Alek Modin bolig
SPONSORERET indhold

Tør du male dine lofter i vilde farver? Mød boligbloggeren, der gør

Han startede med at lægge billeder ud af sin bolig i håb om at lande et job hos nogle af landets sejeste designbrands. Derfra tog det fart, og i dag deler art director Alek Modin stadig sine smukke, skæve og modige indretningsidéer med andre boliginteresserede.

Af:: Susanne Baden Jensen Foto: Alek Modin
03. maj. 2020 | Bolig | ALT.dk

I mange år boede Alek Modin med sin kæreste i en lille 2-værelses lejlighed på Nørrebro, men i 2019 fik de mulighed for at købe et stort, gammelt træhus lidt ud for København.

Med en særlig sans for indretning og stil har parret nu fået forvandlet huset fra 1925 til et moderne hjem med masser af charme, hvor billederne af de malede lofter, flotte detaljer og den enkle stil høster massevis af likes på de sociale medier – og er blevet delt af internationale boligmedier fra Sverige til Sydkorea.

ALT.dk har talt med Alek Modin om at dele ud af den mangeårig interesse for boligindretning på sin Instagram-profil @alekmodin:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Mit navn er Alek. Jeg er 35 år og arbejder som Digital Art Director. Min kæreste og jeg er for nyligt flyttet fra vores lille lejlighed på Nørrebro ud i et moderniseret træhus fra 1925 med masser af plads.

Hvor kom interessen for at ”boligblogge” fra?

Baggrunden var egentligt, at jeg meget gerne ville arbejde for et af de mange fantastiske designbrands, vi har herhjemme. Tanken var, at det kunne være en god indgangsvinkel til et job, hvis en virksomhed havde delt mine billeder. Jeg er siden blevet meget glad for at dele min interesse for boligindretning med andre boliginteresserede. Jeg håber at kunne inspirere andre, ligesom jeg selv lader mig inspirere af andre. Det er berigende, at vi på den måde kan indgå i et positivt fællesskab om en passion i konstant udvikling. Og så er det også meget sjovt, at se ens billeder blive delt rundt om i verden af boligmedier. Jeg har fx set mine billeder er blevet delt af Sydkoreas største boligmagasin, og jeg har også været med i norske og svenske boligemagagsiner.

Beskriv din stil?

Hvis jeg skal beskrive den kort, så vil jeg sige at den er laber og lige til. Vi har indrettet os funktionelt med godt skandinavisk design, gode materialer og masser af farver.

Papercollective.jpg

Loftet er malet med farven havbris fra Jotun Lady. Stoen er fra Takt, rislampen er fra Hay og plakaterne er fra Papercollective. 

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg bliver inspireret mange forskellige steder, men den største kilde er nok Instagram. Andre steder er på de danske restauranter, som de seneste år virkelig har skabt et rum, hvor man kan finde inspiration. Jeg er også meget glad for boligmagasiner.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Det store egetræs spisebord fra &tradition. Det er et virkeligt elegant bord, som jeg har haft et godt øje til meget længe.

Den mørke, dybe, gyldengrønnne farve hedder Northern Mystic og er fra Jotun Lady. Alle gulvene er malet med lysegrå epoxy maling.
Den mørke, dybe, gyldengrønnne farve hedder Northern Mystic og er fra Jotun Lady. Alle gulvene er malet med lysegrå epoxy maling.

Den ting, der har overlevet længst i dit hjem?

Mine Arne Jacobsen Serie 7-stole. Stolene var min første store møbelinvestering. Jeg var 19 år, da jeg købte dem, og jeg er lige så glad for dem nu, som jeg var dengang. Jeg er stadig meget fascineret af deres design og fremstillingsmetode.

Vitrineskab.jpg

Vitrineskabet har Alek købt på Lauritz.com og har malet det indvendigt i en flot blå farve. Loftet er malet med den gyldengrønnne Northern Mystic fra Jotun Lady. Spisebordet er fra &Tradition og den lille plakat i den lyse ramme og den store mørke plakat er fra Papercollective.

