sted til senior dating.

Du kan aktivt angive, hvad du søger på Senior.dk, men ellers er der ikke så mange søgefelter, der skal udfyldes, hvilket både kan være en fordel og ulempe.

Du skal betale for at få flere funktioner på datingsiden.

15. 50Plusmatch.dk – populært seniorsite med fælleschat

Meget i samme stil som Senior.dk, er fokuspunktet på 50Plusmatch.dk en højere alder end på mange andre datingapps. Herinde er der næsten en 50/50 fordeling af mænd og kvinder, og du skal betale for at sende beskeder til andre.

Du skal enten søge efter en kæreste på datingsiden, eller du kan bruge den åbne chat "Things2Share", hvor alle medlemmer kan skrive sammen om stort og småt.

16. 40plus.dk – dating for dig over 40

Som navnet indikerer, er 40plus.dk en datingside, hvor singler over 40 år i Danmark kan finde hinanden – enten som venner eller kærester. Det blot koster 59 kr. hver måned at være medlem. 

Når du opretter en profil, kan du derfor finde en partner, der aldersmæssigt er samme sted som dig, og som er klar til at finde kærligheden.

Hjemmesiden lægger vægt på, at du skal gøre dig umage med din profiltekst, så andre singler derinde kan lære dig hurtigst muligt at kende. De opfordrer altså til, at du ikke bare skriver, at du elsker naturen, men derimod skriver, hvad ved naturen, du elsker.

DATING MED SÆRLIGE KRAV

17. Partner Med Niveau – krav til uddannelse og indkomst

Hos Partner Med Niveau indtaster du standarddata om dig selv, når du opretter din profil. Derudover skal du udfylde en anonym personlighedstest, der spørger til dit liv og dine ønsker til en kommende partner.

Det er altså et datingsite, som giver dig mulighed for at finde kærligheden med en partner på niveau med dig selv.

Som sitet selv skriver, er det for voksne og veluddannede singler, der måske er ude efter at finde en karrierebevidst partner. Er du forvirret omkring, hvad "niveau" indebærer, så refererer det til din uddannelse og indkomst.

18. Elitedaters – krav til dit billede og uddannelse

Hos Elitedaters bliver din profil vurderet af redaktionen bag, og minimumkravet for at komme ind er en videregående uddannelse. Dog sætter datingsiden også krav til ens billede og formuleringsevne i profilteksten, skrives der på hjemmesiden.

På hjemmesiden skriver de selv: "Flertallet er ikkerygere og dyrker motion flere gange ugentligt. De fleste oplyses af morgenaviser og nyheder på statsejede tv- og net-kanaler. Økologi, æstetik og kvalitet er ofte bevidste valg, og international rejseaktivitet er en stor del af det årlige budget."

Det resulterer tilsyneladende i, at det kun er cirka hver anden, hvis "ansøgning" og profil bliver godkendt. Du skal betale for at bruge datingsiden.

19. Nextlove.dk – til fraskilte enlige forældre

Er du lige blevet skilt fra din partner? Og har I børn sammen, som nu skal bo skiftevis mellem dig og din eks? Den nye hverdag kan være svær at vænne sig til, og det kan især virke uoverskueligt at date på ny. For hvordan finder man en ny partner, som forstår dine behov og dit liv?

NextLove er skabt specielt til fraskilte enlige forældre, der søger nye venner, casual dating eller deres næste store kærlighed. På den måde er du sikker på, at dit match forstår dine udfordringer og bekymringer som fraskilt, og har de samme krav til en ny partner, som du selv har.

Lige nu er fordelingen af brugere på siden 61% kvinder og 39% mænd, men hvert 14. minut finder enlige forældre deres match på NextLove.

LÆS OGSÅ: ”Jeg vil så gerne tro, at denne gang bliver jeg ikke ignoreret, ghostet eller sågar slettet”

DATINGAPPS TIL LGBTQ+

20. Grindr – særligt god til "hookups"

Grindr er en datingapp for homo- og biseksuelle mænd, hvor du kan skrive til andre, hvis I befinder jer tæt på hinanden. App'en er kendt for sin meget seksuelle karakter, hvor hook-ups ofte er intentionen.

Dog er det garanteret også muligt at finde en kæreste, hvis du søger det, selvom kærlighed ikke er i fokus.

Du behøver ikke at matche på datingsiden for at kunne skrive til personen, og Grindr henvender sig til alle aldersgrupper.

21. Hornet – primært for yngre mænd

App'en Hornet minder meget om Grindr og henvender sig også til homo- og biseksuelle mænd. Den har dog nogle anderledes funktioner, hvor du blandt andet kan lave et privat album med billeder, som folk kan bede om adgang til. Det er primært yngre mænd, der benytter denne app.

På Hornet kan du desuden gå på opdagelse i queer-verdenen og se, hvad der rører sig lige nu. Det er altså lige så meget en platform at orientere sig på, som det er en datingside.

Her er det heller ikke altid målet at finde kærligheden, men derimod et mål at date mænd, som er klar til at udforske.

22. Boyfriend.dk – for alle homo-, bi eller transseksuelle

Egentligt er datingsiden både for homo- og biseksuelle kvinder og mænd samt transseksuelle, men efter sitet Girlfriend.dk blev oprettet, henvender Boyfriend.dk sig nu mere til mænd, der gerne vil date. Du kan søge på forskellige kriterier, når du leder efter andre singler.

23. Scruff – særligt mænd med skæg

Scruff er en datingapp, der henvender sig til homo- og biseksuelle mænd, hvoraf størstedelen har skæg. Det kan måske lyde som et ret særligt krav for at få et match på datingsiden, men heldigvis er der plads til alle mænd, uanset udseende.

På Scruff kan du møde mænd, du deler interesser med, men særligt er siden også god at bruge, hvis du leder efter en ferieflirt. Med Scruff Venture kan du nemlig skrive dine rejseplaner ind, og så dukker der profiler op med mænd, der bor, hvor du skal hen. Du kan dermed nemt finde en "turistguide", der både kan vise dig byen og senere hans soveværelse.

LÆS OGSÅ: Dating i 30’erne: ”Vi snakkede allerede om børn på anden date”

24. HER - dating og fællesskab

HER er en datingapp for og af lesbiske samt queer kvinder. Den er simpel og brugervenlig med den vanlige ”swipe til højre” funktion, hvis du ønsker at matche med personen. Derudover er HER mere end blot en datingapp:

Der bliver delt LGBTQ+ nyheder og events, der afholdes i dit nærområde. Appen udgør derfor også et fællesskab for brugerne i Danmark, ud over bare at være en platform til kvinder, der vil på date.

Artiklen er oprindeligt bragt i januar 2018, men er senest opdateret i august 2023.

Anbefalet til dig