MetteMajes bolig
SPONSORERET indhold

MetteMaje og manden drømte om et liv på landet: Vi købte en stor skole, satte den i stand – og fortrød…

Hvordan indretter man sig, når man rykker fra tre stuer og over 300 kvadratmeter bolig på landet til et mindre hus i Herlev? For MetteMaje Skøtt og familie var det rigtige valg for dem at sige farvel til dét, der engang var deres ”boligdrøm”.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: MetteMaje Skøtt
10. apr. 2020 | Bolig | ALT.dk

Mange går med en drøm om at flytte på landet med masser af plads at bo og boltre sig på. Sådan havde MetteMaje Skøtt og hendes mand det også. 

Alligevel er de endt med at give slip på den store, gamle skolebygning på Sydsjælland, som de nåede at ombygge og gennemrenovere til et hjem – for det var ikke det rette for dem.

Nu er familien på snart fire og hunden Birthe i stedet rykket tættere på hovedstaden i en langt mindre murermestervilla, men glæden ved at dele ud af sin smukke boligindretning, har MetteMaje heldigvis beholdt.

– Jeg savner da at kunne vise smukke, store stuer frem, men forsøger at indfange det hyggelige ved et lille, almindeligt hus i stedet, forklarer hun til ALT.dk.

Mød her kvinden bag den populære Instagramprofil @100kvm_eventyr:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder MetteMaje Skøtt, er selvstændig indenfor journalistik og kommunikation, og så har jeg bloggen alittlestory.dk med min kusine Camilla Skøtt. Jeg er 37 år, gift med Daniel og mor til Bernhard på 4 år og snart endnu en dreng om et par måneder. Vi har en hund, der hedder Birthe, og vi bor alle i et lille, hvidt hus i Herlev, som vi flyttede ind i sidste sommer. Det skete efter et stop på en gammel skole på Sydsjælland, men nu er vi så rykket tilbage tættere på København, hvor vi har boet det meste af vores voksenliv.

Vi boede i en villalejlighed i mange år i Københavns Nordvest-kvarter og troede på et tidspunkt, at vi skulle bo på landet, så vi købte skolen, satte den i stand, fortrød – nu er vi så vendt tilbage til kun en cykeltur eller et par stop med S-toget fra København, hvilket passer os ganske godt.

Når jeg ikke arbejder og hygger med familien, er jeg en meget rejseglad livsnyder, der elsker ferier, mad, kager, min have og at læse bøger, altså ligesom nok de fleste andre danskere har det, haha.

Stue hunden Birthe
Hunden, Birthe, ligger og slænger sig i stolen. Det smukke akryl sidebord er fra Kartell og kan også bruges som skammel.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Jeg har altid holdt af smukke ting og bliver helt glad, når jeg ser et smukt hus, en flot have, en god udsigt eller en opsætning af møbler og nips, som passer perfekt sammen. Jeg tror, jeg for alvor fik lyst til at dele på Instagram, da vi købte vores gamle skole og satte den i stand – det var en sjov proces at dele med andre.

Nu da vi er flyttet i et mindre hus, og vi har udsat alt der hedder istandsættelse de næste år. Vi er mætte og trætte efter renoveringen af 300+ kvartmeter skole, flytninger og børn, så derfor går det mere ud på at dele de små glæder ved huset og hverdagen her i Herlev. Jeg savner da at kunne vise smukke, store stuer frem, men forsøger at indfange det hyggelige ved et lille, almindeligt hus i stedet. Jeg er stadig lidt ny på Instagram, men synes, det er et inspirerende og hyggeligt fællesskab!

Lyseroed_doer_og_Birthe.jpg
Døren er malet med farven 'Watermelon' fra Beckers Maling. Den gule pude med bladene er fra H&M Home.

Beskriv din stil?

Den er nok hyggelig, venlig og nordisk med et miks af landlivet og rejseliv i en meget fordansket udgave.