Hvilke tanker gør du om økonomien i forhold til boligrenovering?

Læg en plan, spar op og invester i jer selv. Vi bruger en stor del af vores liv i hjemmet. Her skal man kunne lade op, finde ro og nærvær. At skabe sådanne rum giver mig en glæde, der ikke kan gøres op i penge.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Der er ingen tvivl om, at der er vores masalagule stue, som høster flest likes. Det var lidt et sats at male både loft og vægge, da der ikke er så højt til loftet i denne del af huset. Jeg er rigtigt glad for, at vi turde gøre det. Det er blevet et rigtigt dejligt rum, hvor farven giver en god varm stemning, der fremhæver der grønne ude fra haven. Med den syv meter lange vinduesvæg strømmer lyset ind og spejler sig i de blanke gulve, så det er på ingen måder blevet et mørk rum.

Stue_med_kig.jpg

Fra stuen er der et smukt kig ud til haven. Loftet og væggene er malet med den gule farve Masala fra Jotun Lady. Tæppe fra &Tradition, stol fra Paustian, sofabord fra Muuto, lampe fra Le Klint og bænk fra IKEA.

Alek og Chris fandt en glemt og begravet terrasse i et hjørne af den tilgroede have. Havemøblerne er fra HAY
Alek og Chris fandt en glemt og begravet terrasse i et hjørne af den tilgroede have. Havemøblerne er fra HAY.
Den ikoniske bænk, J83B, er designet af møbelarkitekt Jørgen Bækmark for FDB Møbler. Lampen Vox Pendant er fra RUBN Lighting. Væggen i entreen er malet med Industrial Blue fra Jotun Lady. 
Den ikoniske bænk, J83B, er designet af møbelarkitekt Jørgen Bækmark for FDB Møbler. Lampen Vox Pendant er fra RUBN Lighting. Plakater fra Papercollective. Væggen i entreen er malet med Industrial Blue fra Jotun Lady. 

Det næste, der skal ske i jeres hjem?

Vi har en gang til førstedalen, der trænger til en kærlig hånd. Der er et stort skab det skal halveres i højden for at give mere lys. Planen er, at der skal lægges nyt gulv og så skal den smukke gamle trappe fremhæves, så den skal males  okseblodsrød. Jeg er også så småt ved at tage hul på vores førstesal, hvor der skal indrettes en hjemmekonto og gæsteværelse, så der er projekter nok at tage fat på.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Jeg er sjældent særligt vild med hjem, hvor alt er blevet købt på én gang. Det bliver for upersonligt. Det kommer aldrig til at ske i mit hjem. Jeg elsker, at man kan fornemme, hvem der bor i et hjem, og at der er brugt tid på at udvælge og finde de rigtigt ting.

Stue Alek Modin
Reolerne i stuen er fra Trævarefabrikernes Udsalg, tæppe fra &Tradition, stol fra Paustian, sofa fra IKEA, standerlampe fra Louis Poulsen og kunsten er fra Papercollective.
Før og efter stue Alek Modin
Stuen før og efter den helt store renovering. 

Dit yndlingsrum i boligen?

Jeg holder rigtigt meget af vores køkken.  Det er husets sociale samlingspunkt. Et rigtigt leverum, hvor der både er plads til rolige morgener og aftener med gæster rundt om bordet. Rummet har også en helt særlig kvalitet, nemlig en loftshøjde på tre meter, som giver en helt særlig rumfornemmelse. For yderligere at understrege højden, har vi malet loftet grønt. Det giver køkkenet en helt særlig karakter.

