Lynstegt oksekød med kokosbanan

Lynstegt oksekød med kokosbanan

4 personer

Ingredienser

  • 2 gulerødder
  • 2 porrer
  • 1 rød peber
  • 2 spsk. olie
  • 400 g oksefilet, f.eks. møre bøffer
  • skåret i strimler
  • 1 ds. light kokosmælk
  • 1 spsk. rød currypaste
  • 2 spsk. friskrevet ingefær
  • saften af 1 lime eller 2 spsk. citronsaft
  • 2 tsk. sukker
  • fishsauce el. sojasauce
  • 2 bananer
  • 1 dl kokosmel
  • 1 spsk. olie
  • Tilbehør:
  • naturris

  1. Skær gulerødderne i tynde stave.Rens porrerne grundigt, og skær demi strimler. Rens peberfrugten for stilk,kerner og hvide hinder, og skær deni strimler.
  2. Varm 1 spsk. olie op i en wok ellerstegegryde. Kom kødet i den varmeolie. Lynsteg kødet 3-4 min. Hældkødet op på en tallerken. Aftør wokken.Varm wokken op med 1 spsk.olie. Lynsteg grønsagerne 2-3 min.Tilsæt kokosmælk og currypaste,ingefær, limesaft og sukker, og bringdet hele i kog. Kom kødet i. Kog rettenop, og smag til med fishsauceeller soja.
  3. Skær bananerne i skiver, og venddem i kokosmel. Steg dem kort i oliepå en pande. Server bananskivernetil kødretten sammen med kogte ris.