Rangle
SPONSORERET indhold

Hækl selv: Sød ræverangle

Hækl en fin ræverangle med lyd til babyen.

Af: Stine Frisk Fredslund Foto: Jacqueline Fluri
05. maj. 2017 | Håndarbejde | Hendes Verden

**Ræverangle 

Str.: Ranglen måler ca. 18 cm fra top til bund.
Garn: DROPS Muskat, 1 ngl rustfarvet (fv 21) samt rester i hvid (fv 18) og sort (fv 17) fra Garnstudio.
Kvalitet: 100 % bomuld. 50 g = 100 meter.
Hæklenål: Nr. 3.
Hæklefasthed: 24 m og 26 rk i fm på nål nr. 3 = 10 x 10 cm. Passer hækle- fastheden ikke, må der prøves med en finere eller grovere nål.
Tilbehør: Lille ”æske” fra f.eks. et påskeæg med overraskelse, 5-10 stk. bittesmå knapper samt polyestervat til fyld.
Udtagning: Hækl 2 fm i samme m (= udt af 1 m).
Sammenhækling af 2 fm: Hækl 1 fm uden at lave den sidste gennem- trækning (= 2 løkker tilbage på nålen), derefter hækles den anden fm – igen til før den sidste gennemtrækning (= 3 løkker på nålen), slå om nålen, og træk igennem alle 3 løkker (= indt af 1 m).
Bemærk: Der hækles fm i spiral, når der hækles rundt.

Krop: Hækl 14 lm, og saml dem til en ring med 1 km i første lm. Hækl 1 lm (= 1. fm), og fortsæt med at hækle fm (se Bemærk), til røret er 24 cm langt. Røret fyldes med polyestervat. Herefter hækles dets ender sammen med fm, der hækles i hver m fra hhv. lm-rækken fra begyndelsen og den allersidste rk fm, så røret danner en sluttet ring. Hæft.

Hoved: Slå en dobbeltløkke med rustfarvet garn omkring et par fingre, og hækl 6 fm i ringen. Træk i trådene, så ringen samles. Sæt en markering i en kontrastfarve ved omg’s begyn- delse. Forøg med 6 m (se Udtagning) på hver af de flg. 5 omg (= 36 m). Hækl 4 omg. Formindsk med 3 m (se Sammenhækling af 2 fm) jævnt fordelt på hver 2. omg i alt 6 gange (= 18 m). Husk at fylde knapperne i rasleæsken,og at lægge den ind i hovedet, der fyldes ud med polyestervat, inden åbningen bliver for lille til, at æsken kan komme igennem den. Skift garn til hvid. Formindsk med 2 m på hver 2. omg i alt 3 gange (= 12 m). Hækl yderligere 2 omg med hvid. Fyld snuden ud med polyestervat. Skift garn til sort. Formindsk med 3 m på hver omg i alt 2 gange (= 6 m). Hæft. 

Hale: Slå en dobbeltløkke med hvidt garn omkring et par fingre, og hækl 6 fm i ringen. Træk i trådene, så ringen samles. Sæt en markering i en kontrastfarve ved omg’s begyndelse. Hækl en omg fm, og forøg derefter med 3 m på hver 2. omg i alt 2 gange (= 12 m). Når der er hæklet i alt 6 omg med hvid, skiftes garn til rustfarvet. Forøg med 3 m på næste omg (= 15 m). Hækl 1 omg fm. Formindsk nu med 3 m på hver 2. omg i alt 2 gange (= 9 m). Hækl videre i fm, til halen måler ca. 10 cm. Hækl nu 4 fm, vend arb med 1 lm, og hækl 1 omg fm. Hæft. Halen fyldes med polyestervat.

Øjne: Slå en dobbeltløkke med sort garn omkring et par fingre, og hækl 6 fm i ringen. Træk i trådene, så ringen samles, og saml ringen med 1 km. Skift garn til hvidt. Hækl 2 fm i hver m omg rundt, saml omg med 1 km. Hæft. Lav en fransk knude med hvidt garn i øjets sorte område. Lav et øje magen til.

Ører: Slå en dobbeltløkke med sort garn omkring et par fingre, og hækl 6 fm i ringen. Træk i trådene, så ringen samles. Sæt en markering i en kontrastfarve ved omg’s begyndelse. Start med en omg fm. På næste omg forøges med 3 m (= 9 m). Hækl 1 omg fm, og skift til rustfarvet garn. Forøg med 3 m på hver 2. omg i alt 2 gange (= 15 m). Hækl 1 omg fm, og formindsk derefter med 3 m (= 12 m). Når der er hæklet i alt 6 omg med rustfarvet, afsluttes øret, ved at det lægges dobbelt, hvorefter der hækles 1 fm igennem begge lag i hver side af øret for at trække øret sammen (= 2 fm). Lav et øre magen til.

Montering: Hovedet syes fast på ringen over samlingen. Øjnene syes fast på hovedet, og der broderes tre øjenvipper på hvert øje med sort garn. Halen syes fast i bunden af ringen og hæftes på ringens side. Slutteligt syes ørerne fast øverst på hovedet.

 

Hendes Verden nr. 22/2012