Ugens instagram-bolig
SPONSORERET indhold

Gakket eller genialt? ”Jeg har tit set dem i genbrugsbutikker og syntes, de var vildt fede”

Kom indenfor i det laksefarvede hus på Frederiksberg, hvor 28-årige Sarah Marie Winther har indrettet sin 46 kvadratmeter lejlighed i en minimalistisk og klassisk stil – dog med plads til det skøre og farverige.

Af:: Redaktionen Foto: Sarah Marie Winther
03. okt. 2020 | Bolig | ALT.dk

Bæredygtighed, sollys og kvalitet er nogle af de ting, som Sarah Marie Winther sætter stor pris på i sin lille lejlighed på Frederiksberg i København.

For når man ikke har alverdens plads, så gælder det om at indrette fornuftigt og undgå for meget nips, der fylder i vindueskarmene.

Sarah forsøger at blande både nye og gamle ting i sit hjem, så der ikke går alt for meget museum i den, og så har hun et drømmeprojekt, som hun liiige skal overtale sin kæreste om først…

Mød kvinden bag Instagram-profilen @detlaksefarvedehus her – og og lad dig inspirere:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Sarah Marie Winther, er 28 år og arbejder som journalist og fotograf på et fotomagasin. Jeg bor sammen med min kæreste i en andelslejlighed på 46 kvadratmeter på Frederiksberg.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Jeg kommer fra en familie, der altid har gået op i kvalitet og design, og jeg har været med på loppemarkeder, siden jeg var barn. Da jeg flyttede fra min daværende etværelses lejlighed og ind i min toværelses, fik jeg flere muligheder for at indrette mig, og så blev det for alvor sjovt. Efter to måneders hjemmearbejde på grund af coronavirus fandt jeg i maj på at oprette en profil, hvor jeg kunne vise min lejlighed frem. Det gav god mening, fordi jeg havde så mange timer derhjemme, og så er lysten heldigvis hængt ved siden. 

Sofa.jpg

Beskriv din stil?

Jeg forsøger at indrette mig forholdsvis minimalistisk, for det er jeg nødt til med så lidt plads, men samtidig elsker jeg at omgive mig med pæne ting, så ægte minimalister vil nok mene, at jeg er ret langt fra målet. Generelt er jeg ret vild med stilen fra 1945-75, og klassisk dansk design, egetræ og messing har jeg en stor forkærlighed for. Jeg forsøger dog at blande nye og gamle ting i mit hjem, så der ikke går alt for meget museum i den.

Hvad bliver du inspireret af?

Instagram er helt klart én af mine største inspirationskilder, og så boligmagasiner, som jeg er så heldig at få en del af igennem mit arbejde. Men jeg bliver også enormt inspireret af at gå igennem byen – København og Frederiksberg er fyldt med smukke, gamle bygninger, som mange mennesker aldrig lægger mærke til.

I hjørnet af stuen står en pladespiller fra Argon Audio.
I hjørnet af stuen står en pladespiller fra Argon Audio sammen med en samling gamle LP'er.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Jeg så for noget tid siden et billede af en vindueskarm, hvor der stod en gammel ozonlampe i porcelæn. Jeg har tit set dem i genbrugsbutikker og syntes, de var vildt fede, men været i tvivl, om de blev for gakkede til min indretning. Da jeg var på Bornholm med min kæreste i august var vi inde i den fineste butik, der havde en hel hylde fyldt med ozonlamper, der forestillede forskellige dyr. Vi forelskede os i en papegøje og købte den med hjem, og nu skal jeg så finde et sted til den i lejligheden. Jeg tror, den skal have nogle neutrale omgivelser, for den er lidt skør og farverig.

Vindue.jpg

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Det er et gammelt snedkerlavet egetræsspejl, som jeg har fundet på Instagram. Egentlig havde jeg tænkt mig, at der skulle hænge et helfigursspejl i mit soveværelse, men jeg kunne ikke stå for de smukke detaljer og det patinerede egetræ, så jeg slog til, selvom spejlet kun er 80 cm højt.

