Dating sider og apps
SPONSORERET indhold

Ude efter en date? Her er 23 datingsider og apps, du skal kende

Siden internetdating blev et fænomen, er der oprettet så mange sider og apps, at det er svært at holde styr på, hvad de enkelte i grunden indeholder. Vi giver dig en forklaring på de mest populære.

Af: Redaktionen Foto: Getty Images
09. jun. 2021 | Livsstil | ALT.dk

Det har aldrig været så nemt at få kontakt med omverdenen, som det er i dag. Og siden det blev udbredt at date på nettet, er det blomstret frem med forskellige datingsider og apps.

Ja, faktisk er det blevet så udbredt, at der nærmest findes en app til et hvilket som helst ønske, du måtte have, til din kommende partner.

Vi har fundet de mest populære og giver dig her et overblik over, hvor der er størst chancer for at møde andre singler, der ønsker det samme som dig.

KLASSISKE DATINGSIDER

1. Tinder – kærlighed eller knald

Hos Tinder kan du både finde kærlighed for en aften eller for resten af livet. I app'en swiper du "ja" eller "nej" mellem singler, hvor du kan læse en lille profiltekst om vedkommende og se billeder af dem. Trykker de også "ja" til dig, får I et match, og så kan I skrive sammen. Du kan både søge efter singler, der er tæt på dig eller langt væk, og det er muligt at søge efter samme eller modsatte køn.

2. Happn  – match med de singler, der går forbi dig

Happn fokuserer på, at du kan matche med de personer, der lige er gået forbi dig, eller som befinder sig meget tæt på dig. På Happn er idéen nemlig, at du kan møde singler i dit nærområde og ikke hundredvis af kilometer fra dig. Du får løbende en liste over alle dem, der passerer dig (eller dit hjem) i løbet af en dag. Bor du centralt, er der derfor mange at trykke "ja" eller "nej" til.

3. Bumble - kvinderne har styringen

På denne app er det kvinderne, der bestemmer. App'en ligner Tinder, og den er skabt af 31-årige Whitney Wolfe Herd, der tidligere har arbejdet netop for Tinder og desuden fandt på navnet. Hun blev udsat for seksuel chikane af sin tidligere chef og ekskæreste i virksomheden og tog afsked med Tinder i 2014.

Derefter fik hun ideen til Bumble, da hun havde lyst til at skabe en app, som kunne være et "safe space" for kvinder. Og hvor det ikke blev forventet, at manden tog kontakten.

På Bumble ligger ansvaret derfor på kvindernes banehalvdel. Som kvinde skal du skrive først, og derudover er der et timegap, så hvis du matcher med en lækker sag, har du kun 24 timer til at tage kontakt. Ellers forsvinder kontakten definitiv.

4. Facebookdating – bliv matchet ud fra likes og begivenheder

På Facebook Dating kan du overføre alt bedste fra din Facebookprofil til din datingprofil. Siden foreslår matches ud fra, hvad du liker samt begivenheder, du har deltaget i.

På den måde ved du, at I begge to liker ”Rihanna” eller har været til samme udstilling på Louisiana, så du er sikret et samtaleemne til første date.

Du skal ikke være bekymret for at matche med dine Facebook-venner. Dem undgår sitet helt,  medmindre du anvender funktionen ”Secret Crush”, hvor du kan tilføje Facebookvenner, du er interesseret i. I kan først se hinanden, hvis de også sætter dig på deres liste over hemmelige crushes.

LÆS OGSÅ: Hun er den yngste milliardær i verden – og så er hun Dronningen af Dating

5. Hinge - app'en, der er lavet til at blive slettet igen

Hinge er en datingapp i lækkert design og med detaljerede profiler, hvor du kan dele alt fra din religion til dit forhold til alkohol og cigaretter. Formålet er at vise mest muligt af dig selv frem, for som appen siger, så ”er singler i dag så travlt optaget af at matche med folk, at de ikke rigtigt connecter”.

Derfor har de skabt en app, der opfordrer til dybere connections og med en maks begrænsning på 10 matches om dagen.

