Kirsten Skovbon bolig
Foto: Kirsten Skovbon Kirsten Skovbons hjem emmer af hygge.

Ugens instagram-bolig

Kirstens hjem får dig til at tænke på sol og ferie: ”Vores gårdhave er lidt et kapitel for sig”

Hun bliver inspireret af rejser og får energi af sollys. En dag besluttede Kirsten Skovbon derfor at tage kærligheden til Maldiverne ind i sin boligindretning. Se hendes smukke hjem her.

Et blik rundt i baghaven hjemme hos Kirsten Skovbon og familie i Risskov ved Aarhus, og man fornemmer straks inspirationen fra at befinde sig under varmere og mere eksotiske himmelstrøg.

For selvom vi er i Danmark, hvor der dele af året er meget koldt og gråt, så ønsker webshopejeren at hylde ”ferie-fornemmelsen”, da hun får mere energi af sommer og sol. Hendes indretningsstil er - med egne ord - skandinavisk med et tvist af boheme og resort-style.

Og netop hendes sans for kreativitet og blik for boligstil har gjort, at Kirsten Skovbon i dag har over 160.000 følgere på Instagram, hvor hun deler ud af billeder af hjemmet.

Mød her kvinden bag profilen @skovbon – og få hendes bedste råd til boligindretning:

Kan du fortælle os lidt om, hvem du er?

Mit navn er Kirsten Skovbon, jeg bor i Risskov og ejer en webshop, hvor jeg sælger lidt af det, jeg indretter mig med. Jeg har rundet de +50 år. Jeg tror, at min familie og venner vil beskrive mig som en omsorgsfuld person, der værner om sin familie. Huset er en vigtig base, og her er altid hjerterum. Mit hjem er for mig et helligt sted, hvor der er plads til leg og glæde, nærvær og omsorg, tanker og kreativitet, og det er også et sted, hvor jeg kan krybe ind i mig selv og bare ”være”.

Derudover er jeg en lidt følsom type; meget observant, nærværende og lyttende. Og så er jeg helt klart et sommermenneske. Jeg springer ud om foråret og lever bedst i de lyse måneder, mens jeg går i hi om vinteren, hvor drømmene virkelig får lov at leve i mig, så er de klar til at blive til ideer og virkeliggjort, når det igen lysner udenfor.

Stue_4.jpg

Hvor har du fået interessen for boligindretning fra?

Den har jeg haft fra barnsben og er nok et resultat af, at jeg er vokset op indenfor modebranchen. Farver, kvaliteter, detaljer, strukturer og linjer var altid et emne omkring spisebordet. Når jeg følte, jeg havde svært ved at komme igennem med mine synspunkter, så gik jeg - godt inspireret - ind på mit værelse og flyttede om på alt, jeg havde.

Beskriv din stil?

Min stil er skandinavisk med et bohemesk/asiatisk tvist - “resort-style” (en form for ferie/kursted-stil, red.)

Kirstens barnebarn Ludwig er heldig. Han har fået det flotteste legehus formet som en tipi.
Kirstens barnebarn Ludwig er heldig. Han har fået det flotteste legehus formet som en tipi.

Hvad bliver du inspireret af?

Af at rejse, hvor vi normalt elsker at finde små, skønne hoteller. I særdeleshed af sol, strand og hav. Sjovt nok får jeg flest ideer, når der er helt øde omkring mig, for så er det som om, at det hele falder på plads.

Kirstens hjemmekontor.
Kirstens hjemmekontor.

Hvad er den mest sjove/skæve/overraskende inspiration, som du har brugt i dit hjem?

Jeg er helt vild med den slags stråtage, der er på strandhytter på Maldiverne, og jeg blev så inspireret, at jeg lavede frynser på mine puder, da jeg kom hjem. For mig er der en direkte sammenhæng, mens andre måske vil have svært ved at se koblingen. Men det kan også være en smuk murstensvæg, jeg har set, og når jeg så kommer hjem, laver jeg min egen “murstensvæg” af spartelmasse, malertape og maling.

Entreen er også holdt i boheme og resort-style.
Entreen er også holdt i boheme og resort-style.

Hvad er det seneste, du har købt til din bolig?

Det er nogle tynde madrasser, som jeg har lagt i mine hvide sofaer. Her om vinteren er de med til at skabe lidt hygge, men til sommer ryger de helt sikker ud i vores gårdhave. Der er ikke mange ting her i huset, der udelukkende er beregnet til kun at blive brugt enten ude eller inde.

Stue.jpg

Hvilken ting har overlevet længst i dit hjem?

Det er overraskende nok vores hvide sofaer! Dem har jeg altid ønsket mig, men af alle de indlysende grunde gik jeg udenom. Da jeg så så dem på tilbud, sprang jeg ud i det – velvidende, at de nok ikke holdt sig pæne ret længe med både børn og kat i huset. Vores hjem er til for at blive brugt, og de sofaerne har - trods alle odds - overlevet både børnefødselsdage og ungdomsfester. De er fortsat pæne, hvide, omend jeg nok må indse, at de ikke holder for evigt.

Stue_5.jpg

Hvad høster flest likes, når du deler det på Instagram?

Det er nok vores køkken, vores gæsteværelse eller vores gårdhave. Når det gælder køkkenet, tror jeg - trods moden siger noget andet - at mange foretrækker et lyst hvidt køkken, men at de er bange for at det kommer til at virke for sterilt og upersonligt. Det synes mine følgere ikke, at mit køkken er, fordi jeg bruger meget natur, fx i form af træskærebræt og så videre. Desuden er mine sort/hvide kopper og skåle et hit hver gang.

Koekken_4.jpg

I gæsteværelset tror jeg også, at det har noget at gøre med lyset! Her er meget lyst, da der er vinduer fra næsten alle verdenshjørner, og samtidig er væggene hvide. Men igen: min brug af naturmaterialer gør, at det virker lunt, hyggeligt og indbydende.

Gaestevaerelset.jpg

Vores gårdhave er lidt et kapitel for sig. Her udlever jeg min drøm om at bo nede i varmen et sted. Jeg tror, folk bliver enormt inspireret af, hvordan vi har skabt forskellige zoner til hvert sit formål. Jeg tror sagtens, at mine følgere kan sætte sig ind i, hvordan jeg “leger”, at jeg er sydpå, når jeg opholder mig i vores gårdhave.

Man kan tydelig se at Kristen har tage kærligheden til Maldiverne ind i sin boligindretning.
I gårdhaven kan man tydelig se, at Kristen har tage kærligheden til Maldiverne ind i sin indretning.

Dit yndlingsrum i boligen?

Det er nok vores køkken-alrum. Her er dejligt lyst med masser af vinduer fra alle verdenshjørner. Jeg elsker lys, særligt sollys, og det er meget vigtigt for mit velbefindende.

Koekken.jpg

Hvilken indretningsstil eller ting vil aldrig finde vej til dit hjem?

Nu skal man aldrig sige ’aldrig’, men den ellers så populære 60’er/70’er-stil er bare slet ikke mig. Jeg er heller ikke til typiske danske ”firma-julegaver”. Jeg vil fx meget hellere have et piskeris lavet af strå end et i stål, som ligger i alles køkkenskuffe.

Sovevaerelse.jpg

Mine favorit-Instagrammere?

Hvad er dine tre bedste indretningstips?

Jeg har nok mere ét overordnet tip: Indret dig på en måde, som gør dig glad – og som giver dig energi!

Jeg er fx virkelig et decideret sommermenneske og har det specielt godt, når vi er på ferie på Maldiverne. Hver gang vi rejser hjem, bliver jeg frygtelig ked af det, og på et tidspunkt tænkte jeg: Det kan simpelthen ikke være rigtig! Så bestemte jeg mig for at “lade som om”, at mit hjem ligger på Maldiverne. Det betød, at vi lagde hvide fliser i hele vores gårdhave, som skulle symbolisere det hvide sand, mens vores DIY-jacuzzi blev malet i samme farve som Det Indiske Ocean og så videre. Jeg er jo udmærket klar over, ar vi bor i våde og grå Danmark, men jeg ER en drømmer og elsker det.

Gaardhave_6.jpg

Hvis du kan mærke, du bliver sprængfyldt med energi, når du er med børnene i Legoland, ville jeg nok anbefale at indrette dit hjem med farve. Hvis du mærker den samme energi, når du er i skoven, så indret dig med masse grønne planter og naturmaterialer. For mig er det vigtigt, at mit hjem gør mig glad, og at det er personligt.

Den ting, du holder mest af i din bolig?

Jeg kan ikke fremhæve én ting frem for en anden, da jeg nøje har udvalgt mine ting, så alt jeg har, er jeg glad for. Det skulle da lige være det sidste nye krea-projekt: Min DIY “stearinlys-pejs”. Den giver så dejlig stemning i den mørke tid – men det er nok bare, indtil jeg finder på noget andet.

Kirstens DIY “stearinlys-pejs” giver dejlig stemning i den mørke tid.
Kirstens DIY “stearinlys-pejs” giver dejlig stemning i den mørke tid.

Følg Kirsten Skovbon på Instagram her: 

Vis os din instagram-bolig

Er din bolig helt unik, og vil du også vise den frem her på ALT.dk, så send os gerne et link til din instagramprofil til denne mail: ugensinstagrambolig@alt.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Ugens instagram-bolig, Boligindretning, Sociale medier og Instagram