Den grønne farve Northern Mystic fra Jotun Lady går igen i køkkenet. Skammel fra Frame.
Den grønne farve Northern Mystic fra Jotun Lady går igen i køkkenet. Skammel fra Frame.
Køkken Alek Modin
Figentræet er fra Stalks & Roots og stolen er fra Please Wait to be Seated,

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Tænke langsigtet og vælge ting af en god kvalitet og holdbarhed.
  2. Vælg ting med hjertet – og ikke fordi de er på mode!
  3. Lav et moodboard – det hjælper med at holde styr på idéerne og materialevalg.

Hvem er dine egne favorit-Instagrammere?

@still_sunday

@michaeldansk

@passionforfurniture

Hvilken ting holder du mest af i jeres nye hjem?

Det må være vores nye, bæredygtige seng. Den er fremstillet af mindst 90 procent genanvendte materiale (og er selv 100 procent genanvendelig). Det er enormt fedt, synes jeg – og så sover vi fantastisk i den.

Soveværelse

Inspirationen til soveværelset har Alek og hans kæreste hentet i Finn Juels hus i Charlottenlund. Sengebordet er fra FDB Møbler, væglampe fra Louis Poulsen, bordlampen Bellevue fra &Tradition, rispapirlampe fra Hay, sengetøj fra Georg Jensen Damask og seng fra Auping, 

Følg selv Alek Modin på Instagram og se flere af hans smukke billeder her:

Helene Houe bolig instagram

Helenes ’væg til væg’-reol i spisestuen er lavet af 10 Ikea-reoler: ”Den giver mig sommerfugle i maven”

Ugens instagram-bolig

Gakket eller genialt? ”Jeg har tit set dem i genbrugsbutikker og syntes, de var vildt fede”

MetteMajes bolig

MetteMaje og manden drømte om et liv på landet: Vi købte en stor skole, satte den i stand – og fortrød…

Freja Bak Petersens bolig

Freja Bak Petersen: ”Da vi købte lejligheden, lagde jeg et billede ud, som fik helt overvældende respons”

Instagram bolig londogmussehuset

Malene har renoveret lejlighed i to år: Sådan får vi råd til at indrette med de ting, der føles rigtig for os

Susanne Rauff Møller bolig instagram

”Dette IKEA-hack i køkkenet er folk ret vilde med”

Tinne Kier bolig instagram

Elsker du et godt Ikea-hack? Se hvor flot Tinne Kier har forvandlet dette simple skab

lisebise Louise Herholt bolig

Èn ting kommer aldrig ind i 26-årige Louises hjem: ”De er så grimme og tunge”

Alek Modin bolig

Tør du male dine lofter i vilde farver? Mød boligbloggeren, der gør

Camille Sousa-Sousas bolig

Camilles køkken får mest opmærksomhed: ”Folk skriver, at de aldrig ville turde vælge én farve”

@strandboulevarden bolig instagram

Marie og Jacobs Østerbro-lejlighed skulle totalrenoveres: ”Vi tænkte, at det kunne være hyggeligt at dele processen på Instagram”

Rebecca Laudrup bolig instagram

Hjemme hos Rebecca Laudrup: ”Den skandinaviske stil, hvor alt er minimalistisk, er ikke så meget mig”

Laura Bak Østergaard bolig Instagram

24-årige Laura: ”Det er smukt i andres hjem, men jeg ville blive stresset af at bo i det”

Line Stampe Dahls bolig

Line har malet et ‘cirkus’-loft i familiens herskabslejlighed: ”Det høster en del kommentar, når jeg poster det”

@indretningmedplanters bolig

Matilde og Natascha bor med over 100 planter: ”Vores hjem er en tidslomme fra 1960érne”

Cecilie Kovsted interiorunivers instagram

En lille væg med tapet har gjort en kæmpe forskel i denne nybygger-lejlighed

Poppelgade blå hylder

Træt af dine gamle hylder? Så flot har denne boligblogger forvandlet et skab med én farve

Fund og farver instagram

Denne 12 år gamle IKEA-reol har overlevet hos boligblogger: ”Når det fungerer, hvorfor så smide det ud?”

Anbefalet til dig