6. Lovla - flere gode dates

På denne danskproducerede app kan du indtaste alt fra, om du ryger cigaretter, til om du gerne vil have børn.

App'en anvender en intelligent algoritme, der matcher singler på personlige værdier fremfor det ydre. Og så er der tilmed en "hadeliste", hvilket forhåbentligt kan tage toppen af dårlige dates.

7. Smitten - Gør datingen legende

Ved hjælp af spilelementer, vil Smitten gøre dating sjovere og mere legende – og det giver dig adskillige muligheder for at starte samtalen med din nye flirt.

For udover at profilerne har mulighed for at lave unikke lister, de kan snakke ud fra, om alt fra foretrukne babynavne til de underligste steder, de har haft sex, kan de også kæmpe om at blive ’Top Guesser’. Resultaterne fra en serie ja-eller-nej-spørgsmål sendes nemlig automatisk til chatten og fungerer som en samtalestarter.

8. Zoosk  – se flere billeder af potentielle partnere

På datingsitet Zoosk koster et medlemskab 100-220 kr. om måneden, alt efter hvor mange måneder du binder dig til. Søgefunktionen er meget detaljeret, så du kan vælge (eller fravælge) de ting, du ønsker hos en partner.

Du kan "blinke", "give en gave" eller skrive en besked til de andre brugere. Alle skal desuden uploade minimum fem billeder af sig selv fra start.

9. Dating.dk – den største datingside i Danmark

Ifølge Dating.dk er ifølge tjenesten Danmarks største datingside med flest aktive profiler, ligesom det ifølge Trustpilot er den tjeneste, danskerne tilsyneladende foretrækker.

På sitet, der har eksisteret i 20 år, får du mest ud af din søgning, hvis du betaler et abonnement hver måned - ellers kan du ikke skrive beskeder til andre. Der er enormt mange felter, du kan udfylde om dig selv og læse om andre, men du bestemmer selv, hvor detaljeret din profil skal være.

10. Badoo  – national eller global dating

Her er dit fornavn altid dit brugernavn, og du kan søge efter partnere i både ind- og udland.

Du kan enten swipe "ja", "nej" eller "måske" til nye partnere, hvor du får vist deres billede og en lille profiltekst. Du får enkelte ekstrafunktioner, hvis du betaler for det i app'en, men du kan sagtens søge og skrive til andre uden.

11. Blendr  – fra skaberne af Grindr

App'en minder meget om Badoos, hvilket måske skyldes, at de har opkøbt Blendr. Tjenesten markedsfører sig på at være god til at finde folk i dit nærområde ud fra dine GPS-lokationer.

Skaberne af Blendr er desuden de samme, som lavede den populære app Grindr, der primært er til homo- og biseksuelle mænd. Denne datingapp hævder at have fokus på at finde nye venner og kommende partnere. 

LÆS OGSÅ: Er dette dating-appen, du har ventet på?

12. Scor.dk – lumre beskeder

Det ér muligt at tjekke "søger efter kæreste"-boksen af, men Scor.dk er nu mest kendt for at være datingsiden, hvor du finder dit næste "hook-up". Du kan søge efter partnere af begge køn, og det er også muligt at søge efter singler sammen med din kæreste i en såkaldt partnerprofil.

Betaler du til sitet, får du adgang til endnu flere funktioner.

13. Feeld – hvis du bare har brug for et knald

På Feeld slipper du for at være i tvivl om hvorvidt din date leder efter noget seriøst eller blot er ude efter et bootycall. Feeld er nemlig rendyrket sex, og appen anvendes især til at prøve lyster og fantasier af.

Her kan du i din bio tilføje kinks, hvis du eksempelvis drømmer om at prøve en trekant eller andet.

DATINGSIDER TIL DET MODNE PUBLIKUM OG SENIORER

14. Senior.dk – klassisk dating for seniorer

Dig, der er 50+ og søger venner, nye bekendtskaber eller en kæreste, kan måske være heldig på Senior.dk. På dette datingsite er samlingspunktet en alder over 50. 