Min stil er på den måde mest af alt ”en mikset stil” uden retning, hvor man godt må tegne lidt på gulvet, smide fødderne op i sofaen og drikke vin på terrassen i stedet for at støvsuge – medmindre vi får gæster, der er jeg lidt for ordentlig, haha. Måske man kan kalde det en ”leve-børnefamilie-stil”.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg er nok mere bagud-inspireret end fokuseret på trends og tendenser i boligindretningen. Forstået på den måde, at jeg har en del nips arvet fra min oldemor, gaver fra min farmor og ting fundet på rejser, som sætter scenen for indretningen i vores hjem. Både Daniel og jeg har noget at sige i forhold til indretningen, og det er langt fra kun mig, der finder møbler eller sager til vores bolig, det gør han også. Så vores hjem er præget af et fint miks af os begge - måske 70/30 procent til min side - med et twist af noget feminint, som heldigvis passer ham utrolig godt.

Grundlæggende bliver jeg inspireret mere af naturen, oplever på rejser og blandt venner, end jeg gør af boligblade, billeder på Instagram og sociale medier – jeg kan godt lide at se tingene live og så få lyst til at gøre noget lignende. Men når det så er sagt, så får jeg også en del idéer af at kigge rundt på især Instagram – men desværre kan man ikke altid få alt det, man gerne vil, og jeg forsøger altid at tænke langsigtet og ikke købe løs af alverdens nips og sager hver sæson.

Kommode
Dette hjørne kalder MatteMaje og Daniel for deres retro-hjørne. Lampen er svensk, og skabet har de overtaget fra den tidligere ejer af huset.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Vi har faktisk skiftet to store ting ud, da vi flyttede til Herlev, nemlig sofa og spisebord. Vi boede i meget store stuer i vores tidligere hjem, så vi var nødt til at skifte ud, da vi gik fra tre stuer til én lille – og samlet fra 300+ til 100 kvadratmeter bolig.

Det har taget os over et halvt år at beslutte, hvad vi skulle have – vi lånte en sofa fra Daniels firma og havde et mindre rundt bord i forvejen, vi har brugt. Men nu har vi fået en sofa og et rundt bord, vi selv har fået lavet, der passer til rummets størrelse. Det giver mere ro på, og det er altså rart med en stue, der nu er lidt mere harmonisk.

Sofa
Sofaen fra HAY indbyder til masser af hygge. Billederne er fra Petra Kleis.
Spiseplads
Lampen over det smukke runde marmorbord hedder Semi og er fra GUBI.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Den blå vase fundet på loftet hos min oldemor er en af de ting, der ikke bare har overlevet længe, men også har en central plads i vores indretning. Jeg fandt den på loftet hos min oldemor som teenager. Den stod i en kasse, der tilhørte min morfar, som blev skilt fra min mormor mange år forinden. Siden dengang havde den stået på loftet, så jeg fik lov til at få den – jeg elsker den røg-blå farve og den buttede form, og det er en af de ting, jeg holder mest af herhjemme! Den vækker også minder om gode tider, for jeg brugte utrolig meget tid på at lede efter alverdens skatte på dét loft, indtil min oldemor råbte, at nu var det tid til kage og et smut i haven bagefter. Det er også hende og min farmor, der har givet mig kærligheden til havelivet.

Vase
Den blå vase fra MetteMaje's oldemor har en central plads i deres hjem.

Hvad er et drømmekøb, som du ikke har foretaget endnu?

Som det ser ud nu, drømmer vi ikke om nyt nips eller møbler herhjemme: Vi drømmer mere om anderledes rumløsninger. Vi er i gang med at sætte et drivhus op, som er et ønske, vi har haft, siden vi boede i Nordvest, for vi nåede aldrig at få et op på skolen på grund af renovering af selve huset.

Men når det er gjort, drømmer vi om at rive en væg ned til vores meget lille og knap så fine køkken, så det bliver en del af stuen. Så skal der et nyt og større køkken ind, og det vil virkelig højne vores bolig. Men vi drømmer også om en hems over værelserne på første sal og en tør kælder… Hmm, hvis man bare kunne få det hele, haha.

Have
Det har længe været et ønske at få et drivhus i haven, så det er næste haveprojekt.

