Laura Bak Østergaard bolig Instagram
SPONSORERET indhold

24-årige Laura: ”Det er smukt i andres hjem, men jeg ville blive stresset af at bo i det”

Kom indenfor i Laura Bak Østergaard smukke Østerbro-hjem.

Af: Cille Lewinsky Foto: Laura Bak Østergaard
04. apr. 2021 | Bolig | ALT.dk

24-årige Laura Bak Østergaard elsker at bytte ud og rykke rundt. Det har hun gjort, siden hun boede hjemme, og hendes forældre måtte da også affinde sig med, at rummene ikke altid så ud, som de efterlod dem om morgenen.

Interessen for boligindretning har fulgt hende ind i voksenlivet, og selvom hun i dag skal være enig med kæresten Kasper om, hvor skabet skal stå, har hun alligevel en klar ide om, hvordan hendes hjem skal tage sig ud.

Se hendes smukke Østerbro-hjem her.

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Laura Bak Østergaard, jeg er 24 år og arbejder som indretningskonsulent og freelancefotograf. Jeg bor i en andelslejlighed på 63 kvadratmeter i jydekvarteret på Østerbro med min kæreste Kasper.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Den har egentlig altid været der. Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville arbejde med noget kreativt, da det er der, min interesse har ligget. Lige så længe jeg kan huske, har jeg været fascineret af, hvordan man ved hjælp af få ting kan ændre hele udtrykket i et rum.

Min familie kunne ikke være sikre på, at de kom hjem til det samme rum, som de havde, da de tog afsted om morgenen. Jeg byttede ofte rundt på dem, og det var forandringen og hvad man kunne få ud af rummene, der inspirerede mig. Det hele var indrettet, til de kom hjem, da det helt klart var den del, der trak i mig. Jeg var ikke altid lige populær, når jeg havde byttet mit eget værelse ud med det største i hjemmet.

I takt med at indretningen blev en større del af, hvad jeg lavede til daglig, gav det rigtig god mening at dele ud af vores eget hjem på Instagram. Jeg håber at kunne inspirere, ligesom jeg selv finder meget inspiration derinde. Instagram er en rigtig god platform til at skabe flere opgaver og samarbejder, hvis man er selvstændig.

Beskriv din stil?

Jeg vil beskrive min stil som minimalistisk, hyggelig og detaljeorienteret. Jeg trives bedst i afdæmpede nuancer og farver, som giver varme og ro.

Hvad bliver du inspireret af?

Det sted, jeg finder mest inspiration, er på Instagram. Jeg elsker, at jeg både kan følge profiler, der falder meget i min smag, men også profiler, som indretter sig helt anderledes end os. Jeg finder også meget inspiration på Pinterest, i butikker, i naturen og i boligmagasiner/bøger.

Swing væglampe fra House Doctor, puder fra Stilleben og Aiayu, plakater fra The Poster Club, Papercollective og Leise Dich Abrahamsen.
Swing væglampe fra House Doctor, puder fra Stilleben og Aiayu, plakater fra The Poster Club, Papercollective og Leise Dich Abrahamsen.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Det må være vores DIY-projekter. Det er fedt, når folk bliver overrasket over, at man har lavet det selv eller givet et møbel et personligt touch, og at det ikke er købt sådan. Vi har derudover stor udskiftning i vores plakater, som vi nøje udvælger, gerne nogle lidt abstrakte for netop at forandre rummet jævnligt.

Farven på væggen er Tidløs fra Jotun Lady og plakat fra Moe Made It.
Farven på væggen er Tidløs fra Jotun Lady og plakaten fra Moe Made It.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Det er vores BILLY reol fra IKEA. Vi havde brug for mere opbevaringsplads i køkkenet, og jeg synes, den fungerer så godt både æstetisk og funktionelt. Vi valgte at pifte den lidt op med en ’greige’ maling, for at give lidt ekstra varme til vores hvide køkken.

