Cecilie Kovsted interiorunivers instagram
SPONSORERET indhold

En lille væg med tapet har gjort en kæmpe forskel i denne nybygger-lejlighed

Med en næse for loppefund, farver – og et modigt valg af tapet på en særlig væg har Cecilie Kovsted fået fjernet følelsen af ”nybyggeri” i hende og kærestens helt nye hjem. Mød kvinden bag profilen @interiorunivers.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Cecilie Kovsted
24. feb. 2021 | Bolig | ALT.dk

Denne artikel er oprindeligt udgivet den 29. februar 2020 og opdateret den 24. februar 2021.

Omkring 70 procent af indretningen i hende og kærestens hjem består af ting og sager, der enten er købt i genbrugsbutikker eller på loppe- og kræmmermarkeder.

For Cecilie Kovsted er med egne ord ”nærmest vokset op” på et loppemarked – og det har givet en god evne for at finde ting, som andre ikke længere vil have, men som hun i stedet kan bruge som guld i sin egen smukke boligindretning.

Parret boede først sammen i en stor, gammel herskabslejlighed i Aarhus, da hun begyndte at dele ud af sin interesse for boligindretning på Instagram. Da de for otte måneder siden flyttede til Odder i en fuldstændig nybygget lejlighed, fik hun ekstra brug for sin viden fra arbejdet i en tapetbutik til at fjerne følelsen af ”nybyg”. Selv en lille væg med tapet kan nemlig gøre en stor forskel, mener hun.

ALT.dk har talt med Cecilie Kovsted om hendes bedste råd til boligindretning, som hun deler ud af på sin Instagram-profil @interiorunivers:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Cecilie og er 26 år gammel. Til dagligt arbejder jeg i Bahne som dekoratør og salgsassistent. Min kæreste, Magnus, og jeg flyttede for et år siden fra vores store herskabslejlighed i Aarhus og ud til Odder i et nybyggeri. Når jeg ikke arbejder, hygger jeg mig med kreative sysler og indretning, og så elsker jeg at tage på loppemarkeder.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Min interesse for boligindretning kom i en meget tidlig alder. Jeg var nok omkring 10 år, da jeg begyndte at lave om på mit eget lille værelse – og det var både med maling, nye møbler, loppefund og meget mere. Jeg er vokset op i en familie, som har en kæmpe interesse for både boligindretning og loppefund, og derfor har jeg også været på hundredevis af loppemarkeder. På den måde kan man godt sige, at min mor har givet mig passionen for boligindretning videre.

Idéen til @Interiorunivers opstod, da jeg flyttede i lejlighed med min kæreste. Sammen havde vi skabt et hjem fyldt med farverige vægge, loppefund og retro-møbler, og jeg overvejede nøje, om jeg skulle dele ud af mit hjem og derved inspirere andre i at kaste sig ud i sjove projekter med maling og loppefund. Min kæreste støttede op om det, og så kastede jeg mig ud i projekt-opret-boliginstagram. Og nu står jeg her.

Nå Cecilie har en stille og rolig søndag sidder hun i sofaen fra Sofacompany. Sofabord fra Jysk, puder fra Sofacompany, plakater fra Poster & Frame. Den flotte farve på væggen er fra Jotun og hedder Impression.

Nå Cecilie har en stille og rolig søndag sidder hun i sofaen fra Sofacompany. Sofabord fra Jysk, puder fra Sofacompany, plakater fra Poster & Frame. Den flotte farve på væggen er fra Jotun og hedder Impression.

Beskriv din stil?

Jeg kan godt lide varme toner og jordfarver, og har prøvet at kombinere det med farverigt keramik og unikke værker på væggene. Jeg har en stor kærlighed til nipsegenstande, hvilket man nok også kan fornemme, så snart man træder ind ad døren.

Farverige blomster fra Queenflowers i en solskinsgul vase til en flad 20’er fra Kirkens Korshær.
Farverige blomster fra Queenflowers i en solskinsgul vase til en flad 20’er fra Kirkens Korshær.

