lisebise Louise Herholt bolig

Foto: Louise Herholt På smukkeste vis har Loiuse indrettet sin 47 kvm store taglejlighed Aarhus.

Ugens instagram-bolig

Èn ting kommer aldrig ind i 26-årige Louises hjem: ”De er så grimme og tunge”

Louise bor i en taglejlighed på 47 kvm midt i Aahus. Se hendes fine bolig her.

26-årige Louise Herholt har altid interesseret sig for indretning. Men det var først, da hun fik sin egen lejlighed for fire år siden, at hun for alvor blev glad for at finde ”guld” i vintagebutikker, male væggene en ny, trendy farve eller købe små stilleben, hun falder over.

Hun opfordrer til, at man bare kaster sig ud i det med indretning – og ikke være så bange for fejlkøb. Man kan altid sælge det videre eller male det over, som hun siger.

Mød kvinden bag @_lisebise og bliv inspireret af hendes fine hjem her.

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Jeg hedder Louise Herholt, jeg er 26 år, bor i en lille 47 kvm taglejlighed midt i Aarhus, som jeg købte for fire år siden. Jeg arbejder til daglig i en vuggestue. Min fritid bruger jeg på boligindretning og på at være kreativ. Jeg elsker at omrokere og skifte farve på væggene i min lille lejlighed, derudover elsker jeg at tage billeder – både af mit lille hjem, men også rundt omkring i Aarhus.

Louises køkken er fra IKEA og den smarte elkedel er fra HAY.
Louises køkken er fra IKEA og den smarte elkedel er fra HAY.

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Den har jeg vist altid haft. Jeg kommer fra en kreativ familie – min mor er billedkunstner, og min far er grafiskdesigner, så jeg er vokset op med stor kreativitet. Jeg elsker at sætte ting sammen som små stilleben, og jeg er meget optaget af at skabe harmoni og balance.

Men da jeg overtog min lejlighed for fire år siden, begyndte jeg for alvor at indrette. Siden har mit lille hjem været udsat for små renoveringsprojekter og senest et nyt køkken. Jeg begyndte for alvor at dele (mit hjem, red.) på Instagram i marts sidste år under nedlukningen. Der havde jeg god tid til små projekter, og så syntes jeg, det var sjovt at tage billeder af det.

Et flot kig ned gennem taglejligheden.
Et flot kig ned gennem taglejligheden.

Beskriv din stil?

Min stil er meget nordisk, den er rolig med afstemte farver. Jeg kan godt lide, at mit hjem er rart at være i, også for mine gæster. Det er aldrig snorlige og perfekt hos mig, og sådan kan jeg bedst lide det.

Hvad bliver du inspireret af?

Jeg bliver inspireret meget af boligmagasiner, årstiderne, naturen og så især af Instagram. Der findes så mange fine profiler, som inspirerer mig.

Vindue_koekken.jpg

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Jeg kan fx lade mig inspirere af gamle film bl.a. fra 60erne, hvor jeg ofte synes, at der er en skøn stil med gamle klassiske ikoner. Jeg kan godt lide at følge tidens tendenser, men er samtidig også bevidst om at tilføre mit eget præg. Desuden har jeg en baggrund inden for isenkram og har derfor en stor mængde fint porcelæn, glas og keramik, som jeg elsker at mikse med genbrugsfund og noget fra fx Søstrene Grene.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

For 1,5 år siden satte jeg et nyt køkken ind i min lejlighed. Det har givet min bolig et helt nyt udtryk, og jeg er virkelig glad for det. Det gamle køkken var lille, upraktisk og tog meget plads. Mit nye køkken gør min lejlighed større. Men af de mindre køb er mit seneste køb en brugt instruktørstol, som jeg har fundet på DBA. Den giver et skævt og personligt udtryk i mit hjem.

Pude fra Eline Engen, vase fra Ellos og gardin fra Jysk.
Pude fra Eline Engen, vase fra Ellos og gardin fra Jysk.

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Jeg har en tendens til hurtigt at blive træt af mine ting, så derfor skifter jeg ofte ud, så få ting har overlevet længe, og en af dem er en gammel kande, jeg har fået af min mormor. Den er ca. 100 år gammel og med skår flere steder, men jeg er elsker den, så den skiller jeg mig nok aldrig af med.

Louises smukke soveværelse.
Louises smukke soveværelse.

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Mit lille køkken får altid meget respons, når jeg deler billeder af det. Jeg tænker, at fordi min lejlighed har højt til loftet og med fritlagte bjælker, så skaber det en speciel stemning... Bagvæggen i mit køkken mangler tapet, og det giver et særligt og lidt råt modspil til alt “det pæne”.

Mit soveværelse får også mange likes, når jeg deler det. Måske fordi det er sådan lidt huleagtigt. Der er jo ikke så meget plads, og min seng går fra væg til væg. Jeg har brugt en masse puder, så den også kan gøre det ud for sofa. Under sengen har jeg HAY kasser som både er rigtig praktiske til opbevaring og smukke med deres pastelfarver.

Opbevaringskasserne under sengen er fra HAY, sengetøj fra H&M Home og plakater fra Postershop og Lotte Neupart.
Opbevaringskasserne under sengen er fra HAY, sengetøj fra H&M Home og plakater fra Postershop og Lotte Neupart.

Dit yndlingsrum i boligen?

Min lejlighed indeholder ikke så mange rum, faktisk kun to udover badeværelset. Så mit yndlingsrum er mit køkkenalrum. Men mit soveværelse, som også er min stue, er også ved at blive ret hyggeligt, så måske er det snart mit nye yndlingsrum…

Køkkenalrummet er Louises yndlingsrum.
Køkkenalrummet er Louises yndlingsrum.

Hvad er det næste, der skal ske i dit hjem?

Det næste store projekt er, at jeg skal have lavet en radiatorskjuler med fransk flet. Og så håber jeg, at mit næste køb bliver en Børge Mogensen Folkestol. Den drømmer jeg meget om! Og har gjort det længe....

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

En sort lædersofa... Jeg synes simpelthen, at de er så grimme og tunge. Sådan en kommer aldrig ind hos mig..

Spisebord.jpg

Mine favorit-Instagrammere?

@mernee

@trinesblend

@mettehelena

Deres boliger søger jeg stor inspiration fra!

Lampen fra HAY står fint i vinduet i soveværelset.
Lampen fra HAY står fint i vinduet i soveværelset.

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

Hvis du overvejer at male eller købe en bestemt ting, så gør det. Det kan altid males over eller sælges igen. Jeg synes, jeg bedst finder min stil ved at prøve møbler eller lignende af i mit hjem. Hvis jeg ikke synes det fungerer, skiller jeg mig af med det igen. Jeg besøger jævnligt store og små genbrugsbutikker og har altid øjnene åbne for at finde “guld”.

Hvad er den grimmeste ting i dit hjem, som du elsker alligevel?

Mit fjernsyn... Det synes jeg generelt er en grim ting, men alligevel kan jeg jo ikke undvære det... Jeg drømmer om et Frame TV!

Det runde spisebord er fra Lepong og spisebordslampen er købt i Søstrene Grene.
Det runde spisebord er fra Lepong, og spisebordslampen er købt i Søstrene Grene.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Jeg har ikke kun én yndlingsting, jeg har mange ting, jeg er rigtig glade for. Mit nye spisebord er en af mine nye yndlingsting. Det er meget enkelt og stilrent og passer perfekt ind hjemme hos mig.

Følg Louise Herholt på Instagram her:

610x200_woordy_dmjpg.jpg