Susanne Rauff Møller bolig instagram
SPONSORERET indhold

”Dette IKEA-hack i køkkenet er folk ret vilde med”

I en farverig herskabslejlighed fra 30’erne bor Susanne Rauff Møller, der står bag instagram-profilen @ved.lejlighed, med sin familie. Her kan du gå på opdagelse i farver og detaljer, for hvert rum er indrettet, så det har sin egen personlighed.

Af:: Susanne Knutzen Foto: Susanne Rauff Møller
11. sep. 2021 | Bolig | ALT.dk

”Farverig, kontrastfuld og funktionel.” Sådan beskriver Susanne Rauff Møller selv sin stil. I lejligheden på Frederiksbjerg kan du derfor bl.a. møde en gullig loftkuppel i stuen, et badeværelse, hvor der er fuld knald på de grønne glasmosaikker og et lyserødt indbygget skab i entreen.

Kom med indenfor hos ugens Instagram-bolig @ved.lejlighed nedenfor – og følg hendes profil her.

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

”Mit navn er Susanne Rauff Møller. Jeg er 32 år, dejligt gift og mor til to unger. Jeg har min daglige gang i bureauverdenen, hvor jeg arbejder som tekstforfatter. Min familie og jeg bor i en lejlighed på Frederiksbjerg i Aarhus.”

Det runde spisebord er fra Dayly og lampen er fra New Works.
Spisestuen er malet med farven Exhale fra Jotun. Det runde spisebord er fra Dayly, og lampen er fra New Works.

Hvor stammer din interesse for boligindretning fra?

”Vi overtog vores lejlighed i foråret 2020 og stod over for et kæmpe renoveringseventyr. Jeg tænkte, at det kunne være sjovt, hyggeligt og ikke mindst inspirerende at dele det eventyr på Instagram.

Vi havde aldrig prøvet at renovere før, og der er så meget sparring, inspiration og feedback at hente på Instagram, da der er et kæmpe fællesskab omkring boligrenovering og -indretning.

Vi blev på et tidspunkt færdige med renoveringen - gudskelov for det. Og så har profilen meget naturligt bevæget sig hen i boligindretning. Det er egentlig ikke en interesse, jeg har dyrket så meget før. Men jeg har altid været glad for de stemninger og indtryk, man kan skrue på med lidt farve, møbler og dimser.”

Hjemmearbejdspladsen med skrivebordet fra DESIGNbySTELLA.
Hjemmearbejdspladsen med skrivebordet fra DESIGNbySTELLA. Plakaten er fra Dims Studio.

Beskriv din stil?

”Den er farverig, kontrastfuld og funktionel. Vi vil gerne have et hjem, hvor man kan gå på opdagelse i farverne og detaljerne - og hvor hvert rum har sin egen identitet og personlighed.”

Den blå vase har Susanne købt hos Heidis genbrugsguld. Den røde reol er fra Montana.
Den blå glasvase har Susanne købt hos Heidis genbrugsguld. Den røde reol er fra Montana.

Hvad bliver du inspireret af?

”Det er meget forskelligt og faktisk enormt svært at udpege konkret.

Jeg tiltrækkes af farver og sjove kontraster, som giver lidt kant og personlighed i indretningen. De findes over alt i butikker, på gaden, hos venner og selvfølgelig online.

Og så er jeg også tiltrukket af sjove og unikke skatte, man kan finde i genbrugsbutikker og loppemarkeder. For ofte få penge kan du trække nye, sjove elementer med hjem i din indretning.”

Spisebordsstolene hedder Kizon og forhandles i Bilka og Føtex.
Spisebordsstolene hedder Kizon og forhandles i Bilka og Føtex.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

”Jeg tror, det må være murstensvæggen i køkkenet. Vi er virkelig glade for den kontrast, det giver til køkkeninventaret, da det ellers ville se meget ordentligt og poleret ud.

Vi bor i en gammel herskabslejlighed fra 30’erne, og i renoveringsprocessen har vi tilstræbt at indrette med respekt for den historie og tid, der er i rummene. Derfor ville det, efter vores smag, ikke passe godt ind med et meget minimalistisk og stilrent køkken, som man ofte ser i nybyg. Det er også flot, men det var ikke det udtryk, der passede ind i vores projekt og smag.

Ellers er der også vores lille, grønne badeværelse, som har fået fuld knald på med grønne glasmosaikker, messingdetaljer og badekar. Der gik vi lidt til opgaven med den tanke, at badeværelset skulle ose af kvalitet og farve. Småt, men megagodt.”

