Cecilie Kovsted interiorunivers instagram
Foto: Cecilie Kovsted Cecilie's følgere på instagram elsker hendes indbydende soveværelse.

Ugens instagram-bolig

En lille væg med tapet har gjort en kæmpe forskel i denne nybygger-lejlighed

Med en næse for loppefund, farver – og et modigt valg af tapet på en særlig væg har Cecilie Kovsted fået fjernet følelsen af ”nybyggeri” i hende og kærestens helt nye hjem. Mød kvinden bag profilen @interiorunivers.

Omkring 70 procent af indretningen i hende og kærestens hjem består af ting og sager, der enten er købt i genbrugsbutikker eller på loppe- og kræmmermarkeder.

For Cecilie Kovsted er med egne ord ”nærmest vokset op” på et loppemarked – og det har givet en god evne for at finde ting, som andre ikke længere vil have, men som hun i stedet kan bruge som guld i sin egen smukke boligindretning.

Parret boede først sammen i en stor, gammel herskabslejlighed i Aarhus, da hun begyndte at dele ud af sin interesse for boligindretning på Instagram. Da de for otte måneder siden flyttede til Odder i en fuldstændig nybygget lejlighed, fik hun ekstra brug for sin viden fra arbejdet i en tapetbutik til at fjerne følelsen af ”nybyg”. Selv en lille væg med tapet kan nemlig gøre en stor forskel, mener hun.

ALT.dk har talt med Cecilie Kovsted om hendes bedste råd til boligindretning, som hun deler ud af på sin Instagram-profil @interiorunivers:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Cecilie og er 25 år gammel. Til dagligt arbejder jeg som rådgiver hos Tapetforum og som salgsassistent på ARoS Aarhus Kunstmuseum. Min kæreste, Magnus, og jeg flyttede for otte måneder siden fra vores store herskabslejlighed i Aarhus og ud til Odder i et nybyggeri. Når jeg har fri fra arbejde, nyder jeg at drikke kaffe med veninderne, tage på loppeture rundt omkring, og så går jeg også til yoga.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Min interesse for boligindretning kom i en meget tidlig alder. Jeg var nok omkring 10 år, da jeg begyndte at lave om på mit eget lille værelse – og det var både med maling, nye møbler, loppefund og meget mere. Jeg er vokset op i en familie, som har en kæmpe interesse for både boligindretning og loppefund, og derfor har jeg også været på hundredevis af loppemarkeder. På den måde kan man godt sige, at min mor har givet mig passionen for boligindretning videre.

Idéen til @Interiorunivers opstod, da jeg flyttede i lejlighed med min kæreste. Sammen havde vi skabt et hjem fyldt med farverige vægge, loppefund og retro-møbler, og jeg overvejede nøje, om jeg skulle dele ud af mit hjem og derved inspirere andre i at kaste sig ud i sjove projekter med maling og loppefund. Min kæreste støttede op om det, og så kastede jeg mig ud i projekt-opret-boliginstagram. Og nu står jeg her.

Stue.jpg

Nå Cecilie har en stille og rolig søndag sidder hun i sofaen fra My Home Møbler. Sofabord fra Loppeladen Genbrug, puder fra Jysk og Flying Tiger, plakater fra Permild & Rosengreen, Galerie Maeght, Aros og Den gamle by. Den flotte farve på væggen er fra Beckers Maling

Beskriv din stil?

Hmm... Hjemme hos mormor med et twist af moderne detaljer? Vi har mange mørke teakmøbler, og jeg har en kæmpe kærlighed til gammelt stel og keramik, men alligevel har vi nogle elementer, som aldrig vil være at finde hos ”mormor”, såsom nogle af vores illustrative plakater og rispapirlamperne.

Blomster_2.jpg

Farverige blomster i en solskinsgul vase til en flad 20’er fra Kirkens Korshær.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg bliver inspireret mange steder. Det kan enten være, når jeg er på arbejde i Tapetforum, hvor jeg er i blandt smukke tapeter og farver. Her bliver jeg tit fristet til at kaste mig selv ud i nye projekter. Jeg bliver også inspireret på Instagram, og så elsker jeg at kigge i boligmagasiner.

Mellemgang.jpg

Brug et stribet tapet til, at give din entre kant. Den stribede lampe har Cecilie fundet hos Loppeladen Genbrug.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Mit seneste køb er en Formakami Pendant JH4 fra &Tradition. Det er en lampe, jeg har drømt om i lang tid.

Over spisebordet hænger en smuk opgradering af den gamle rispapirslampe fra &Tradition.

Over spisebordet hænger Cecilies nyest køb - en smuk opgradering af den gamle rispapirslampe fra &Tradition.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Det må være vores teak-spisebord og vores teak-spisebordsstole med brun læder. Begge ting er loppefund, og det var noget af det første, min kæreste og jeg købte, da vi skulle flytte sammen.

