Camille Sousa-Sousas bolig
SPONSORERET indhold

Camilles køkken får mest opmærksomhed: ”Folk skriver, at de aldrig ville turde vælge én farve”

31-årige Camille Sousa-Sousa bor på Vesterbro med sin kæreste Jens og deres hund Yoda. Her har hun indrettet sig i en spansk-fransk stil med brændte farver og solide møbler, der kan holde til at have gæster. Og så synes hun, at den klassisk nordiske stil godt kunne lære lidt af de modige farver og tekstiler, der findes i andre kulturer…

Af: Redaktionen Foto: Camille Sousa-Sousa
24. okt. 2020 | Bolig | ALT.dk

Camille Sousa-Sousa har spanske rødder og har selv boet i Frankrig, og dét må hendes hjem i den grad gerne bære præg af.

Derfor er der en farverig og hyggelig sydeuropæisk stemning i hendes Københavner-hjem, der desuden er inspireret af en lang række andre kulturer – Indien, Japan, Kina og Sydamerika.

Generelt betyder det meget for Camille, at hendes møbler er i solide og slidstærke materialer, men da hun fik tilbudt en særlig sofa, indrømmer hun, at æstetikken altså vandt over praktikken…

Mød kvinden bag Instagram-profilen @camillesousasousa her – og lad dig inspirere:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Camille Sousa-Sousa, er 31 år, bor på Vesterbro med min kæreste Jens og vores hund Yoda, og til daglig arbejder jeg som bureaudirektør i reklamebureauet Sylvester Hvid & Co. Jeg elsker at udtrykke mig visuelt, og kreativiteten er på alle måder en stor del af mit liv – både på arbejdet, i privaten og som hobby.

Stol fra We Do Wood. Farven på væggen er Pale Linden fra Jotun.
Stol fra We Do Wood. Farven på væggen er Pale Linden fra Jotun.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Interessen har jeg egentlig altid haft. Min mor og jeg malede ofte væggene i mit barndomshjem, men tror især det er blevet til en stor del af mit liv i mine voksne år, hvor jeg er flyttet rigtig mange gange. Når man i snit flytter en gang om året, bliver man rigtig god til at indrette sig hurtigt, så det inden for kort tid kan føles som et hjem. Det var ikke altid sjovt at flytte så ofte, men det gav mig muligheden for at prøve kræfter med en masse forskellige plantegninger, idéer og stilarter, som gjorde mig meget bevidst om, hvad jeg kan lide –og hvad jeg bestemt ikke kan lide. I dag er jeg heldigvis faldet på plads i vores drømmelejlighed, som vi lige har færdigrenoveret efter en sammenlægning af to lejligheder. Så forhåbentlig kan vi blive her i mange år (men mon ikke den også får lov til at se sin portion forskellige vægfarver og stilarter alligevel?).

Der emmer af ren hygge på Jens og Camilles altan. Parasol fra IKEA.
På altanen emmer der af ren hygge. Parasol fra IKEA.

Beskriv din stil?

Farverig og hyggelig med et sydeuropæisk islæt. Jeg er halv spanier, og har boet i Frankrig, så man vil se mange af Spaniens brændte farver på væggene blandet med følelsen af at sidde på en fransk bistro og drikke kaffe og spise ost. Vores møbler og hjem er generelt til for at blive brugt, så kan godt lide solide og slidstærke naturlige materialer, der kan holde til at have gæster. Men jeg må da indrømme, at da vi blev tilbudt en vintage Eilersen sofa i hvid, kunne jeg dog heller ikke sige nej, selvom den ikke er den mest praktiske. Så æstetikken vinder alligevel over praktikken i ny og næ.

Den lyse sofa er fra Eilersen, lampe fra Les Coulisses, reol fra trævarefabrikernes Udsalg, urtepotte fra IKEA.  Farven på væggen er 4326 fra Flügger.
Den lyse sofa er fra Eilersen, lampe fra Les Coulisses, reol fra trævarefabrikernes Udsalg, urtepotte fra IKEA. Farven på væggen er 4326 fra Flügger.

