Tinne Kier bolig instagram
SPONSORERET indhold

Elsker du et godt Ikea-hack? Se hvor flot Tinne Kier har forvandlet dette simple skab

Der er mange af måder, hvorpå du kan indrette dit hjem med unikke og flotte møbler. Kom med på besøg hos Tinne Kier, der er en mester i at finde gode ting fra genbrug, og så sætter hun en ære i at ”hacke” møbler, så de får et nyt look.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Tinne Kier
24. jul. 2020 | Bolig | ALT.dk

Hun er mor til fire børn, som hun bor med i lejligheden på gågaden i Helsingør, og så har hun hænderne godt skruet på. Faktisk er der altid gang i et kreativt projekt med at bygge, male eller slibe et møbel hjemme hos Tinne Kier.

Artiklen fortsætter efter videoen...

Interessen for boligindretning og fotografi har hun ”arvet” fra sine forældre, og da hun for et år valgte at oprette en profil på Instagram med billeder fra sit hjem, kom der hurtigt mange følgere til.

Selvom der er begrænsninger i budgettet, formår hun stadig at skabe et hjem med personlighed og interessant interiør. Noget af det, som hun er særlig dygtig til, er nemlig at ”forvandle” mindre spændende møbler via såkaldte hacks.

Mød kvinden bag profilen @tinnekierhome – og lad dig inspirere:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Tinne Kier og i mit daglige virke er jeg socialrådgiver og arbejder med de ældste børn i folkeskolen. Der er rigtig mange børn, der lider af angst eller har diagnoser, der gør, at de har brug for særlig omsorg og støtte. Det er jeg med til at koordinere. Jeg elsker mit job, da jeg synes, det giver så meget mening.

Læs også

Jeg bor i en stor lejlighed i Helsingør midt i gågaden og tæt på vandkanten med mine fire børn. Jeg har en søn på 18 år og tre døtre på 6, 11 og 16 år. I min fritid er jeg optaget af alt, der er kreativt, og det er her, at min passion for indretning kommer til udtryk. Jeg kan simpelthen ikke lade være. Jeg er altid i færd med at bygge, male eller slibe et møbel. Det er noget, der bare er en del af mig.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Jeg er vokset op i et miljø, hvor mine forældre satte enormt pris på kvalitet og dansk design. Det gør de stadig, og de flytter stadig om og eksperimenterer med indretningen – ligesom jeg også altid har gjort.

Glæden ved at fotografere har jeg ligeledes med hjemmefra. Jeg er vokset op med, at der var et mørkekammer på gæstetoilettet! Derfor var det naturligt for mig at dele mine billeder på Instagram, da jeg oprettede min profil for et år siden.

Stol.jpeg

Beskriv din stil?

Min stil er eklektisk, intim og blød - og den er en blanding af nyt og gammelt. Jeg har en nordisk, lys stil og prøver løbende at udfordre mig selv til at inkorporere flere farver.

Jeg mikser træsorter og søger at få dem til at fungere side om side. Møbler kan sagtens enes, selvom der er stor aldersforskel – ligesom med mennesker, haha.

Tinne er besat af keramik og forelsket i mintgrøn.
Tinne er forelsket i farven mintgrøn og besat af keramik. Indersiden af vitrineskabet har Tinne malet med farven Bubblegum fra Silvan.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg har en stærk fornemmelse for, hvad jeg synes, er smukt, og jeg bliver også meget inspireret af at følge andre profiler på Instagram. Når jeg ser et hjem med personlighed og “nerve”, tænker jeg, at der lever interessante mennesker, og jeg bliver nysgerrig.

Jeg bliver også meget inspireret af en tur på fx Louisiana i Humlebæk eller Trapholt i Kolding.

Læs også

Jeg er en inkarneret loppegænger og elsker at snuse rundt i genbrugsbutikker her i Nordsjælland, hvor jeg har min base. Jeg har fundet de fineste skatte i genbrug og kombineret dem med nogle af mine designklassikere. Det fungerer rigtig godt. Jeg tror egentlig aldrig, jeg bliver helt færdig med at finde en stil – den ændrer sig hele tiden faktisk.

Et smukt stilleben. Vase fra Louise Roe.
Et smukt stilleben. Lysestage fra Kirppu Loppesupermarked og vase fra Louise Roe.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Jeg har haft held med at gasse et gammelt vitrineskab i træ op ved at male det mintgrønt indvendigt. Det gav en ret fin effekt, og mine loppefund og keramik trådte meget mere frem, da skabet pludselig shinede på en anden måde end tidligere, hvor det var malet i en “høflig” beige.

Ligeledes blev jeg inspireret til at montere lodrette trælister på fronten af et skab fra Ikea, et såkaldt ”Ikea-hack”, som var til min søns værelse. Det blev også ret vellykket, synes jeg – og teenageren var enig.

IVAR skab IKEA hack
IVAR skabet fra IKEA har fået et maskulint udtryk. I Tinnes story på instagram, kan du se, hvordan hun har lavet skabet.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Mit seneste køb er en egetræsskænk til stuen. Den er købt vintage og fragtet hele vejen fra Jylland. Den blev indkøbt for at bringe varme ind i vores stue, og den bidrager til den bløde skandinaviske stil.

Egetræsskænken er købt
Egetræsskænken, som er købt på DBA, er det seneste køb Tinne har foretaget.

Hvilke tanker gør du dig om økonomien i forhold til boligindretning?

Med fire børn er økonomi et issue, og vi skal alle have en rar hverdag, hvor rejser og oplevelser også indgår. Det gælder om at være kreativ, så alle fronter plejes. Jeg synes selv, at jeg finder så fine ting på dba.dk, og jeg sætter en ære i at genbruge. Det siger mig ikke så meget at købe nyt.

Læs også

Et favoritmøbel er min lave daybed/bænk, der står langs den ene væg i stuen. Den fandt jeg på DBA til 500 kroner. Simpelthen det bedste køb.

Den smukke daybed, som også er købt på DBA, passer perfekt ind i Tinnes hjem.
Den smukke daybed, som også er købt på DBA, passer perfekt ind i Tinnes hjem.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Mine opslag af min spisestue høster ofte meget opmærksomhed – både på grund af billederne på væggen, det lyse møblement og lampen over bordet. Det set up er der mange, der spørger til og liker på.

Sjovt nok er det også mine tekster, der får mine følgere op af stolen. De både griner og græder med mig. Det er så fantastisk, synes jeg – at vi deler både de gode dage, men også de svære.

Lampen 'Donut' fra Le Klint er designet i 2007 af Lise Navne og hænge så smukt over spisebordet.
Lampen 'Donut' fra Le Klint er designet i 2007 af Lise Navne og hænge så smukt over spisebordet.

Dit yndlingsrum i boligen?

Mit yndlingsrum er min stue. Det er her, vi er sammen, og hvor vi sidder om bordet og spiser, tegner, laver perler eller andre aktiviteter. Med tre døtre er der tit noget kreativt i gang.

Smukke blå detaljer i Tinnes stue.
Smukke blå detaljer i Tinnes stue.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Jeg tænker, at der skal ske noget i soveværelset. Der skal laves en ny sengegavl, og jeg er også i gang med at sy en sengekappe af vintage hørduge. Vi må se, hvad det fører med sig.

Soveværelset som alle drømmer om.
Soveværelset, som alle drømmer om. Lampe fra Oi Soi Oi og vase fra Louise Roe.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Det tør jeg slet ikke svare på. Jeg har før tænkt, at farven lilla ikke havde en chance i mit hjem, og nu har jeg anskaffet mig en Matin-bordlampe fra Hay design med en lilla skærm. Man skal vist aldrig sige aldrig…

Skabet på Julies værelse er også et af Tinnes IKEA hack.
Skabet på Julies værelse er et af Tinnes IKEA hack. På skabet står lampen med den lilla skærm fra HAY.

Mine favorit-Instagrammere?