Spejlet er Sarah sidste køb til boligen. Det er købt brugt hos September edit Collects.
Spejlet er Sarah sidste køb til boligen. Det er købt brugt hos September edit Collects.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Det må være den gamle sorte pindestol, jeg fik af min mormor, da jeg flyttede hjemmefra. Den er oprindeligt koboltblå, og på armlænene er den sorte maling ved at være slidt af. Tværpinden, der holder sammen på stolen, er også knækket, så den er ikke så stabil. Men den betyder meget for mig, så jeg skifter den ikke ud, medmindre den falder helt fra hinanden.

Form & Refine stolen købet Sarah efter 3 måneders hjemmearbejde.
Den sorte pindestolen har Sarah arvet fra sin mormor. 

Et drømmekøb, som du ikke har foretaget endnu?

Jeg har længe kigget efter den smukke lampe Hanging lamp n°4 fra Muller Van Severen, som jeg synes er et arkitektonisk kunstværk. For nylig var den til salg på DBA, og jeg ærgrer mig over, at jeg ikke slog til, for det ville have været lidt lettere at retfærdiggøre overfor mig selv, hvis jeg kunne spare over tusind kroner på den.   

Den fine reol er købt brugt hos Haughus Gods.
Den lille reol i køkkenet er købt brugt hos Haughus Gods.

Hvilke tanker gør du dig om økonomien i forhold til boligindretning?

Det er en balancegang, for jeg har et andelsboliglån, jeg gerne vil have betalt ud så hurtigt som muligt. Jeg ved godt, det ikke er ”meningen”, man skal betale sin andelsbolig ud, men jeg ser min lejlighed som en investering, og jo mere, jeg indbetaler hver måned, jo mere kan jeg spare i renter. Så ved de større køb spørger jeg mig selv, om det er så vigtigt for mig, at jeg vil udskyde min gældsfrihed med en måned eller mere for at få det. Og så går jeg op i at købe kvalitet, der holder i mange år, og forsøger altid at finde tingene brugt i stedet for at købe dem fra ny. 

Vitrine.jpg

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Det varierer faktisk lidt, men min billedvæg er altid populær. Det giver nok sig selv, for billedvægge har jo hittet på Instagram i flere år. Men jeg tror også den giver mange likes, fordi den er unik – det er ikke ”bare” en håndfuld print bestilt på nettet, men også originale udstillingsplakater, bogudklip, litografier, linoleumstryk og tegninger.

Sarahs billedvæg høster mange likes på Instagram.
Sarahs billedvæg høster mange likes på Instagram.

Dit yndlingsrum i boligen? 

Jeg elsker lyset i mit soveværelse, så selvom det har været et af de sværeste rum at indrette, og jeg ikke tilbringer størstedelen af min tid derinde, så er det mit yndlingsrum. Min stue er nordvendt og derfor ret mørk om eftermiddagen, men i soveværelset vælter lyset ind, og man får de bedste lure lige dér i solen.

Sovevaerelse.jpg

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Jeg skal have fundet plads til en Finn Juhl-plakat, jeg har købt i Dansk Form, og så drømmer jeg lidt om at male væggene i soveværelset lysegrå for at skabe en huleagtig stemning, og gulvet i stuen hvidt for at få mere lys ind i rummet. Men det skal jeg lige have overtalt min kæreste til…

Entre.jpg

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Det er svært, for ens smag ændrer sig jo over tid, men jeg tror godt, jeg kan sige, at man ikke vil finde noget limegrønt i mit hjem hverken om et eller ti år. Og nok heller ikke nogle store hvide lædermøbler.

Mine favorit-Instagrammere?

@femte.til.venstre er vist ikke til at komme udenom. Jeg elsker den måde, de sammensætter nyt og gammelt, og jeg gad godt være ligeså modig med hensyn til farver.

@mc.norgaard holder jeg meget af at følge med hos. Udover at have et smukt hjem og en misundelsesværdig keramiksamling, så virker Christian som et rigtig rart menneske. Og det, at han heller ikke bor i en kæmpestor herskabslejlighed, gør det lettere at overføre hans idéer til mit eget hjem.

@curated_copenhagen inspirerer mig hver eneste dag med de mange billeder af kunst, kunstnerhjem og hjem med kunst på væggene, som de lægger op – og jeg har da også købt et par plakater hos dem.