Hvilke tanker gør du dig om økonomien i forhold til boligindretning?

Vi køber sjældent nyt, og når vi gør som nu med sofaen og bordet, er det fordi, det giver mening. Alle vores skabe, stole og den slags er købt brugt, og vi sælger også videre, hvis vi skal af med noget. Nips, vaser, pynt og den slags køber vi sjældent, og jeg tror egentlig, vi bruger flest penge på værktøj og planter.

Hvad høster flest likes, når du deler det Instagram?

Det er stadig lidt nyt med boligen her – men når jeg putter et foto på af vores karnap, får jeg ret mange likes. Det er også det mest taknemmelige sted i vores lille stue, hvor lyset er godt og baggrunden er grøn. Vinduerne ser hyggelige ud, og det er nok også det mest anderledes sted i vores hjem, som ellers er ret meget som en murermestervilla nu engang er. Men sådan en karnap er det alligevel ikke alle, der har. Det er et rart ”hjørne” af huset.

Karnap
Den flotte karnap høster mange likes på instagram.

Dit yndlingsrum i boligen?

Stuen er mit - og vores - favoritrum, da hverken køkken eller badeværelset oven på endnu er sat i stand. Derfor er det i stuen, vi føler, at vores aftryk på hjemmet kan ses. Det er endda selvom vi faktisk ønsker at slå den sammen med køkkenet og sådan set ikke har indrettet hele stuen endnu, da den anden ende af den forhåbentlig snart skal laves om. Vi er i gang med det lille toilet nedenunder, og det skal nok også blive hyggeligt, og soveværelset er også ved at finde sig selv med en lys og rolig stil, så det kan jeg også meget godt lide.

Stue
Stuen er MetteMaje's yndlingsrum.

Vi er stadig i en proces med det her hjem – vi mangler knager i entréen, billeder på stort set alle vægge og så videre. Men som en mellemfase er her ret fint og ok for nu, og sådan skal det også se ud lang tid fremover, for nu er der en baby på vej og en sommer i haven, så jeg må være tålmodig.

Badeværelse
De skæve vægge i det gamle hus giver tit udfordringer, så derfor hænger skabet fra Bad & Stil måske ikke helt lige...Plakaten er fra Kongstad Studio.

Sovevaerelse.jpg

Hvad er det næste, der skal ske i jeres hjem?

Der skal ske noget om et års tid, men vi skal lige finde ud af, om vi skal få lavet køkkenalrum først, åbnet op til hems eller lave kælderen. Jeg vil helst lave køkken eller hems, men kælderen er måske det fornuftige valg, og vi kan jo ikke gøre det hele på en gang, så…

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Jeg er ikke særlig glad for rene sort/hvide rum, så jeg kommer aldrig til kun at have møbler og nips i de to toner. Men ellers er jeg vel egentlig ret åben – det er svært at sige, at der er noget, ”som man bare ikke vil have”, for så ser man det i en anderledes flot kontekst og finder pludselig ud af, at det også kan noget. Jeg elsker alle stilarter og kan blive betaget af alle slags hjem, selvom jeg ikke selv skal bo sådan. Jeg besøger fx ind imellem meget stilrene hjem med få ting og bliver helt betaget af roen og zen-stemningen, men hjemme hos mig selv går den ikke, for jeg er for meget en samler og ”pynte-nusser” til det.

Vitrine
Parret har selv malet og monteret bagpladen i vitrineskabet. 

Mine 3 favorit-Instagrammere?

Jeg har ret mange, men af danske profiler er her et par bud:

@arablestreet – ikke ”bare” fordi hun er min kusine og med-blogger, men også fordi hun bor i det skønneste hjem med en stil og indretning fuld af farver og volumen, der i virkeligheden er meget anderledes end min.

@look_good_in_blue – det er et grund hyggeligt hjem med sjove gulve, rare kroge og altid en masse at kigge på, når hun putter billeder op. Sådan et hjem, hvor jeg tænker, at det må være rart at sidde med morgenkaffen ved spisebordet.

