Helle Vincentz
Foto: Les Kaner Helle Vincentz, 39 år. Forfatter bag ”Stjålne Liv”, “Den afrikanske jomfru” og ”Nukaakas kabale”. Gift med Henrik Vincentz, 43, sammen har de Albert på 5 år og Hugo på 8 år.

Helle Vincentz om jul

Forfatter Helle Vincentz: "Jeg har mange gange sagt, at jeg ville ønske, at det aldrig var jul"

Forfatter Helle Vincentz’ jul spenderes i Thailand med gaver, kortspil og en sejlende julemand. Det startede som en flugt, men er blevet en elsket tradition.

Hvordan er juleaften hos dig?
– I år sidder vi i et fly på vej til Thailand, ligesom vi gjorde sidste år. Og det glæder jeg mig til, for jeg elsker at rejse i julen og har gjort det i mange år. Men det begyndte faktisk som lidt af en flugt. Min far døde nemlig, da jeg var barn, og min mor, da jeg var 23 år, faktisk hen over julen, så i mange år efter var julen en tid, der bragte dårlige minder frem. Det med ikke at have en familie at skulle hjem til, når man er i 20'erne, det er svært. Jeg har mange gange sagt, at jeg ville ønske, at det aldrig var jul.

Hvordan ser julen ud i Thailand?
– Sidste år badede vi hele dagen, og om eftermiddagen gik vi op i vores hytte, tog alt slik fra minibaren og anrettede det på bordet, hvor vi lagde gaver ud. Så åbnede vi dem, spiste chips og spillede Uno. Senere var der julemiddag, hvor vi boede, så der kom en julemand sejlende ind. Jeg tror allerhelst, mine børn ville have det bedste af alle verdener – både klassisk jul hos farmor og farfar og tre ugers badeferie. Men det kan man ikke altid, og jeg synes, at tre uger med mor og far på en strand er et fair bytte.

Hvad står øverst på ønskesedlen i år?
– Jeg ønsker mig en ny skijakke, løbetøj og en milliard bøger. Jeg ønsker mig også altid mascara.

Hvad er den bedste gave, du har fået?
– På et tidspunkt boede jeg i New York, og så sendte nogle af mine veninder saltlakridser over til mig. det betød meget – både at de tænkte på mig, og fordi jeg elsker det. Ellers var det dengang, jeg fik en Mulberry-taske af min mand. Det var fuldstændig vildt at få så fin taske. Han giver mig tit gaver, som jeg aldrig selv ville have købt.

Se, hvad vi ellers skriver om: Jul og Interview