Hvad bliver du inspireret af?

Det kan enten være når jeg er på arbejde i Bahne, og skal dekorere podier med de smukke varer. Jeg bliver også inspireret, når jeg er ude i genbrugsbutikkerne, eller når jeg scroller gennem Instagram. Jeg synes, der er så mange fantastiske steder at finde inspiration henne.

Brug et stribet tapet til, at give din entre kant. Den prikkede lampe har Cecilie fundet hos Loppeladen Genbrug, og er et af hendes yndlings loppefund.
Brug et stribet tapet til, at give din entre kant. Den prikkede lampe har Cecilie fundet hos Loppeladen Genbrug, og er et af hendes yndlings loppefund.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Mit seneste køb er crepepapir. Jeg er lige pt. hjemsendt fra arbejde grundet covid, og er derfor begyndt at lave en masse kreative sysler - blandt andet papirsblomster. Det er et hyggeligt diy-projekt, som jeg virkelig nyder at fordybe mig med.

4_reol.jpg

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Det må nok være det sorte spejl, der står inde i soveværelset. Vi har ikke haft det stående i vores lejlighed før, men det er et spejl, som jeg havde i mit barndomshjem i mange, mange år, og for noget tid siden fik det så lov til at komme med hjem til os.

5_sovevaerelse.jpg

Hvilke tanker gør du dig om økonomien i forhold til boligindretning?

Jeg er som sagt - nærmest - vokset op på et loppemarked, og derfor går jeg også meget op i, hvor meget jeg kan spare ved at finde det meste på loppemarkeder. Jeg elsker at finde noget, som ingen andre har, og det er også her, at man har muligheden for at finde noget, som er unikt og anderledes. Jeg vil næsten vove den påstand, at 70 procent af vores møbler og interiør er fundet i enten genbrugsbutikker eller på loppe- og kræmmermarkeder.

Inde på kontoret, har parret lavet et kæmpe reolsystem ud af bogkasser fra Trævarefabrikernes Udsalg. Her er der plads til både nipsegenstande og arvestykker.
På kontoret har parret lavet et kæmpe reolsystem ud af bogkasser fra Trævarefabrikernes Udsalg. Her er der plads til både nipsegenstande og arvestykker.

Hvad høster flest likes, når du deler det Instagram?

Det er uden tvivl vores soveværelse. Hvis jeg skal gætte hvorfor, så er det nok fordi at rummet har ”en rød tråd” i forhold til farver, og fordi det er så roligt. Jeg elsker at matche farvetoner, lige fra plakater til puder. Jeg får rigtig mange kommentarer, når jeg ligger et billede op af soveværelset. Jeg får også dagligt beskeder omkring vores vægfarve, som jeg også er helt vild med!

Smuk kunst pryder væggen i soveværelset. Kunst fra Juniqe og loppemarkeder. Sengetæppe fra IKEA, puder fra H&M Home og Jysk.
Smuk kunst pryder væggen i soveværelset. Kunst fra Juniqe og loppemarkeder. Sengetæppe fra IKEA, puder fra H&M Home og Jysk.

Et drømmekøb, som du ikke har foretaget endnu?

Drømmekøbet er en sengegavl fra Unoliving, som er i sortmalet rattan. Den ville passe perfekt ind!

Dit yndlingsrum i boligen?

Det er enten vores køkkenalrum eller vores kontor. Køkkenealrummet er vores samlingspunkt. Her bliver der brugt mange timer, og jeg elsker at stue og køkken er i et rum. I kontoret er jeg begyndt at lave mange kreative diy-projekter, og jeg elsker at kunne gå ind derind med en kop kaffe, og bare sidde og være kreativ.

