Opskrift chokotoppe med cornflakes
SPONSORERET indhold

Cornflakestoppe: Her er den bedste opskrift

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Cornflakestoppe eller chokoflakes er knasende sprøde og søde og supernemme at lave. Her får du en god opskrift på de lækre cornflakestoppe, som du hurtigt kan lave som en nem og lækker lille snack eller som juleknas. Se her, hvordan du laver knasende sprøde og søde cornflakestoppe med chokolade og cornflakes. Du får også gode bud på, hvordan du kan peppe dine cornflakestoppe op med f.eks. hakkede nødder eller nougat. Mums!

Af: Vibeke Lehn Foto: Jes Buusmann
07. dec. 2021 | Mad | Hjemmet
Total: 20 min | Arbejdstid: 10 min

Ingredienser

Det skal du bruge:

  • 200 g god mørk chokolade
  • 100 g cornflakes (eller All Bran)

Sådan laver du cornflakestoppe:

  1. Smelt chokoladen og rør cornflakes/All Bran i.
  2. Sæt chokolademassen i toppe på bagepapir med 2 teskeer og lad dem stivne.
  3. Man kan også fordele konfekten i små konfektforme af papir.
  4. Opbevar dine cornflakestoppe tørt og køligt.
cornflakestoppe-opskrift.jpg
Nemt og lækkertog knasende sprøde - lækre cornflakestoppe.

Tips: Du behøver ikke nødvendigvis at bruge cornflakes til cornflakestoppe…

Du kan også vælge at bruge All bran, Special K, boghvedeflakes eller andre knasende flager til de lækre chokoladetoppe med knas. Vil du have lidt ’sundere’ cornflakestoppe, kan du tilsætte rosiner. I det hele taget kan cornflakestoppene varieres i det uendelige. Prøv fx:

  • at bruge hvid chokolade i stedet for mørk chokolade og tilsæt tørrede tranebær til cornflakestoppene
  • at udskifte halvdelen af cornflakesene med guldkorn og overtrække med lys chokolade
  • at drysse toppene med finthakkede nødder, mandelsplitter eller krymmel, inden chokoladen er størknet
  • at blande lidt nougat i chokoladen, når du smelter den

Mysli i stedet for cornflakes

Du kan også kaste dig ud at lave myslitoppe. Her får du en god og nem opskrift på myslitoppe: Det her er nok verdens nemmeste konfekt. Når først chokolade og nougat er smeltet, vendes det med mysli, og så gælder det ellers om at være tålmodig, indtil konfekten er størknet.

PRØV OGSÅ: Juleskum

myslitoppe.jpg
OPSKRIFT: Lone Kjær FOTO: Columbus Leth

Tilberedningstid ca. 15 minutter
100 g mørk chokolade
125 g nougat
100 g mysli, f.eks. en blanding af cornflakes, havregryn, nødder, kerner og frø
25 g rosiner

  1. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad sammen med nougat.
  2. Vend mysli og rosiner i blandingen, når den er smeltet.
  3. Brug to skeer, og lav ca. 14 store toppe af massen.
  4. Stil dem på et stykke bagepapir, og kom dem dernæst på køl.

Find mange flere lækre opskrifter på lækkert (jule)knas her