Hvad bliver du inspireret af?

Rejser. Jeg elsker at lege med farver og tekstiler, og dér kan og tør de altså bare noget mere i andre kulturer, som jeg synes, vi kunne lære meget af i nordisk indretning. Her finder jeg især marrokansk, indisk, japansk, kinesisk, mellem- og sydamerikansk, samt sydeuropæisk indretning meget inspirerende. Alle disse har stærke farver, naturlige materialer og stor brug af tekstiler til fælles.

Det gælder ikke kun inspiration i forhold til boligindretning, men også i forhold til samvær og madlavning, som også er noget, jeg virkelig elsker.

Den smukke barvogn er fra Madam Stoltz, plakat fra Arken og farven på væggen er har Camille selv blandet af flere forskellige malerrester.
Den smukke barvogn er fra Madam Stoltz, plakat fra Arken og farven på væggen er har Camille selv blandet af flere forskellige malerrester.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Tror den mest skæve inspiration, jeg har brugt i indretningen af lejligheden, var, da jeg valgte, at køkkenet skulle males samme farve som vores meget slidte gamle opgangs-/bagtrappedør. Den grønne farve fra døren kaldes københavnergrøn, da alt fra bænke og porte til døre og vinduer bliver malet i denne flaskegrønne farve i København. Og da jeg fortalte venner og familie, at jeg ville male køkkenet samme farve som en slidt dør på Vesterbro, fik jeg mange bekymrede kommentarer. Men nu er det suverænt den ting ved renovationen, jeg har været allermest glad for at have gjort. Farven passer så fint ind i arkitekturen, og det skaber varme og hygge i køkkenet. 

Køkkenet er fra IKEA og er malet københavnergrønt.
Køkkenet er fra IKEA og er malet københavnergrønt.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

En stor standerlampe med en skærm af fransk flet, der ligner en stor blomst. 

Lampen er Camilles seneste køb til hjemmet og er fra butikken Les Coulisses.
Lampen er Camilles seneste køb til hjemmet og er fra butikken Les Coulisses.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Et stort guldspejl jeg har med fra mit barndomshjem. 

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Helt klart vores nye køkken-alrum. Får især komplimenter for valget af farve, da folk skriver, at de aldrig ville turde at vælge et køkken i én farve, men som nu er inspireret til det.

Deres lejlighed består af 2 spejlvendte treværelseslejligheder lagt sammen.
Jens og Camille's lejlighed består af to spejlvendte treværelseslejligheder lagt sammen.

Dit yndlingsrum i boligen?

Ved ikke om det tæller som et rum, men hele vores åbne planløsning mellem køkken, spisestue, altan og dagligstue er mit absolut yndlingssted at være. 

Camille's yndlingsrum.
Camille's yndlingsrum.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Jeg skal have givet vores bryggers en overhaling, så det bliver mere et viktualierum, hvor blandt andet lågerne skal skiftes, der skal monteres ny bordplade, og væggen skal have fliser og hylder. Rummet fungerede som det gamle køkken i den ene lejlighed, så der er heldigvis skabe og låger, jeg kan bygge videre på.

Den lækre lyserøde lampe er fra Ellos og plante fra Supergrønt Plantecenter.
Den lækre lyserøde lampe er fra Ellos og plante fra Supergrønt Plantecenter.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Hvidt og slidt eller monokromatisk med en masse sort og rustfrit stål. Jeg er klart mest til farver og naturmaterialer. 

Lågerne er fra Superfront og sofabord er fra IKEA.
Lågerne er fra Superfront og sofabord er fra IKEA.

Mine favorit-Instagrammere?