Du kan aktivt angive, hvad du søger på Senior.dk, men ellers er der ikke mange søgefelter, der skal udfyldes, hvilket både kan være en fordel og ulempe. Du skal betale for at få flere funktioner.

15. 50Plusmatch.dk – populært seniorsite med fælleschat

Meget i samme stil som Senior.dk, er fokuspunktet på 50Plusmatch.dk en højere alder end på mange datingapps. Herinde er der en næsten en 50/50 fordeling af mænd og kvinder, og du skal betale for at sende beskeder til andre.

Du skal enten søge efter en partner, eller du kan bruge den åbne chat "Things2Share", hvor alle medlemmer kan skrive sammen.

16. 40plus.dk – dating for dig over 40

Som navnet indikerer, er 40plus.dk en datingside, hvor singler over 40 år kan finde hinanden – enten som venner eller kærester. Det blot koster 59 kr. hver måned at være medlem. 

DATING MED SÆRLIGE KRAV

17. Partner Med Niveau – krav til uddannelse og indkomst

Hos Partner Med Niveau indtaster du standarddata om dig selv, når du opretter din profil. Derudover skal du udfylde en anonym personlighedstest, der spørger til dit liv og dine ønsker til en kommende partner.

Som sitet selv skriver, er det for voksne og veluddannede singler. Er du forvirret omkring, hvad "niveau" indebærer, så refererer det til din uddannelse og indkomst.

18. Elitedaters – krav til dit billede og uddannelse

Hos Elitedaters bliver din profil vurderet af redaktionen bag, og minimumkravet for at komme ind er en videregående uddannelse. Dog sættes der også krav til ens billede og formuleringsevne i profilteksten, skrives der på hjemmesiden.

Det resulterer tilsyneladende i, at det kun er cirka hver anden, hvis "ansøgning" bliver godkendt. Du skal betale for at bruge datingsiden.

LÆS OGSÅ: ”Jeg vil så gerne tro, at denne gang bliver jeg ikke ignoreret, ghostet eller sågar slettet”

DATINGAPPS TIL LGBTQ+

19. Grindr – særligt god til "hookups"

Grindr er en datingapp for homo- og biseksuelle mænd, hvor du kan skrive til andre, hvis I befinder jer tæt på hinanden. App'en er kendt for sin meget seksuelle karakter, hvor hook-ups ofte er intentionen.

Dog er det garanteret også muligt at finde en kæreste, hvis du søger det. Du behøver ikke at matche for at kunne skrive til personen, og Grindr henvender sig til alle aldersgrupper.

20. Hornet – primært for yngre mænd

App'en Hornet minder meget om Grindr og henvender sig også til homo- og biseksuelle mænd. Den har dog nogle anderledes funktioner, hvor du blandt andet kan lave et privat album med billeder, som folk kan bede om adgang til. Det er primært yngre mænd, der benytter denne app.

21. Boyfriend.dk – for alle homo-, bi eller transseksuelle

Egentlig er datingsiden både for homo- og biseksuelle kvinder og mænd samt transseksuelle, men efter sitet Girlfriend.dk blev oprettet, henvender Boyfriend.dk sig nu mere til mænd. Du kan søge på forskellige kriterier, når du leder efter andre singler.

22. Scruff – særligt mænd med skæg

Scruff er en datingapp, der henvender sig til homo- og biseksuelle mænd, hvoraf størstedelen har skæg. Du behøver ikke at matche for at skrive med nye personer.

LÆS OGSÅ: Dating i 30’erne: ”Vi snakkede allerede om børn på anden date”

23. HER - dating og fællesskab

HER er en dating app for og af lesbiske samt queer kvinder. Den er simpel og brugervenlig med den vanlige ”swipe til højre” funktion, hvis du ønsker at matche med personen. Derudover er HER mere end blot end datingapp:

Der bliver delt LGBTQ+ nyheder og events, der afholdes i dit nærområde. Appen udgør derfor også et fællesskab for brugerne.

Artiklen er oprindeligt bragt i januar 2018, men er senest opdateret i september 2021.

Anbefalet til dig