Det smalle køkken med udsigt til gården.
Det smalle køkken med udsigt til gården.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Indret dig kun med ting, du virkelig er glad for, og som du reelt har plads til. Det lyder måske lidt klichéagtigt, men jeg har selv haft en tendens til at købe ting, før jeg vidste, om der var et sted i lejligheden, de kunne stå. For mit vedkommende endte det med fyldte overflader og nips, der bare blev flyttet rundt.
  2. Forsøg altid at finde tingene brugt, før du går ud i en butik og køber dem. Det er vanvittigt, så meget der ligger til salg på DBA og Marketplace, og alligevel bliver der hele tiden produceret nyt. Hvis du skal købe nyt, så vælg en bæredygtig virksomhed, der tager socialt og miljømæssigt ansvar.
  3. Bland gamle ting med nye, så dit hjem ikke kommer til at ligne en genbrugsbutik. Jeg synes f.eks. de store Bjørn Wiinblad-lysestager kan være virkelig fine, men hvis man sætter dem sammen med en teaktræskommode og et quiltet tæppe, bliver det lidt voldsomt.
Dette spejl fandt Sarah på dba.dk efter at have holdt udkig i en måneds tid.
Spejlet på badeværelset fandt Sarah på dba.dk efter at have holdt udkig i en måneds tid.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Det er ikke let at vælge, men lige nu er det nok min stol fra Form & Refine, som jeg købte efter tre måneders hjemmearbejde i mine Y-stole, som er behagelige, men ikke i otte timer om dagen. Jeg havde aldrig troet, at man kunne sidde så godt i så pæn en stol, og jeg er vild med, at den er lokalt produceret med egetræ fra Fyn.

Følg selv Sarah Marie Winther på Instagram og se flere af hendes smukke billeder her:

Helene Houe bolig instagram

Helenes ’væg til væg’-reol i spisestuen er lavet af 10 Ikea-reoler: ”Den giver mig sommerfugle i maven”

Ugens instagram-bolig

Gakket eller genialt? ”Jeg har tit set dem i genbrugsbutikker og syntes, de var vildt fede”

MetteMajes bolig

MetteMaje og manden drømte om et liv på landet: Vi købte en stor skole, satte den i stand – og fortrød…

Freja Bak Petersens bolig

Freja Bak Petersen: ”Da vi købte lejligheden, lagde jeg et billede ud, som fik helt overvældende respons”

Instagram bolig londogmussehuset

Malene har renoveret lejlighed i to år: Sådan får vi råd til at indrette med de ting, der føles rigtig for os

Susanne Rauff Møller bolig instagram

”Dette IKEA-hack i køkkenet er folk ret vilde med”

Tinne Kier bolig instagram

Elsker du et godt Ikea-hack? Se hvor flot Tinne Kier har forvandlet dette simple skab

lisebise Louise Herholt bolig

Èn ting kommer aldrig ind i 26-årige Louises hjem: ”De er så grimme og tunge”

Alek Modin bolig

Tør du male dine lofter i vilde farver? Mød boligbloggeren, der gør

Camille Sousa-Sousas bolig

Camilles køkken får mest opmærksomhed: ”Folk skriver, at de aldrig ville turde vælge én farve”

@strandboulevarden bolig instagram

Marie og Jacobs Østerbro-lejlighed skulle totalrenoveres: ”Vi tænkte, at det kunne være hyggeligt at dele processen på Instagram”

Rebecca Laudrup bolig instagram

Hjemme hos Rebecca Laudrup: ”Den skandinaviske stil, hvor alt er minimalistisk, er ikke så meget mig”

Laura Bak Østergaard bolig Instagram

24-årige Laura: ”Det er smukt i andres hjem, men jeg ville blive stresset af at bo i det”

Line Stampe Dahls bolig

Line har malet et ‘cirkus’-loft i familiens herskabslejlighed: ”Det høster en del kommentar, når jeg poster det”

@indretningmedplanters bolig

Matilde og Natascha bor med over 100 planter: ”Vores hjem er en tidslomme fra 1960érne”

Cecilie Kovsted interiorunivers instagram

En lille væg med tapet har gjort en kæmpe forskel i denne nybygger-lejlighed

Poppelgade blå hylder

Træt af dine gamle hylder? Så flot har denne boligblogger forvandlet et skab med én farve

Fund og farver instagram

Denne 12 år gamle IKEA-reol har overlevet hos boligblogger: ”Når det fungerer, hvorfor så smide det ud?”