11_koekken.jpg

På væggen hænger forskellige kunsttryk, som enten er købt på loppemarkeder, eller på diverse plakat-webshops. Kontorstol og lampe er fra Loppeladen Genbrug.
På væggen hænger forskellige kunsttryk, som enten er købt på loppemarkeder, eller på diverse plakat-webshops. Kontorstol og lampe er fra Loppeladen Genbrug.

Mine favorit-Instagrammere?

@detlillehuspaaoesterbro
@papirkalas
@polkenstudio

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Hvis du overvejer at male, så kast dig ud i det! Husk, det kan altid males over. Du ved måske ikke, hvor fedt det ser ud, før du gør forsøget.
  2. Skift mellem åben og lukket opbevaring. Et eksempel kan være i køkkenet: Skjul det praktiske, og frem med det lækre, som kaffekopperne, skålene og alt det lidt mere spændende.
  3. Find din egen stil. Det kan godt være, at det tager noget tid, men når du har fundet frem til den, så føler du dig også 100 procent hjemme!

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Det er min Søholm lampe, som jeg fandt i min favorit genbrugsbutik, 'Loppeladen Genbrug'. På Instagram får jeg ofte kommentarer om, hvor jeg har købt den henne.

Søholm lampe.

Følg selv Cecilie Kovsted på Instagram og se flere af hendes smukke billeder her:

Helene Houe bolig instagram

Helenes ’væg til væg’-reol i spisestuen er lavet af 10 Ikea-reoler: ”Den giver mig sommerfugle i maven”

Ugens instagram-bolig

Gakket eller genialt? ”Jeg har tit set dem i genbrugsbutikker og syntes, de var vildt fede”

MetteMajes bolig

MetteMaje og manden drømte om et liv på landet: Vi købte en stor skole, satte den i stand – og fortrød…

Freja Bak Petersens bolig

Freja Bak Petersen: ”Da vi købte lejligheden, lagde jeg et billede ud, som fik helt overvældende respons”

Instagram bolig londogmussehuset

Malene har renoveret lejlighed i to år: Sådan får vi råd til at indrette med de ting, der føles rigtig for os

Susanne Rauff Møller bolig instagram

”Dette IKEA-hack i køkkenet er folk ret vilde med”

Tinne Kier bolig instagram

Elsker du et godt Ikea-hack? Se hvor flot Tinne Kier har forvandlet dette simple skab

lisebise Louise Herholt bolig

Èn ting kommer aldrig ind i 26-årige Louises hjem: ”De er så grimme og tunge”

Alek Modin bolig

Tør du male dine lofter i vilde farver? Mød boligbloggeren, der gør

Camille Sousa-Sousas bolig

Camilles køkken får mest opmærksomhed: ”Folk skriver, at de aldrig ville turde vælge én farve”

@strandboulevarden bolig instagram

Marie og Jacobs Østerbro-lejlighed skulle totalrenoveres: ”Vi tænkte, at det kunne være hyggeligt at dele processen på Instagram”

Rebecca Laudrup bolig instagram

Hjemme hos Rebecca Laudrup: ”Den skandinaviske stil, hvor alt er minimalistisk, er ikke så meget mig”

Laura Bak Østergaard bolig Instagram

24-årige Laura: ”Det er smukt i andres hjem, men jeg ville blive stresset af at bo i det”

Line Stampe Dahls bolig

Line har malet et ‘cirkus’-loft i familiens herskabslejlighed: ”Det høster en del kommentar, når jeg poster det”

@indretningmedplanters bolig

Matilde og Natascha bor med over 100 planter: ”Vores hjem er en tidslomme fra 1960érne”

Cecilie Kovsted interiorunivers instagram

En lille væg med tapet har gjort en kæmpe forskel i denne nybygger-lejlighed

Poppelgade blå hylder

Træt af dine gamle hylder? Så flot har denne boligblogger forvandlet et skab med én farve

Fund og farver instagram

Denne 12 år gamle IKEA-reol har overlevet hos boligblogger: ”Når det fungerer, hvorfor så smide det ud?”

Anbefalet til dig