Kig_fra_entre.jpg

Spisebord og stole fra Loppeladen Genbrug, vase fra Louise Roe, tørrede blomster fra Søstrene Grene og hvid keramikvase fra Kirkens Korshær.

Hvilke tanker gør du dig om økonomien i forhold til boligindretning?

Jeg er som sagt - nærmest - vokset op på et loppemarked, og derfor går jeg også meget op i, hvor meget jeg kan spare ved at finde det meste på loppemarkeder. Jeg elsker at finde noget, som ingen andre har, og det er også her, at man har muligheden for at finde noget, som er unikt og anderledes. Jeg vil næsten vove den påstand, at 70 procent af vores møbler og interiør er fundet i enten genbrugsbutikker eller på loppe- og kræmmermarkeder.

Stilleben.jpg

Fisken og den lille skål er Cecilies nyeste fund fra Søstrene Grene. Kop fra Boii Studios.

Hvad høster flest likes, når du deler det Instagram?

Det må være, når jeg poster billeder af vores soveværelse. Hvis jeg selv skal gætte hvorfor, så tror jeg, at det er, fordi det rum har ”en rød tråd” i forhold til farver. Jeg elsker at matche farver, lige fra plakater til puder. Jeg fandt for eksempel en plakat fornyelig, som havde PRÆCIS samme farver som en pude, jeg har haft i et stykke tid. Det lyder nok fjollet, men det kan virkelig give mig en form for glæde, netop fordi jeg føler, at rummet kommer til at hænge mere og mere sammen.

Sovevaerelse2.jpg

Soveværelset er det rum der høster flest likes på Cecilies instagramprofil. Sengetøj fra Au Maison, sengelampe fra Loppeladen Genbrug, puder fra Poulin Design og og Jysk, vase fra Studio Arhøj, billede fra Galerie Maeght. Den grå vægfarve er fra Flügger.

Sovevaerelse_4.jpg

Smuk kunst pryder væggen i soveværelset. Kunst fra Louisiana, Desenio, Aros, AllPosters, Arken Museum. Sengetæppe fra IKEA, puder fra H&M Home og Jysk.

Et drømmekøb, som du ikke har foretaget endnu?

Drømmekøbet er helt klart en sengegavl i grå velour, så den passer til den mørkegrå væg inde i soveværelset.

Dit yndlingsrum i boligen?

Jeg er rigtig glad for vores køkkenalrum. Mest fordi det er første gang, at vi har sådan ét. I vores gamle lejlighed lå stuen og køkken to rum fra hinanden, og det var ærgerligt, da køkkenet som regel er husets sociale samlingspunkt. Så selvom vores nye lejlighed måske ikke er så stor, så elsker jeg, at man kan stå ved køkkenet, mens ens gæster sidder ved spisebordet eller i sofaen og hygger sig.

Koekken.jpg

I et lille køkken tæller hver en kvadratcentimeter. Køkken fra HTH og små skåle fra Studio Arhøj.

Mine favorit-Instagrammere?

@alekmodin

@lisbethbeckmortensen

@designandnicethings

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Hvis du overvejer at male, så kast dig ud i det! Husk, det kan altid males over. Du ved måske ikke, hvor fedt det ser ud, før du gør forsøget.
  2. Skift mellem åben og lukket opbevaring. Et eksempel kan være i køkkenet: Skjul det praktiske, og frem med det lækre, som kaffekopperne, skålene og alt det lidt mere spændende.
  3. Find din egen stil. Det kan godt være, at det tager noget tid, men når du har fundet frem til den, så føler du dig også 100 procent hjemme!
Kontor.jpg

Cecilie køber ofte museumsbøger og udstillingskataloger og klipper billederne ud til hendes billedvæg. En billig måde at få en masse ny kunst på væggene. Skrivebordslampe fra Loppeladen Genbrug, skrivebord fra Blå Kors Genbrug, krus fra HAY.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Enten er det min Le Klint-lampe – ellers er det den stribede væg ude i vores mellemgang. Lige siden vi flyttede ind i denne lejlighed, har jeg tænkt over, hvordan jeg kan gøre den mere mig og mindre ”nybyggeri-agtig”, og når jeg nu arbejder i en tapetbutik, var det oplagt, at jeg skulle tapetsere en væg. Valget faldt på sorte og hvide striber, og jeg er så glad for min beslutning! Jeg synes, det giver noget vildt fedt til så lille et rum, og det er tilpas fjollet og sejt på samme tid.

lampe.jpeg

De små stilleben er med til at skabe god stemning over alt i boligen. Lampe fra Le Klint, stor vase fra Studio Arhøj, lille vase fra Lindform.

Følg selv Cecilie Kovsted på Instagram og se flere af hendes smukke billeder her:

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk