Gryder af støbejern er blevet brugt i mere end 2000 år, og det er ingen tilfældighed, at madelskere og berømte restauranter verden over sværger til Staubs unikke støbejernsgryder.
Både aromaer og den fulde smag bliver bevaret i alle ingredienser, og uanset hvilke retter du tilbereder i cocotten fra STAUB, kan du være sikker på et resultat, som er både velsmagende og næringsrigt.
Staub kommer fra Alsace i Frankrig, et område kendt for sine kulinariske traditioner og gode mad, som stiller krav til traditionelt håndværk med avanceret teknologi. De unikke støbejernsprodukter, både gryder, låg og grillpande, fremstilles i sin egen sandform og er resultatet af en traditionel fremstillingsproces, der finder sted i hjertet af Frankrig.
Støbejern er en stærk kulstof-indeholdende jernlegering, som er et af de bedste materialer til at bevare varme, frigive den igen langsomt og derefter fordele den ligeligt. Og når støbejern er opvarmet, kan du, takket være de varmebevarende egenskaber, skrue helt ned for komfuret og lade retten simre færdig og på den måde spare energi under madlavningen.
Støbejern kan også være med til at holde ting afkølet. Hvis du fryser dit støbejernsprodukt før servering, vil den forblive kold på bordet i lang tid, og du kan fx servere kold ris á la mande i den smukke gryde.
Gryder til alle retter på alle komfurer
Emaljen består hovedsageligt af glas og er yderst modstandsdygtigt, og emaljeret støbejern kan naturligvis bruges på alle typer af komfurer, også induktion.
En af hemmelighederne ved Staubs støbejernsgryder er det flade låg, som med sit sofistikerede design, optimerede vægt samt tilpassede underside sikrer, at gryden fungerer som et selvvandende system med en kontinuerlig nedbørs-effekt over maden. Det gør maden ekstra saftig og mør, og efter en kogetid på 55 minutter er der 10% mere kondens i en Staub gryde end i konkurrerende produkter.
Annonse
Med sine innovative opfindelser har Staub optimeret fordelene ved støbejernsprodukter og skabt unikke og smukke produkter, som udover simreretter også kan bruges til bagning af brød, frittering og meget mere.