Jeg har MANGE favoritter blandt dem, jeg følger på Instagram. Jeg kan ikke nøjes med at vælge tre yndlings, for der er så mange dygtige, men blandt andre:

@polkenstudio 

@sedselroug 

@michaeldansk 

@femte.til.venstre 

@still_Sunday 

@helenehoue 

@_mernee 

@alekmodin 

@kristinnaandreasen 

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

  1. Tro på din egen stil og mærk efter, hvad du selv synes fungerer og er smukt – på trods af, hvad trenden i tiden foreskriver.
  2. Miks nyt og gammelt, og skab liv i hjemmet med personlige sager – så det ikke ligner et sterilt salgskatalog, men et rigtigt hjem.
  3. Arbejd med tekstiler, der bløder op og giver stemninger, fx gardiner, duge, puder og plaider, og udnyt lyset fra alle lyskilder, både lamper og solen til at skabe en rar atmosfære.
Tinne har brugt et gammelt skab fra DBA som rumdeler i soveværelset.elset agere rumdeler
Tinne har brugt et gammelt skab fra DBA som rumdeler i soveværelset. Bag skabet bor Tinnes datter Ellen.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Det er faktisk to ting, som begge også har overlevet længst tid i mit hjem: Nemlig en lille lerfigur, som min søn lavede til mig for 15 år siden. Jeg elsker den, og den er for mig den fineste kunst. Også et maleri min ældste datter lavede på kunsthøjskole, da hun var 7 år, har en central plads i mit hjem.

Vaser og stager bliver jævnligt udskiftet, men ikke mine børns kreationer.

Følg selv Tinne Kier på Instagram her:

Helene Houe bolig instagram

Helenes ’væg til væg’-reol i spisestuen er lavet af 10 Ikea-reoler: ”Den giver mig sommerfugle i maven”

Ugens instagram-bolig

Gakket eller genialt? ”Jeg har tit set dem i genbrugsbutikker og syntes, de var vildt fede”

MetteMajes bolig

MetteMaje og manden drømte om et liv på landet: Vi købte en stor skole, satte den i stand – og fortrød…

Freja Bak Petersens bolig

Freja Bak Petersen: ”Da vi købte lejligheden, lagde jeg et billede ud, som fik helt overvældende respons”

Instagram bolig londogmussehuset

Malene har renoveret lejlighed i to år: Sådan får vi råd til at indrette med de ting, der føles rigtig for os

Susanne Rauff Møller bolig instagram

”Dette IKEA-hack i køkkenet er folk ret vilde med”

Tinne Kier bolig instagram

Elsker du et godt Ikea-hack? Se hvor flot Tinne Kier har forvandlet dette simple skab

lisebise Louise Herholt bolig

Èn ting kommer aldrig ind i 26-årige Louises hjem: ”De er så grimme og tunge”

Alek Modin bolig

Tør du male dine lofter i vilde farver? Mød boligbloggeren, der gør

Camille Sousa-Sousas bolig

Camilles køkken får mest opmærksomhed: ”Folk skriver, at de aldrig ville turde vælge én farve”

@strandboulevarden bolig instagram

Marie og Jacobs Østerbro-lejlighed skulle totalrenoveres: ”Vi tænkte, at det kunne være hyggeligt at dele processen på Instagram”

Rebecca Laudrup bolig instagram

Hjemme hos Rebecca Laudrup: ”Den skandinaviske stil, hvor alt er minimalistisk, er ikke så meget mig”

Laura Bak Østergaard bolig Instagram

24-årige Laura: ”Det er smukt i andres hjem, men jeg ville blive stresset af at bo i det”

Line Stampe Dahls bolig

Line har malet et ‘cirkus’-loft i familiens herskabslejlighed: ”Det høster en del kommentar, når jeg poster det”

@indretningmedplanters bolig

Matilde og Natascha bor med over 100 planter: ”Vores hjem er en tidslomme fra 1960érne”

Cecilie Kovsted interiorunivers instagram

En lille væg med tapet har gjort en kæmpe forskel i denne nybygger-lejlighed

Poppelgade blå hylder

Træt af dine gamle hylder? Så flot har denne boligblogger forvandlet et skab med én farve

Fund og farver instagram

Denne 12 år gamle IKEA-reol har overlevet hos boligblogger: ”Når det fungerer, hvorfor så smide det ud?”