Den rå murstensvæg i køkkenet.
Den rå murstensvæg i køkkenet.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

”Det må være de tre lamper i vores gang, som kaster et godt lys over situationen derude.”

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

”Det har vores skønne, gullige loftkuppel i stuen, som har fået æresplads i stukken. Den har været med i mange år, og det kommer den til at fortsætte med.”

Den gullige loftkuppel i stuen har overlevet længst i Susannes hjem.
Den gullige loftkuppel i stuen har overlevet længst i Susannes hjem.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

”Det viser sig, at folk er ret vilde med vores indbyggede skab i entreen, som vi har malet lyserødt. Det giver et superfint kontrastfyldt kig fra vores mintblå spisestue.

Og så er der en del likes i vores gulv-til-loft-gardiner i stuerne. Måske fordi de har en fin wow-effekt i deres grafiske udtryk - og så binder de indretningen sammen på en god måde, der ellers godt kan være en udfordring, når man har højt til loftet.

Vi bevægede os også ud i et IKEA-hack i køkkenet, hvor vi fik bygget en indbygget reol. Den er folk ret vilde med – måske fordi det inspirerer til, at man selv kan prøve kræfter med sådan et projekt og ende med et slutresultat, som er virkelig fint og skræddersyet til ens eget hjem … og til væsentligt færre penge.”

Susanne og Peter er ret stolte over deres IKEA-hack til kun 3.000 kr.
Susanne og Peter er ret stolte over deres IKEA-hack i køkkenet til kun 3.000 kr.

Dit yndlingsrum i boligen?

”Det var vores gule hjørnestue, der fik os til at falde for lejligheden og potentialet. Den var i frygtelig stand, da vi så lejligheden første gang. Der var røget indendørs i årtier, væggene var nikotingule, der var gulvtæpper over alt og store revner i loftet. Men udsigten, lyset og roen i den stue var helt unik.

Det er det særlige ved en hjørneejendom på 4. sal. Her kunne vi fornemme en hverdag og et leverum til vores familieliv. Efter renoveringen er stuen stadig vores primære samlingspunkt i lejligheden.”

Den blå sofa er fra Formel A, sofabord fra Sofacompany og tæppe fra Benuta.
Den blå sofa er fra Formel A, sofabord fra Sofacompany og tæppe fra Benuta.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

”Vi er lige nu ved tegnebrættet, hvor vi skitser løs på et nyt gør-det-selv projekt i vores lille soveværelse. Her skal der bygges et indbygget skab omkring døren for at udnytte de få kvadratmeter mere optimalt.”

Susanne kalder den lyserøde farve HubbaBubba-CandyPink, men Bauhaus kalder den B3 A8.07.78.
Susanne kalder den lyserøde farve på skabene HubbaBubba-CandyPink, men Bauhaus kalder den B3 A8.07.78.

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

”Det er svært at sige. For vores smag og stil udvikler sig hele tiden.

Havde du for 10 år siden foræret mig en vintage tulipan-standerlampe, havde jeg nok rynket lidt på næsen. I dag er det den dejligste og mest romantiske gestus, min mand nogensinde har udsat mig for.

Men når det er sagt, har jeg svært ved at se os i et farveløst hjem med rene, hvide flader og metalpersienner. Jeg har et eller andet med persienner. De der hvide, skambukkede nogen, der hænger skævt. Niks, de finder ikke hjem her.”

De grønne mosaikfliser er fra Tattahome.
De grønne mosaikfliser er fra Tattahome.

Mine favorit-Instagrammere?

”Jeg er kæmpe beundrer og inspireret af Selina Hallas og hendes overlegne, grafiske univers. Det er primært på grund af hende, at vi begyndte at overveje indretningspotentialet med gardiner. 

Kodeordeter er det skønneste univers, som er bygget op af fine Ann. Der er så meget kreativitet og personlighed i det hjem, og Ann har en skøn bæredygtig agenda, som er meget inspirerende. 

Salmonstreet byder også på det her kompromisløse renoveringseventyr, som er så gennemført og flot. Jeg følger deres projekter og løsninger med stor interesse. 

Køkkenet er fra HTH og kan i følge Susanne både tåle fedtede fingre og tæsk fra løbske dukkevogn og biler.
Køkkenet er fra HTH og kan i følge Susanne både tåle fedtede fingre og tæsk fra løbske dukkevogn og biler.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

”Hvis du er til farver, så prøv det bare af. Skab sammenhæng med nogle overordnede farvetematikker i de enkelte rum, og bind indretningen sammen med farveelementer, som går på tværs af rummene. Det har vi fx forsøgt med farverne lyserød, burgundy og messing.