Reolen er et IKEA hack, som er malet i farven Space fra Jotun Lady.
Reolen er et IKEA hack, som er malet i farven Space fra Jotun Lady.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Det har den lille bordlampe Concrete fra MENU, som jeg aldrig bliver træt af. Den er meget tidløs og har den fine messingdetalje, som jeg bruger i alle rum, da jeg synes, at messingen giver en varme og et eksklusivt udtryk.

Den lille bordlampe Concrete fra MENU bliver Laura aldrig træt af.
Den lille bordlampe Concrete fra MENU bliver Laura aldrig træt af.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Det må være vores nyrenoverede badeværelse. Jeg vil tro, det er, fordi det er meget klassisk og tidløst. Sildebensfliserne, den runde sorte vask og messingdetaljerne skaber en god kontrast til hinanden. Badeværelset er dog stærkt efterfulgt af vores soveværelse, hvor vi har dekoreret væggen med plakater, magasiner og swinglampen i messing.

Laura og Kaspers nyrenoverede badeværelse.
Laura og Kaspers nyrenoverede badeværelse.

Dit yndlingsrum i boligen?

Det er svært at svare på. Jeg er rigtig glad for alle vores rum. Lige nu er det nok badeværelset, der står øverst på listen, men stuen er også et rum, hvor vi bruger rigtig meget tid. Det er samlingspunktet i lejligheden og både der, vi slapper af og har gæster.

Badevaerelse_2.jpg

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Lige nu står det mellem to ting. Enten bliver det at få lidt op på væggen bag vores nye sofa. Der kunne vi godt tænke os, at få en lampe og nogle billeder op. Ellers bliver det et skab i soveværelset, der indrammer vores seng og som vil fylde hele den ene væg. Selvom vi indtil videre kun er to og har fin plads, kan jeg godt lide at udnytte rummet og de muligheder, der er i lejligheden, hvis jeg samtidig kan formå at bevare det æstetiske. Et skab er sjældent lige så fint som en dekoreret væg, men jeg vil forsøge at få det til at passe ind i vores stil og give det en fin farve og nogle smukke greb. Jeg tror også, at det kan give en ret hyggelig hulestemning. 

Smukke sildebenshylder fra Wintherior.
Smukke sildebenshylder fra Wintherior.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Jeg tror ikke, at jeg nogensinde vil komme til at indrette mig helt sort/hvidt eller med en masse pangfarver. Selvom jeg synes, det er smukt i andres hjem, ville jeg selv blive stresset af at bo i det. Men man kan aldrig vide, da jeg godt kan lide at forandre. Dog holder jeg mig som regel indenfor samme stil og tilfører kun lidt nye materialer. Egetræ er f.eks. noget, jeg har taget meget ind i vores hjem den seneste tid.

Mine favorit-Instagrammere?

Det er godt nok svært, for der er så mange dygtige. Hvis jeg skal vælge:

@kinneandersen

@kristinnaandreasen

@carlasofiemolge

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Lad dig ikke påvirke for meget af boligtrends. Følg din egen mavefornemmelse og mærk efter, hvad du befinder dig bedst i.
  2. Forsøg at hold en rød tråd i lejligheden, det giver en god harmoni, et personligt udtryk og en oplevelse af, at der er tænkt over tingene.
  3. Vælg med omhu: Gå evt. og overvej, hvad du virkelig ønsker dig til dit hjem, og spar op til det. Så ved du, det er det helt rigtige, og du vil være glad for det i lang tid.
Sofaen Aya er fra Sofa Company.
Sofaen Aya er fra Sofacompany.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Det har jeg lidt svært ved at komme på, da jeg altid køber ting, jeg synes er smukke, og som jeg længe har overvejet.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Jeg er virkelig glad for vores sorte spisebord. Jeg elsker, at det er rundt, da det bare samler et selskab så godt og giver en rigtig god stemning. Eftersom vi har spisebord i stuen, er det rigtig rart, at det ikke optager så meget plads. Derudover giver det en fin kontrast til det lyse rum.

Spisebord fra HAY og kunst fra Moe Made It og akurathome.dk.
Spisebord fra HAY og kunst fra Moe Made It og akurathome.dk.

Følg selv Laura Bak Østergaard på Instagram herr:

Anbefalet til dig