@_our_new_home_

@cathdelichtenberg

@copenhagenwilderness

Spisebordet og stolene er købt brugt, lampe fra House Doctor.
Spisebordet og stolene er købt brugt, lampe fra House Doctor.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Hvis du vil prøve at få farve ind i hjemmet, så søg efter en ’colorpalette’ du kan lide på Pinterest, og vælg elementer (vægfarve, puder, tekstiler m.m.) til indretningen derefter. Ved at holde sig til en fast farvepalette, sikrer du, at farverne er afbalanceret uden, at det bliver uharmonisk.
  2. Opbevar din keramik, lysestager og dimsning i et vitrineskab. Så får du meget oftere brugt dine yndlingsting, da du kan se dem. Derudover kan du nyde godt af dem, selv når du ikke bruger dem.
  3. Vær ikke bange for at blande kunstarter på din væg. Mange holder sig til de sikre plakater i glasrammer, men prøv også at blande med malerier, vægkeramik og væglamper. Det hiver hyggen op på væggen og skaber en sanseoplevelse, der er langt mere interessant.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Min hund Yoda, haha.

Camille og Jens' hund Yoda.
Camille og Jens' hund Yoda.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Jeg er gladest for min nye Quooker, men jeg holder mest af guldspejlet fra mit barndomshjem. Spejlet er enormt og har derfor givet anledning til en smule råben af venner og flyttefolk, når de har været lidt hårdhændet ved det i forbindelse med flytning! Så det betyder meget for mig, at det har overlevet alle disse år, da det er den eneste genstand, jeg har med mig fra mit barndomshjem.

Spejlet med guldkant er den eneste genstand, Camille har med sig fra sit barndomshjem.
Spejlet med guldkant er den eneste genstand, som Camille har med sig fra sit barndomshjem.

Følg selv Camille Sousa-Sousa på Instagram her:

Helene Houe bolig instagram

Helenes ’væg til væg’-reol i spisestuen er lavet af 10 Ikea-reoler: ”Den giver mig sommerfugle i maven”

Ugens instagram-bolig

Gakket eller genialt? ”Jeg har tit set dem i genbrugsbutikker og syntes, de var vildt fede”

MetteMajes bolig

MetteMaje og manden drømte om et liv på landet: Vi købte en stor skole, satte den i stand – og fortrød…

Freja Bak Petersens bolig

Freja Bak Petersen: ”Da vi købte lejligheden, lagde jeg et billede ud, som fik helt overvældende respons”

Instagram bolig londogmussehuset

Malene har renoveret lejlighed i to år: Sådan får vi råd til at indrette med de ting, der føles rigtig for os

Susanne Rauff Møller bolig instagram

”Dette IKEA-hack i køkkenet er folk ret vilde med”

Tinne Kier bolig instagram

Elsker du et godt Ikea-hack? Se hvor flot Tinne Kier har forvandlet dette simple skab

lisebise Louise Herholt bolig

Èn ting kommer aldrig ind i 26-årige Louises hjem: ”De er så grimme og tunge”

Alek Modin bolig

Tør du male dine lofter i vilde farver? Mød boligbloggeren, der gør

Camille Sousa-Sousas bolig

Camilles køkken får mest opmærksomhed: ”Folk skriver, at de aldrig ville turde vælge én farve”

@strandboulevarden bolig instagram

Marie og Jacobs Østerbro-lejlighed skulle totalrenoveres: ”Vi tænkte, at det kunne være hyggeligt at dele processen på Instagram”

Rebecca Laudrup bolig instagram

Hjemme hos Rebecca Laudrup: ”Den skandinaviske stil, hvor alt er minimalistisk, er ikke så meget mig”

Laura Bak Østergaard bolig Instagram

24-årige Laura: ”Det er smukt i andres hjem, men jeg ville blive stresset af at bo i det”

Line Stampe Dahls bolig

Line har malet et ‘cirkus’-loft i familiens herskabslejlighed: ”Det høster en del kommentar, når jeg poster det”

@indretningmedplanters bolig

Matilde og Natascha bor med over 100 planter: ”Vores hjem er en tidslomme fra 1960érne”

Cecilie Kovsted interiorunivers instagram

En lille væg med tapet har gjort en kæmpe forskel i denne nybygger-lejlighed

Poppelgade blå hylder

Træt af dine gamle hylder? Så flot har denne boligblogger forvandlet et skab med én farve

Fund og farver instagram

Denne 12 år gamle IKEA-reol har overlevet hos boligblogger: ”Når det fungerer, hvorfor så smide det ud?”