@cph.muse – fordi jeg lærer en masse om planter igennem opslagene, og jeg elsker virkelig det smukke uderum, hun har. Den have og det drivhus er jo fantastisk!

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Indret, så du bliver glad, og det føles godt for dig at sidde i dit hjem og kigge rundt.
  2. Prøv ting af, hvis du har lyst, for du kan jo altid lave det om.
  3. Vær ligeglad med stil. Vælg alle de ting, som du synes, er flotte og holder af, så skal indretningen nok give mening i hvert fald for dig – og det er jo dit hjem.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Helt grundlæggende synes jeg mest om vores ting, når de får liv, som eksempelvis flotte blomster fra gode venner i min blå vase. Brød på tallerkenerne og lys i lysestagen, når vi alle sidder i mørket og spiser morgenmad en tidlig lørdag morgen. Eller når solen står ind gennem vinduerne og reflekteres i vores rejsefund i karnappen, så vi kommer til at snakke om dengang, vi stod der i den bagende sol og forelskede os i lige præcis dén vase. Det handler mest om minderne, der knyttes til genstanden og ikke så meget om, hvorvidt farven er flot eller formen moderne. Det er de gode fortællinger, som tæller mest i vores indretning, tænker jeg.

Morgenmad
Indbydende ser det ud, når MetteMaje serverer morgenmad.

Følg selv MetteMaje Skøtt på Instagram og se flere af hendes smukke billeder her:

Helene Houe bolig instagram

Helenes ’væg til væg’-reol i spisestuen er lavet af 10 Ikea-reoler: ”Den giver mig sommerfugle i maven”

Ugens instagram-bolig

Gakket eller genialt? ”Jeg har tit set dem i genbrugsbutikker og syntes, de var vildt fede”

MetteMajes bolig

MetteMaje og manden drømte om et liv på landet: Vi købte en stor skole, satte den i stand – og fortrød…

Freja Bak Petersens bolig

Freja Bak Petersen: ”Da vi købte lejligheden, lagde jeg et billede ud, som fik helt overvældende respons”

Instagram bolig londogmussehuset

Malene har renoveret lejlighed i to år: Sådan får vi råd til at indrette med de ting, der føles rigtig for os

Susanne Rauff Møller bolig instagram

”Dette IKEA-hack i køkkenet er folk ret vilde med”

Tinne Kier bolig instagram

Elsker du et godt Ikea-hack? Se hvor flot Tinne Kier har forvandlet dette simple skab

lisebise Louise Herholt bolig

Èn ting kommer aldrig ind i 26-årige Louises hjem: ”De er så grimme og tunge”

Alek Modin bolig

Tør du male dine lofter i vilde farver? Mød boligbloggeren, der gør

Camille Sousa-Sousas bolig

Camilles køkken får mest opmærksomhed: ”Folk skriver, at de aldrig ville turde vælge én farve”

@strandboulevarden bolig instagram

Marie og Jacobs Østerbro-lejlighed skulle totalrenoveres: ”Vi tænkte, at det kunne være hyggeligt at dele processen på Instagram”

Rebecca Laudrup bolig instagram

Hjemme hos Rebecca Laudrup: ”Den skandinaviske stil, hvor alt er minimalistisk, er ikke så meget mig”

Laura Bak Østergaard bolig Instagram

24-årige Laura: ”Det er smukt i andres hjem, men jeg ville blive stresset af at bo i det”

Line Stampe Dahls bolig

Line har malet et ‘cirkus’-loft i familiens herskabslejlighed: ”Det høster en del kommentar, når jeg poster det”

@indretningmedplanters bolig

Matilde og Natascha bor med over 100 planter: ”Vores hjem er en tidslomme fra 1960érne”

Cecilie Kovsted interiorunivers instagram

En lille væg med tapet har gjort en kæmpe forskel i denne nybygger-lejlighed

Poppelgade blå hylder

Træt af dine gamle hylder? Så flot har denne boligblogger forvandlet et skab med én farve

Fund og farver instagram

Denne 12 år gamle IKEA-reol har overlevet hos boligblogger: ”Når det fungerer, hvorfor så smide det ud?”