Genbrug! Der er så meget sjæl, udtryk og ikke mindst penge at spare ved at gå på loppemarkeder og i genbrugsbutikker. Jeg elsker at surfe rundt på Reshopper, Lauritz, DBA og DeGuleSider. En stor del af vores hjem er faktisk genbrugsskatte – såsom sofaer, reoler, vitrineskabe, lamper, dimser og dutter.

Tænk vertikalt såvel som horisontalt, når du indretter dig. Ellers kommer indretningen nemt til at syne lidt “tung” på gulvet. Det kan du bl.a. med lidt farve på væggene, gardiner, hængeplanter og billeder.”

Den fine isvaffel-lampen i soveværelset er fra Fleabies.
Den fine isvaffel-lampen i soveværelset er fra Fleabies.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

”Jeg har nævnt den før, men jeg taler gerne om den igen. Min vintage tulipan-gulvlampe. De har lige haft en opblomstring og generelt været i høj kurs på loppemarkedet det sidste års tid. Det er vist ved at stilne lidt af igen.

Min søde mand opstøvede én og overraskede mig på min sidste fødselsdag. Jeg blev så barnligt glad!

Den er bare alt for meget på den helt rigtige måde. Mange synes måske, den er lidt grim. Men jeg ser kun skønhed.”

Vintage tulipan-gulvlampe fik Susanne af sin mand i fødselsdagsgave.
Vintage tulipan-gulvlampe fik Susanne af sin mand i fødselsdagsgave.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

”Det er svært at udnævne en favorit, for vi gør os meget umage, når vi udvælger og indretter os med både møbler og dimser.

Men hvis jeg skal fremhæve noget, må det være vores gardiner i stuerne. Jeg er så glad for deres udtryk i indretningen, og så er de samtidigt enormt praktiske i forhold til akustik.”

Susanne holder meget af sine gule gardiner, som er fra Curtain.
Susanne holder meget af sine gule gardiner, som er fra Curtain.

Følg Susanne Rauff Møller her:

Helene Houe bolig instagram

Helenes ’væg til væg’-reol i spisestuen er lavet af 10 Ikea-reoler: ”Den giver mig sommerfugle i maven”

Ugens instagram-bolig

Gakket eller genialt? ”Jeg har tit set dem i genbrugsbutikker og syntes, de var vildt fede”

MetteMajes bolig

MetteMaje og manden drømte om et liv på landet: Vi købte en stor skole, satte den i stand – og fortrød…

Freja Bak Petersens bolig

Freja Bak Petersen: ”Da vi købte lejligheden, lagde jeg et billede ud, som fik helt overvældende respons”

Instagram bolig londogmussehuset

Malene har renoveret lejlighed i to år: Sådan får vi råd til at indrette med de ting, der føles rigtig for os

Susanne Rauff Møller bolig instagram

”Dette IKEA-hack i køkkenet er folk ret vilde med”

Tinne Kier bolig instagram

Elsker du et godt Ikea-hack? Se hvor flot Tinne Kier har forvandlet dette simple skab

lisebise Louise Herholt bolig

Èn ting kommer aldrig ind i 26-årige Louises hjem: ”De er så grimme og tunge”

Alek Modin bolig

Tør du male dine lofter i vilde farver? Mød boligbloggeren, der gør

Camille Sousa-Sousas bolig

Camilles køkken får mest opmærksomhed: ”Folk skriver, at de aldrig ville turde vælge én farve”

@strandboulevarden bolig instagram

Marie og Jacobs Østerbro-lejlighed skulle totalrenoveres: ”Vi tænkte, at det kunne være hyggeligt at dele processen på Instagram”

Rebecca Laudrup bolig instagram

Hjemme hos Rebecca Laudrup: ”Den skandinaviske stil, hvor alt er minimalistisk, er ikke så meget mig”

Laura Bak Østergaard bolig Instagram

24-årige Laura: ”Det er smukt i andres hjem, men jeg ville blive stresset af at bo i det”

Line Stampe Dahls bolig

Line har malet et ‘cirkus’-loft i familiens herskabslejlighed: ”Det høster en del kommentar, når jeg poster det”

@indretningmedplanters bolig

Matilde og Natascha bor med over 100 planter: ”Vores hjem er en tidslomme fra 1960érne”

Cecilie Kovsted interiorunivers instagram

En lille væg med tapet har gjort en kæmpe forskel i denne nybygger-lejlighed

Poppelgade blå hylder

Træt af dine gamle hylder? Så flot har denne boligblogger forvandlet et skab med én farve

Fund og farver instagram

Denne 12 år gamle IKEA-reol har overlevet hos boligblogger: ”Når det fungerer, hvorfor så smide det ud?”